1 Eylül 2011 Perşembe

30 Agustos Gunu - Bana her gun bayram

Yaklasik bir yil ehliyetimin suresi dolmus sekilde araba kullanip ehliyetimi aldigim gun garajdan cikarken H.'nin arabasina degdim. Degdim diyorum cunku sasirtici derecede hasar ve masraf cikti. Bu ilk kazamdi, son olsun.

H.'nin arabasi tamirde oldugundan arabasiz hayatin durdugu bu sehirde oglumla uzun sure evde kapali kaldik. Uzun zamandir aklimda olan ama Turkiye gezimizden sonra iyice kafamiza yatan kedi edinme hayalimizi gerceklestirmis, cokca hastaliktan kurtarilmis Mimi'yi sahiplendik. Mimi I.'in minnacik bebeyken dudaklarini sarkitip "miii" diye aglamasinin hatirasi olarak secilmis bir isim. I.'in da soyleyebilecegi bir isim olsun dedik ama cocugun en cok kullandigi iki kelime meme ve mama olunca mimi arada kayniyor.
I'in kedi sevgisini Guney Kampus'te daha iyi anladik
Mimi'nin veterinere gitmesi gereken gun bahsedecek oldugum. Sabah H.'yi ise birakmamiz gerektiginden I. zaten sabahin 5'lerinden beri uyutmadigindan uykusuz bir sekilde atladim sofor koltuguna, H. gec kalacak endisesiyle huzursuz. Hic bir kabahatim yok, trafik korkunc. Sabahin o saatinde uc taze kaza gorduk. Hatta biri arkamizdaki arabalar arasinda oldu. H. ise vardiginda epey bir gec kaldi, ben sofor olmanin ve gecikmenin sorumluluguyla ezik bir sekikde yola devam ettim.
Kedimiz Mimi
Biz de veteriner randevumuza gec kalmistik. Kapisini acip elimde bir kedi ve uc kaplan gucunde bir I. ile iceri girdigimde kimsede o tipik Amerikan gulusu yoktu. I. bekleme salonunda bulunan en az 5 kedinin her birini bir guzel hirpaladi. Iclerinden sadece en genc olani tecrubesizlikten olsa gerek cevap vermeye kalti, o kadar. Mimi'yi orada birakmak zorunda kaldik. Aceleyle eve gidip I.'i uyuttuktan sonra bayram kutlamalari icin Turkiye'dekiler ile ve neredeyse ayni cumlelerle konustum. Bayramlasma bittiginde I. uyanmisti bile. Oglumuz istahsiz bir cocuk, bu sefer azimle ve sabirla karnini doyurdum ve kediyi almak icin tekrar yola dustuk.

I.'in cikmaya calisan 4 kopek disi sagolsun parmaklar hep agizda. Bir iki ogurtu duydum koltugundan, dikkatini dagitmaya calistim. Araba kullanirken arkada cocugun ogurmesi fena bir sey ama selale gibi kusmaya baslamasi daha fena. Hatirladigim sahne kendini basariyla kusturmus oglum saskinlikla agzi acik ve aglamakli yardim bekliyordu, korkmustu epey. Yol kenarina cekip I.'i sakinlestirdim ve temizlige basladim. Koltugundan cikarip silmeye kalksam caddeye firlayacak, otururken kusmuk goletini temizlemeye calistim. Olmadi. Cocugu cikarip ustunu soyup giydirdim. Direksiyonun onune madem bayiliyor, biraz orada dursun deyip koltugu da halledip veterinere dogru tekrar yola ciktik.

Veterinere yaklastigimiz anda buranin meshur yagmuru yagmaya basladi. Boyle kovadan bosalircasina. Arabada bekleyelim dedim ama I. sikilmis bir kere, bagajdan binbir maymunlukla aldigim semsiye ile kedi ve I.'i kapip ciktim. Bizimkiler kuruydu neyse ki, ben sirilsiklam olmustum. I. bir onceki gelisinin utangacligini uzerinden atmis, sevinc cigliklari atarak kedilere ksoturup duruyordu. Sadece kedi seven insanlar oldugunu dusundugum calisanlar epey bir somurttu, umursamadim tabii. fFakat kedi ile ilgili bilgileri verirken epey kisa kestiler, sinir oldum.

Kedi ve I.'i arabaya gotururken bir kez daha islandim. Arabaya bindigimde Turkiye'den bizi kamera ile konusmak icin bekleyenleri arayip bosuna beklemeyin dedim ve eve gittik. Kediyi kutusundan cikarip bir seylerle ugrasirken gordugum sahne I.'in tuvalet fircasini her nasilsa alip oksaya oksaya salonun yerlerini supurmeye calistigiydi. Bin kez kusmuga raziydim ama tuvalet fircasi!

I.'i kaptigim gibi banyoya goturdum, yikadim bir guzel, sonra cok sevdigi dusu eline verip salonu temizelmelemeye giristim. Arada kulak kesiliyordum, nasil neseli...

Sebelek
Salonu temizleyip banyoya gittigimde yatak odasinin ve gomme dolabin halisinin islak oldugunu, banyonun gole dondugunu gordum. Nese icinde gulen yavrum bana bakiyordu. Aldim, kuruttum, giydirdim. Banyoyu kurulamak uzere kapiya yoneldim. Ama benden daha hizli olan yavru iyi bir sollama yapip banyoya kostu ve hooppp sirtustu dustu. Bu en az 3 kez daha tekrarladi. Birakayim yapmayayim desen halilar curuyecek, yapmam lazim. Yeniden giydirip kurutup kapinin onune koydum ve kilitledim kendimi. O aglarken ben sulari temizlemeye calisiyordum. Elimdeki vileda kirildi. Hehhe :)
Artik nefes alabilirim derken H.'yi almayi unuttugumu hatirladim. Ama o sirada o da ne! Kedinin kumunu banyoya koymustum ama kediye bunu gostermeyi unutmustum. Hayvancagiz gitmis kumu bulamayinca yatagin ustune yapmis bir de pikeyi cekistirerek ustunu kapatmaya calismis. Kakaya alismisim ben zaten deyip onu da temizledim, pikeyi temizleyip makinaya atip evden ciktik...

O gunluk her sey bitti sanmistim. Eve dondugumuzde gayri ihtiyari cekilen sifonun tuvalete doldurulmus kagit havlulari goturemedigine sevinip eskiden olabilecegi gibi hic igrenmeden topladim .

Ertesi gun kaldigimiz yerden devam ettik. I. kedi kakasinin dokusunu ogrendi kisaca. Buraya not olsun ertesi gun yani 31 agustos 2011 gunu kendimi dunyanin en fena anasi diye dusundugum gundur. Hic bu kadar kotu hissetmemistim, bir daha oyle hissetmeyeyim.
Butun bu detaylari bir gun okuyup gulumsemek icin yaziyorum. Yasarken degil de H.'yi alip hikayeyi anlatirken gulmekle aglamak arasinda gidip geldim. Simdi nasil normal geliyor kulaga. Ilk kez tecrube etmek zormus o kadar :) Bu arada I.'in kopek dislerinden biri cikti sonunda, digerlerine de "yetti bize bu uykusuz geceler, gelin gari" der, selam ederim.


7 yorum:

  1. Geçmiş olsun:( Okurken fenalaştım ama bu ve benzeri şeyler oldu mu arka arkaya oluyor illa ki. Yaşarken berbat oluyorlar ama neyse ki unutuyoruz ve sonradan gülebiliyoruz.

    Bu arada ha Ilgar, ha Kerim.. fiziken de, fıtraten de benzeşiyorlar:)

    YanıtlaSil
  2. bana da hep böyle olur.. bişiy olur ve arkası kesilmez.. cana zarar gelmesin.. bu arada oğlunuza bayıldım..

    YanıtlaSil
  3. Bir sey kotu gitti mi arkasindan zincirleme gelir. Senin icin de oyle bir gun olmus ama yazman iyi olmus hatirlayip gulmek icin. Yoksa yasadiklarini yasasaydim ben yari yolda pes ederdim :) Optum Ilgar'i

    YanıtlaSil
  4. Oncelikle hosgeldin Meryem donusunu dort gozle bekledim neredeyse hergun blogunu ziyaret ettim dun gece yatmadan postunu gorunce icimde tarifsiz bir mutluluk olustu sanki uzun zamandir gormedigim dostumu gormuscesine :)
    yasanilanlarin hepsi ust uste gelmis kesinlikle yorucu yipratici seyler ama donup geriye baktiginda guzel bir ani
    Allah sabir versin cok zor olsa gerek benim oglum bile ilgar kadar hareketli degilken ben sabredemiyorum
    senin masallahin var bu konuda
    bu arada ilgar yavrum kocaman olmus tadindan yenmiyordur kimbilir masallah ya cook tatli
    eger birgun biryerlerde karsilasirsak
    ilgara
    ben senin avakado halinden tutda bebekligine kadar herseyini biliyordum diyecegim :)
    selamlar

    YanıtlaSil
  5. Deli Anne, bizim oralarda " hacan yagar basar yagar" ya da "when it rains it pours" derler :) Guluyorum artik, bu sabah da benzer maceralar yasadik. Tecrubeli anadan sayiyorum kendimi.
    Bu arada Kerim'i cok merak ediyorum. Op yerime :)

    Sevgi, tesekkurler. Aslina bakarsan o tuvalet fircasini gordugumde nefesim sikismadi degil :) Gecti bitti, pistim oldum ben demeye korkuyorum gerci :)

    Ycurl, ozledim cok. Ates yavrusu nasil? Umarim iyidir, duzelmistir, guzel yuzu guluyordur. Opuyorum cok!

    YanıtlaSil
  6. Nuran, Turkiye'den 20 Temmuz'da geldik. Fakat ben cok yorgun ve yipranmis bir haldeydim. Elim varmadi yazmaya. Yorumunu gorunce ictenligin cok mutlu etti, cok sagol. Ben de gormek isterim senin oglunu, afacanliklarini. Firsatin olursa fotograf gonderir misin?

    Benim icin op yavruyu :)

    YanıtlaSil
  7. Bizimki de Güney Kampüs kedilerine bayılıyor. Kediler zaten iyice sırnaşık olmuş. Bizimki de kuyruklarını çekiştirip duruyor

    YanıtlaSil