27 Nisan 2011 Çarşamba

24 Nisan Pazar, oglumuzun 1. yas gunu

Zamaninda yazamadim. Cok kosturmaca var hayatimizda. Ilgar'dan firsat bulup gizlice yazmak ise mumkun degil. Gizlice yazmak gerekiyor cunku Ilgar bilgisayara karsi fazlasiyla ilgili. Ekrani acik olmayan bilgisayarlarla ancak kendi acabiliyorsa ilgileniyor. Klavyeye iki elinin her bir parmagini kullanarak basiyor, bilmedigimiz kisa yollari kesfedip garip garip pencerelere acabiliyor ya da ekrani ters duz edebiliyor. Hic olmadi bir kedi yavrusu gibi sehpanin ustune tirmanip sirtini ekrana yaslayacak sekilde bilgisayarin uzerine oturuyor.

Iste hal boyle olunca bilgisayarin basina oturmak, hadi oturduk iki satir yazmak cok zor. Ilgar'in dogum gunu icin ne yapacagimizi bilemedim uzun sure. Ilgilenen arkadaslarimiz vardi, onlari cagirip hep birlikte kutlariz diye dusunuyordum. Sonra hic bebek/cocuk olmayan bir ortamda kendi arkadaslarimizla yavrumuzun dogum gununu kutlamak fikri garip geldi.

Sonunda kisa bir tatile cikmaya karar verdik. Babaanne, dede, anne, baba ve Ilgar'dan olusan ekibimizle Sarasota, Siesta Key'e gittik. Acik acik yerin ismini yaziyorum cunku cok guzeldi. Eger siz de bizim gibi ABD'de yasiyor ve mavi deniz ozlemi cekiyorsaniz gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Masmavi bir okyanus ve hic isinmayan, incecik, bembeyaz kumu ile bayildik buraya. Blue Lizard markali bir gunes kremi kullandim Ilgar icin. Bizler su an yaniklarimizla ugrasirken Ilgar'in pamuk beyaz teni hala eskisi gibi. Ben bir gunes kreminin bu kadar iyi koruyucu etki gosterebilecegini dusunemezdim, tavsiye ederim. Ilgar tum gun gunesin altinda muthis keyifli idi.. Martilari kovaladi, guneslenen insanlarin kucaklarina dogru kostu, havadaki ucurtmalari, parasutleri, reklam ucagini sonsuz ilgiyle izledi, kum ile oynayan diger cocuklarin oyunlarina katilmaya calisti, suda dalgalardan kacti, bebek arabasinda oglen uykusunu uyudu vs.. Sanirim keyifli bir gun sunabildik ona. Sonrasinda aksam yemegi icin gittigimiz yerde dogum gunu pastasi niyetine bol kremali bir tatli alip uzerine mum koyduk. Ilgar yanan mumla ilgilenmekten ziyade pastanin en yenilebilir kismi olan cilekleri asirip yedi. Uzun zamandir merak ettigim dogum gunu pastasi sahnemiz de boyle sonlandi :)

Sevgili oglum, bir tanem, boncukum, bocukum, oglusum, guzelligim, kedi kuzum, essekim, deli manyaam,
Sen hayatimiza gireli aslinda bir yildan cok daha uzun bir sure oldu. Varliginin hayali gercekligi ile karisip duruyor. Ne ismin, ne sen henuz ortada yokken asik oldugum baban ile birlikte senin kadar mutluluk veren bir cocugumuz olacagini zaten biliyordum. Hayal etmesi bile guzeldi, gercegi bazen kalbimi yerinden cikaracak gibi heyecan veriyor. Dogdugun gun miniciktin. Cakmak cakmak bakan gozlerin vardi. Masmavi ates gibi bakiyordun. Inanilir gibi degildi, bizimdin. Zaman cok hizli gecti yavrum, buyuyorsun, yetisemiyorum. Dogum gununun ertesi sabahinda kendi kendine oyun oynarken beni gordugun an heyecanla ayaga kalkip bana dogru kosusun aklimdan hic bir zaman silinmeyecek. Bana simsiki sarilisin, gogsumde uyuyusun, geceleri uyanip koynumda kivrilip uyuman, koynumdayken sicacik gulumsemen, kahkahalarin beni dunyanin en mutlu insani yapiyor. Duam sevdiklerimizle hep birlikte mutluluk dolu uzun omurler yasamamiz. Omrun guzelliklerle dolu olsun yavrum. Dogum gunun kutlu olsun.

10 yorum:

  1. Heh, ben de bekliyordum ne zaman yazacaksin cocugun dogum gunu gecistirdin mi yoksa diye :P Saka bir yana, sizi tanidigim icin cok mutluyum, iyi ki dogmus, iyi ki dogurmussun bu guzel boncugu :)) Mutlulugunuz katlanarak artsin, nice guzel yillariniz olsun birlikte. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. Evren :))) Haklisin, dogum gununu bir anlamda gecistirdik aslinda :)Ben de cok mutluyum seni, sizleri tanidigima. Ayni dilekleri ben de siizn icin diliyorum. Aklima dogum yaptigim zamanki telefon konusmamiz geldi. Hic aklima gelmezdi araman; bir turlu taniyamiyordum ismini (anesteziden hep :)).
    Benim icin Yavrusu ile opuverin birbirinizin yanaklarindan. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Nice nice yıllara; çok mutlu, çok neşeli, çok sağlıklı uzun bir ömrü olsun :))

    YanıtlaSil
  4. Iyi ki dogmus guzel boncugun! Nice mutlu yillara sizinle beraber! resimlerinizi de cok begendim. Bu arada Ilgarin dogun gunu Tim'den bir gun once artik hic unutmam Ilgarin dogum gununu! =D

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir program yapmışsınız,biz de yaklaşık 25 kişi evdeydik ama tabi organizasyon maksadını aştı:)) Begüm'ün doğum gününden çok toplu bir eş-dost ağırlamasıydı bizimki. Biz de Begüm'ün kalabalık ortamda tepkilerini ölçmüş olduk:)
    Yakışıklı Ilgar'a nice mutlu yaşlar:))

    YanıtlaSil
  6. Guzel, mutlu, saglikli ve ailesi ile nice guzel yaslar Ilgar! Dogumgunun kut olsun. Ne guzel bir plan olmus bu kiskandim bak :) Bir yil gecti valla ben cok saskinim hala :))

    YanıtlaSil
  7. Dogum gunuz kutlu olsunnnn
    ben sizi kader arkadasi olarak goruyorum hamileligimiz ayni donemlere denk gelmesede yakindi heyecanla bekliyordum yazacagnz yazilari arkadaslarimdan biriydin gercekte olmasada sanki tanidigim bir arkadasimin gunlugunu takip ediyor gibiydim bir sene nede cabuk gecti acisiyla tatlisiyla benimde suan kucagimda uyuyan 9,5 aylik bir fistik var oda mavis :)
    ayrida olsalar aslinda birlikte buyuyorlar
    Rabbim onlarin acisini yasatmasin dusunmesi bile cok urkutucu
    keske benimde taaaa hamilelik doneminden bu donemlere kadar uzanan bir gunlugum olsaydi
    takdir ve tebrik ediyorum
    nice senelere gittgnz yere bayildim bende gitmeyi cok isterim
    listeme ekledim bile
    selamlar

    YanıtlaSil
  8. allahım, ne güzel yazmışsın:))) taze anne olarak o kadar hoşuma gitti ki yazdıkların ve hatta o kadar iyi anladığımı hissettim ki seni, gözlerim doldu mutluluktan:))
    ılgarla kocaman uzun ve hep birlikte dolu dolu bir hayatınız olsun, sevginiz her geçen gün artsın, yeni insanları da içine katsın.
    sevgiler
    asli

    YanıtlaSil
  9. Cok onceden yazdigim yorum burada yayinlanmamis :(
    Cok tesekkur ederim icten dilekleriniz icin. Tum yavrular sevgiyle, mutlulukla buyusun.
    Operim!

    YanıtlaSil
  10. Canim, kendi islerimizle ugrasmaktan ancak firsat buldum iki satir yazmaya.
    Ilgar'in ilk yasini kutlariz, ne cabuk buyuyorlar degil mi? Insallah hep birlikte saglik ve mutlulukla kutlayacagiz nice yas gunleriniz olur. Umarim bir firsat olurda goruse bilir, bizim delikanlilari tanistira biliriz.
    Yasanasi nice yillar dilegi ile...

    YanıtlaSil