9 Mart 2011 Çarşamba

mercan

Son zamanlarda Ilgar'i emzirirken aklima dedem geliyor hep. Oglum parlak guzel gozlerini ondan almis olmali. Cok severdi beni. Babamdan daha yakin oldum ona. Koskoca govdeli, heybetli ve cok yakisikli bir adamdi. Kiz cocuklari oldugunden Karadenizli diger ailelerin aksine ilk torunlari kiz oldugu icin cok mutluydular. Dedim ya cok severdi beni. Ne kadar sevdigimi sorardi, kollarimi acabildigim kadar acar gosterirdim. Simdi sarilarak goster derdi. Simsiki, simsiki sarilirdim. Ne guzel gulerdi. Bembeyaz saclarini taratirdi bana. Kucagindan indirmezdi. Sonra agaca cikardik birlikte, meyve toplar yerdik. Sofralarimiz muhtesem olurdu. Istahla yemeyi ondan ogrendim herhalde, hamsiyi kilcigiyla yemeyi de :)
Ah yavrum, gorseydi seni cok mutlu olurdu. Bakisirdiniz mercan mercan parlayan gozlerinizle.

4 yorum:

  1. Bana kendi dedemi hatirlatti!Benim de dedem ve anneannem mavi gozluydu. annem de mavi gozlu (idi) ama yasi ilerledikce yesile dondu cok garip!

    YanıtlaSil
  2. merhaba,bugünlerde bir makine almam gerekirken en şahane fotoları çeken bu makinenin modelini yazar mısın lütfen.
    Eğer bu makinen profosyonel ve büyük makinelerden ise bana şu herkeste olan ama çekim kalitesi çok iyi bir dijital makine önerir misin?Ve alırken nelere dikkat etmem gerektiğini de yazar mısın?Mesel merceğinde "zoom" değil "carl zeiss" yazanı tercih et derler,ne derece doğru?
    Bilgilerine ve önerilerine ihtiyacım var canım.
    sağol
    Nur

    YanıtlaSil
  3. Emel: Ben de iki yasima kadar Ilgar gibi mavi gozluymusum. Sonra yesile dondu, simdi arada kahverengi bile oluyor :)

    Incir: Canon EOS Rebel T1i makinanin modeli. Fakat muhim olan lens, biz genelde 50mm f/1.8 ile cekiyoruz bu fotograflari. Makina/lens iyi olunca bu tur fotograflar icin cok da kabiliyet gerekmiyor artik. Diger yandan bu masrafi fazlaca bir makina. Ben fotograf hakkinda fazla bir sey bildigimi soyleyemem ama bilen birilerini taniyorum :) http://meren.org/blog/2010/04/merenin-fotograf-sirlari/

    Dijital makinalarda digital zoom miktarindan cok kac megapixel cozunurlugunun oldugu onemli bence. Bir de Canon ve Nikon markalarin iyi oldugunu, Nikon'un cok daha iyi oldugunu soyler arkadaslar (bizimki canon) :)

    Su sayfada dijital kameralarin urun degerlendirmesine gore siniflandirilmasi var: http://www.dpreview.com/reviews/default.asp?view=rating
    Belki yardimci olabilir.

    YanıtlaSil
  4. merhabalar:)
    maşallah kuzucuğunuza:)
    kaleminize,sayfanıza,roman tadındaki yazılarınıza bayıldım...
    seve seve izleyiciniz oldum hemen..
    bende sizi bekliyorum sayfama..
    kucak dolusu sevgilerle..
    :)

    YanıtlaSil