11 Şubat 2011 Cuma

Annenin keyfi

Bir uyku projesine girdik ki anne olarak en cok yipranan ben oldum. Aslina bakarsak iyi gidiyoruz. Gunduz uyku saatlerini adam etmis durumdayiz. Kisa sureligine de olsa ogleden once 10'da uyumaya basladi Ilgar, ogleden sonra 2'de tekrar. Gece iyi uyuyabilmesi icin cok kritik gunduz uykularini almasi. Bunu bir kac gunun aci tecrubeleri ile ogrendik. Her sey yoluna girdi derken baska bir sorun daha cikti. Bizim odasinda misil misil uyudu diye sevine sevine alip ailecek yatak keyfi yaptigimiz yavrumuz durumun guzelligini fark etmis olsa gerek sabah 7de degil de, 6:30da, 6:00'da,  5:30'da, 4:00'da uyanip sonrasinda da bizim yatakta uyur oldu :)) Demek ki boyle yapmamaliymis. Sabah 7'de kalkiyor, aile keyfimizi baska turlu cikarmaya calisiyoruz artik.

Tabii durum hala iyi sayilmaz. Simdi de yatagi islatmalar basladi :) Sebebini bilemedim kilosuna uygun bezler yetmiyor yavruya. Son bir iki gece ustune isiyor bizimki :) Hani bir kez kotu bezlemisimdir diye dusundum. Itinali bezleyince de ayni sey olup sabahin 4'unde ayaga dikilince bugun ilk is buyuk beden bez almak oldu.

Tum bu deneme ve yanilmalar bana mor goz altlari olarak geri donuyor elbet. Uykusuzluk hirpaliyor beni. Asabi olmaktan cok cekiniyorum (cok meyilliyim buna :)). Yavruya sesimi yukseltmek istemiyorum. Bu yuzden de kendime iyi bakmaliyim. Halim harapti bu sabah. Yilmadim, ilk kez kendimi zorla iyi hissettirdim (nasil oluyorsa?). Eskisi gibi keyfimce depresif takilip, etrafimdaki cogunlukla anlayisli insalarin (en yakin arkadasim buradan tasindi, geriye sadece garibim H. kaldi) ustune gitme hakkim yok.

Sabah yavruyu emzirirken uyuyakaldim onunla. Koyun koyuna uyuduk bir sure. Sonra oglen yemegi icin gelen babayi ise biraktik. Kendime en sevdigim, sutume zarari olmayan icecegimi aldim. Bir sure kafede oturduk yavruyla. Isiklari, dekorasyonu vb. izledi ben sutlu/baharatli cayimi icerken. Dusunuyorum da doktora iligimi kemigimi somurmus. Ben olmaktan cikmisim. Su siralar sadece annelikle ugrasiyorum fakat yavastan yavastan kitaplar, arastirilacak konularla doluyor kafam. Cok ozluyorum eski beni. Yanlis anlasilmasin annelikten onceki halimi kast etmiyorum. Enerjik ve mutlu bir kadindim. Ogrenmeye muthis hevesliydim, isimi cok seviyordum. Su dinlenme sureci sanki ise yariyor. Icimdeki atalet yavruyla birlikte sona eriyor. Zaten hayatima yavru girdi gireli oncelikleri ertelemek (procrastination) mumkun degil.

Bu arada cok keyifli projeler de yapiyoruz. Ilk fotograftaki aynayi ben yaptim. Bir plastik sirketinden kirilmaz, cocuk icin guvenli ayna siparis ettim (bu tur aynalar gereksiz pahali oluyor). Etrafina kalin kartondan cerceve yapip bir el isi dukkaninda buldugum ahsap hayvan figurlerini yapistirdim. Yavru bayildi!

Ikinci fotograf ise Ilgar'in bilgisayar askini belgelemek icin cekildi, bir de ona neden tarzan dedigimizi anlatmak icin :) Firtinali bir gunden sonra kablosuz internetimiz bozulunca bilgisayari belli bir kosede sabit tutmak zorunda kaldik. Hal boyle olunca Ilgar'a gun dogdu :)

15 yorum:

  1. Bezden cis kacmasi bizim de bir ara sik sik basimiza geliyordu. Sirf o yuzden Mehmet gecenin bir yarisi uyaniyordu, ustunu degistir felan cocuga cok eziyet oluyordu. Son zamanlarda olmamaya basladi ama nedenini tam bilmiyorum, cunku hala ayni bezi kullaniyoruz. Gece emzirmesini biraktigimdan belki daha az cis yapiyordur kimbilir:)

    Ilgar'la gecirdigin bu gunlerin keyfini cikar, ama bir yandan da insan calismaya aliskin olunca is hayatini da aramiyor degil. Calisan anneler icin bu hep bir ikilem olarak kalacak galiba. Ne onla tam oluyor ne de onsuz.

    YanıtlaSil
  2. Cis kacmasi konusunda aynen anlattigin seyleri yasiyoruz Elif. Bu gece buyuk beden bez kullandik, olmadi oyle bir sey. Fakat bir kucuk bedenle de her gece olmuyordu ki... Belki emdigi sutun miktariyla alakali dedigin gibi, kim bilir.

    Ben calistigim donemde cok sikintilar yasadim. Oyuzden su an terapide gibi hissediyorum. Aliskanliklarimi bile unuttum diyebilirim :) Simdilik memnunum calismamaktan. Butun motivasyonum vaktimi oglumla en guzel sekilde gecirmek.

    YanıtlaSil
  3. Ayni sorunu biz de yasiyoruz ve bence emdigi sut miktari ile alakali. Buyudukleri icin daha fazla sivi tuketiyorlar.
    Doktora s1k1ntili bir surec biraz kafani toparlama sansina en onemlisi Ilgar'la birlikte oldugun icin ikiniz de sanslisiniz :)

    YanıtlaSil
  4. Bu cis kacirma meselesi uye oldugum gruplarda da yazildi, bence en onemli ayrinti tek bezle aslinda tum gece gecmez, bezlerin de cis tutma kapasitesi var sonucta:)

    YanıtlaSil
  5. Neden bilmiyorum Selim'de çok yaşamıştım ben çiş taşmasını.. ne denersem deneyeyim fayda etmiyordu.. çift kat bez bile denemiştim bir kaç kez. gece yenisiyle değiştirmiştim.. Çok huzursuz bir durum anne için.. uyuyamıyor insan rahat.. Ama nasıl sebebini anlamadan başlıyorsa gene sebini çözülmeden bitiyor da..

    Ve maşallah! nasıl özendim ve utandım seni okurken.. Uykuma dikkat etmem lazım, kendime dikat etmem lazım demişsin ya.. Asabi olmamak için.. bu özenli düşünce hoşuma gitti.. Ne yazık ki bir kere yükselince ses, alışıyor sanki insan hoyratlığa:(

    YanıtlaSil
  6. o an fark edemesede insan, çok çabuk geçiyor zaman. aynada çok hoş olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ycurl: Buyuk boy bez ise yaradi. Sadece geceleri buyuk bezle yatiriyorum. Sabaha dert olmuyor artik.
    Yavruyla birlikte kalma meselesi icimde bir yaraydi. Ilk aylarda cok erken baslamistim calismaya, tezi verene kadar onu hep ihmal ediyormusum gibi geliyordu. Bitti gitti sucluluk duygulari, cok mutluyum!

    Adsiz: Gece altinin degistirilmesini sevse seve seve yapacagim ama kiyameti kopariyor. Buyuk bez iyi cozum oldu.

    Deli Anne: Evet cok huzursuz oluyor insan. Acaba silanmis midir, buz gibi olmustur vs. derken uyku tutmuyor.
    KEndimize dikkat etmeliyiz ama. Sen de dikkat etmelisin. Benim annem cok yipranmis bir kadindi. Hayati cok zordu anlamamak mumkun degil. Fakat yipranmis bir anne mutlu etmiyor cocuklari. Hep huzunle hatirlarim cocuklugumu. Bu yuzden iyi bakmali kendimize. Sen de dikkat et kendine, kaniksama hoyratligi. Olur mu?

    E.T.: Evet zamanin uctugunu simdiden hissedebiliyorum. Goz acip kapatincaya kadar geciyor her sey. Huzunlendiriyor beni :/
    Cok tesekkurler bu arada :)

    YanıtlaSil
  8. Gece bezi de deneyebilirsiniz, onlar cok daha emici oluyor. Bazen boyle "growth spurt"e giriyorlar, yemesi de artiyor ve cok cis yapiyorlar sanirim.

    YanıtlaSil
  9. Nese: Hic denememistim, fikrim de yoktu. Sagol. Dedigin gibi donem donem bir anda degisiveriyor. Yeter ki buyume atagi olsun sebebi :)

    YanıtlaSil
  10. Yazinin tamami guzel ama benim takildigim nokta su oldu "Dusunuyorum da doktora iligimi kemigimi somurmus. Ben olmaktan cikmisim. Su siralar sadece annelikle ugrasiyorum fakat yavastan yavastan kitaplar, arastirilacak konularla doluyor kafam..." kendimi buldum bu cimlelerde! gercekten ne kadar sey almis goturmus bu doktora benden dedigim cok oldu! neseli, guleryuzluydum, doktora sonlarinda stress kupune donmustum ve daha neler neler, anlatmama gerek yok sen cok iyi biliyorsun! Akolikler grubu gibi biz de bir grup kursak. doktora sonrasi hayata tekrar donme grubu? nasil olur? Anladigim kadariyla calismiyorsun degil mi? ben de calismiyorum su an bebisimleyim ve coooook mutluyum.

    YanıtlaSil
  11. Emel: Cok benziyormus halimiz :) Gececek, guzel gunler gorecegiz. En korkunc donem bitti zaten :)
    Calismaya baslayacak misin yoksa boyle iyi diyenlerden misin? Ben bir sure daha boyle ev annesi olmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  12. Yokkicigim, bizde de sabah islak uyanma problemleri basgosterince yanlis mi bagladik vs tarzi suphelere girmistik ama 6 aydir falan gece bezi bize kesin cozum oldu. huggies nite zimbirtisi kullaniyoruz.araya reklam girdim galiba ben simdi:)
    kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  13. Belli bir sure evde kalmayi bende cok istiyorum ama ise basvurdum eger olursa Agustosta basliyorum, olmazsa daha super olucak cunku evde olucam! birde maddi sorun olmasa Bella buyuyene hatta ikinci (ve 3. ) okula baslayana kadar calismazdim.

    YanıtlaSil
  14. HFBD: Harika oldu bu reklam, hic fikrim yoktu hangi bezden alacagima dair :) Yavruya opucukler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Emel: Agustos cok iyi bir tarihmis bence. Bella da epey buyumus olacak o vakte kadar. Bizim ulke degistirme ihtimalimiz yuzunden basvurmuyorum hic bir yere. Hele bir isler netlessin, mumkunse hemen baslayacagim. Bu da bana bir iki ay daha verir. Maddi sorun olmasa da sikilirdim gibi geliyor bana. Yavru buyudukce ona yetemiyormusum gibi bir his var bende. Ben isime o okuluna gider, mutlu mutlu yasariz gibi bir hayalim var :)

    YanıtlaSil