17 Ocak 2011 Pazartesi

Gecen gunlerimiz

Bir suredir Blogger.com'da gariplikler oluyor, yeni yazi yazamiyordum. Kisa kisa anlatayim simdi. Ilgar'la spor salonu macerasina giristik. Fakat tam anlamiyla basladigimiz soylenemez. Kayit oldugumun ertesi gunu Ilgar tum gece uyumadi, ertesi gun de. Ben uykusuzluktan ve bas agrisindan yuruyemez hale geldim :) Hal boyle olunca salona gitme sansimiz olamadi. Ben hep universitenin spor salonuna gittigimden gozum % 98i benden 5 yas kucuk, genc bedenler gormeye alisik. Fakat burada her yas grubundan insan vardi, sasirdim, en guzeli kendimi cok zayif hissettim :) Cocuklara bakilan bolumu pek sevdigim soylenemez. Temiz degil, ama buyuk bir problem degil; bu konuda kendimi egitiyorum. Farkli yasta bir cok cocuk bir arada, bizimkine bir zarar gelir mi bilemedim. Daha once ona kafa atan yasca buyuk bir cocuktan bahsetmistim, sanirim bu yuzden endisem.
Neyse artik bugun gitme planlarimiz var. Bakalim bir aksilik cikmazsa.


Ilgar'in uyku duzeni icinde yasadigimiz krizlerden ayrica bahsetmeyi istiyorum. Su siralar "bu boyle gitmez! ben de insanim!" diyerek reform yaptim/ yapmaya calismaktayim. Geceleri sadece 12ye kadar emzirip sabaha kadar en azindan 6 saat uyuyalim istiyorum. Tracy Hogg'dan esinlenmeme gore 7, 10, 14, 19 saatleri uyku saatleri olacak. Gunduz 60-75 dakikalik iki uyku yeterli. Hic uyuyamadigim aksamin sonrasinda bu duzene gecmeye calistik. Sorunlardan biri benim 7de gozumu acamamam :) Tabii bunda gece defalarca uyanmaya alisik oldugumdan uykusuz olmam onemli rol oynuyor. Hele bu deney de sonuclansin, yazacagim detaylari ve sonuclari.

Bu arada Ilgar'i hep isirip operek sevdigimizden cozmemiz gereken baska bri sorunumuz daha oldu. Ilgar isiriyor. Tamam isirirdi ama simdi oyle bolye degil. Sevgiyle yuzume yaklasip, iki eliyle kafami kavrayip yanagimi kapiyor mesela. Hani ben alistim aciya ama bunu baska cocuklara da yaparsa diye korkuyoruz. Modern Family dizisinde de vardi benzer hikaye. Isirmak kotu diyoruz, tepki koyuyoruz guya ama ilk firsatta "yeeerrriiimmmmm seni" diye daliyoruz yavrunun gobisine. Sahi ya yemeden sevemiyoruz, yok mu Turkce'de soyle tatmin edici bir sevgi ifadesi?

Yemek konusunda bir degisiklik yok diyebilirim. Ona hazirlanan yemeklerden degil de bizimkilerde hep gozu. Dun tavuk suyuna yaptigim corbanin icine biraz da tahil koyup yedirdim, cok sevdi. Gayet pratik geldi. Et ve tavuk suyu (etli/tavuklu) ve tahil (pirinc, yulaf, arpa cogunlukla) karisimlari saglikli bir kombinasyon. Bir de tuzsuz taze peynir (mozarella) yiyor severek. Yumurta sarisina alisamadi. Armut hala en favori meyvesi, sindirim sistemi icin de cok iyi.

Simdilik bu kadar olsun. Yakinda uyanir, bir an once yapmam gereken isleri bitireyim.

5 yorum:

  1. Meryem kolay gelsin eger Tracy Hogg'u uygulamada basarili olursan haberim olsun ;) Acikcasi o saatlere gore uyutma plani tutmuyor. Mesela simdi bizimki hastalandi her sey tersyuz oldu. Bir de bazen emmeyi geri uyumak icin kullaniyorlar belki o yuzden 6 saat tam uyuyamiyor olabilirler. Bizim bocuk 5 saat uyusa gece ben bayram yapiyorum ;) Ben artik ona ozel bir sey hazirlamiyorum. Aksam yemeklerinde biz ne yiyorsak o da onu yiyor. Oglenleri kreste hazir bebek mamasi yediriyorlar o da olsun artik ne yapayim :)

    YanıtlaSil
  2. Uykusuzluk ne demekmis cok iyi bilirim. Deniz 19 aylik oldu hala tedirgin yatiyoruz yataga bu gece uyanacak mi, aglayacak mi. kac kere diye...
    Isirma konusunu erken farketmissiniz. Biz cok isirarak sevmedigimiz halde Deniz henuz konusamadigindan olsa gerek ofkelenince, oyuncagi paylasamayinca veya durduk yerde isiran bir cocuk oldu.Yiyecekleri isiriyoruz, oyuncaklari isirabilirsin, insanlari isiramazsin falan diye anlatmaya calisiyoruz. bu yas donemi icin cok normal, gececek biliyorum.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Benim yeğenimde olmuştu bu ısırma meselesi. Onlar da severken sizin gibilerdi sonra bir süre ısırıldılar. Geçti ama zorlandılar epey çünkü kendinden büyük diğer kuzenini ısırıp ağlatıyordu sürekli.

    Tracy Hogg bizim kitaplıkta tozlanıyor. Ben doğal yoldan büyütmeye karar verdim uzun zaman önce. Ama zorlandığım taraflar var tabii. Mesela gece yatış saatini bir türlü geriye çekemiyoruz. Saatli olmasa da rutinimiz var ve mutluyuz.

    Kocaman kucaklarım ikinizi de.

    YanıtlaSil
  4. Ycurl: Sagol. Aslinda biz bire bir uygulamiyoruz Tracy Hogg'u. Fakat yatir-kucagin al-yatirmaya ikna et seklinde uyguluyoruz en cok. sahiden is eyariyor. Oncelikle gece 3 meme-seansini kaldirmaya calistim. Uyaniyor ama uyku oyuncaginin da yardimiyla tekrar yatmaya ikna oluyor. Zaten ac olmuyor, 3 saatte bir emmesi bu yasta normal degil. Bence ufaktan ufaktan sen de baslayabilirsin. Ben daha ayrintili anlatacagim nasil gittigini. Ehh tabii bu aksamdan da bahsetmeliyim. Disler yuzunden galiba sabahin 4unden beri ayaktayiz :)

    Bu arada hazir bebek mamasi, Earth Best'in organik mamalarindan kullaniyoruz biz. Sebze ve etlerin hepsi organik, hic bir katki maddesi icermiyor. Cok aradik aleyhte bir sey ama bulamadik. Senin bir fikrin var mi?

    YanıtlaSil
  5. HFBD: Sizlere de cok kolay gelsin. Biz de oglanin laftan analyabilecegi yasa gelmesini bekleyecegiz ve bu sirada elimizden geleni yapacagiz. Simdilerde yine disler faaliyette, keyfi emmek istiyor ve biol bol isiriyor, cok fena cok :/

    Defne: Kitaplari bire bir uygulayayim gibi bir kaygim yok ama Harvey Karp'in kitabinda anlatilanlari tek tek yaparken ve sonuc almis bulduk kendimizi :) Bu yuzden sirtimi donemiyorum kitaplara. En guzeli bebege gore modifiye etmek verilen taktikleri. Henuz bir sonuc aldigimizi soyleyemeyiz, iki hafta gerekliymis en azindan ama umutluyum ben.

    YanıtlaSil