16 Aralık 2010 Perşembe

Kosturmaca

Ilgar ile basbasa kaldik kalali devamli kosturmaca halindeyiz. Is basindayken elimin altinda devamli bilgisayar oldugundan 'arada' blog yazmak, Facebook'a bakmak, Nurturia'da takilmak mumkundu. Fakat simdi pacamdan ayrilmayan seker bir oglum var. Onunlayken kendime sadece e-posta kontrol etmeye izin veriyorum. Zaten onunla zamanin nasil gectigini anlayamadan gun bitiveriyor.

Bizim oglan artik siralamaya basladi. Resmi siralama oncesi calismalarindan bir ornek olarak koydum. Ilgar buyudukce isler daha da zorlasir oldu. Zaten anne ve baba hikayesinden yavrunun hareketli bir sey olacagi belliydi ama biz bu duruma karsi hazirlikli degildik. Butun salon ve odalarin sekli degisti. Bir kac morartidan sonra guvenlik kapilari takildi, sehpalar ortadan kaldirildi, kaldirilamayanlarin kenarlari sungerlendi. Cocuk duse kalka ogrenir diye dusunurdum ama yok, Ilgar kendini oradan oraya atiyor. Annem bu cocuk dagci olacak,  bizim sizden cektigimizi siz de ondan cekeceksiniz diyor. Onlemleri aldiktan sonra bu derece hareketli olmasi sorun degil diyoruz, umarim yanilmiyoruzdur.


Kati gida konusunda zorlandigimi soyleyebilirim. Acikcasi hala duzenli olarak kati gida verdigimizi soyleyemem. Sadece gunde 1-2 kez kucuk miktarlarda baslarda pure simdi puturtulu yemek yiyor. Oyle kahvalti-oglen yemegi-aksam yemegi gibi ogunlere baslamadik. Gururluyum ki hala emziriyorum. Emzirmenin faydasini yuvadayken atlatilan hastalik donemlerinde cok gorduk. Ustelik ben tezi yazarken meditasyon etkisi yaratti benim uzerimde. Yavruya ilave olarak D vitamini veriyoruz. Kisacasi cogunlukla emzirip, az yedirerek 8. ayi tamamladik. Yemek konusunda Ilgar secici anladigim kadariyla, cok tatli seyler sevmiyor. Ornegin muzlu bir sey yedirmeye kalktigimda dudaklarini kilitliyor. Bezelye ve eti cok sevdigini soyleyebilirim. Babasi uzun bir suredir sucuk yedirelim diye israrci ama ben mumkun oldugunca erteliyorum :). Bir firsatini buldugumda emzirme ve kati gida konusunda detayli yazmak istiyorum.

Bu arada yarin mezuniyet torenimiz var. Cogul konusuyorum cunku Ahu Teyze de mezun oluyor. Bu aksam annesiyle NYC'den misafir gelecekler bize. Hesapta hamileyken mezun olacaktim, hayalimde hamile hamile cubbe giydigim goruntuler vardi. Ama bu sefer daha tatli bir manzaramiz olacak. Kucagimda yavruyla daha bir gururlu ve mutlu olacagim :)

7 yorum:

  1. maşallah bu yakışıklıya :) Katı gıdalarla ilgili gelecek postu merakla bekliyorum. Nurturia'da ekliyorum sizi sevgilerimle!

    YanıtlaSil
  2. Hayirli olsun Meryem, insallah mezuniyetin cok guzel gecer. Ilgar'la basbasa vakit gecirmen ne kadar guzel. Ben de tez yazarken hep evdeyim, kayinvalidemler de Mehmet'e bakti. Duzenim cook guzeldi, oglumla dogdugundan beri gecirmedim kadar vakti gecirdim. Ama tez bitti, lab hayati tekrar basladi. Alisinca yavrudan ayrilmak daha da bir zor oluyor.

    Mehmet de 8-9 aylik olana kadar ek gida konusunda cok ilerleme kaydedememisti. Hala da cok istahli degil. Bir yasinda sonra iyice memeye dustu, ona guvenip yemiyor herhalde. Fakat sadece sutle de olmaz diye ugrasa ugrasa yemek yediriyorum. Bazen 45 dakika ugrasmam gerekiyor. Umarim Ilgar daha istahli bir bebek olur. Bu arada Mehmet bir iki hafta oncesine kadar muzu agzina vurmuyordu, ama simdi yedigi tek meyve o diyebilirim. Yogurdu cok seviyordu ama simdi onu agzina vurmuyor:) Cocuklarin bir gunu bir gunune uymuyor anlayacagin. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Aman aman ben bu halleri biliyorum. Bizimki de siraliyor hatta tehlikeli seyler yapmaya basladi. Evin duzeni degisti hala da baska duzenlemeler yapmayi dusunuyoruz. Bizim ki o sungerleri kopartabildi o yuzden butun sehpalar kalkti :) Iki hafta var aralarinda bu kadar mi ayni gider gelisimleri :) Kati gida konusunda ben de o kadar duzenli degilim aman kahvaltida sunu vereyim seklinde. Ama yediklerimizden vermeye basladim artik. Cok fazla pure isi ile ugrasmiyorum. Eti cok seviyor genlerinde var galiba. Sizinki de bizim cinsten :) Sucuk biz de denemedik ama gelecek haftalarda deneyebilirim neden olmasin. Alerji yapacak bir sey olmadigi surece mumkun oldugu kadar farkli seyleri tattirmaktan korkmuyorum ben. Arti eger bir seyi sevmediyse ustelemiyorum. Sen de usteleme ve sevdigi seyleri vermeye calis. Bir de bizimki kendi yemek istiyor bazen ben de onune koyuyorum alip atiyor agzina. Bir cogu yere dokuluyor ama onemli degil cok egleniyor oyle.

    YanıtlaSil
  4. Hiç doktora mezuniyetimi hayal etmemişim :) Şimdi okuyunca aklıma geldi. Mezun olabileceğimi düşünmüyorum sanıırm :) Umarım ben de kucağımda oğlumla diplomamı alırım...

    YanıtlaSil
  5. Mezuniyetini tebrik ederim. Ilgar ile basbasa kalmanin keyfini cikar. Zaten bundan sonra en tatli zamanlar. Tadina doyum olmaz.

    YanıtlaSil
  6. Mezuniyetini tebrik ederim. Ne güzel nihayet emeğinin karşılığını alıyorsun.
    Ilgar ne tatlı olmuş. 8. ayda sıralaması ne hoş. Acaba Ege nasıl olacak? Hareketli aslında kucağımda zor tutuyorum ama bakalım merak içindeyim :)

    Katı gıda değil belki ama elma rendeleyip vermeye başladım bende. Elmayı seviyor kaşığı yalaması çok hoş oluyor ama pütürlü şeylere tepkisi ne olacak bakalım.

    Ilgarın saçlarının rengine bayıldım bu arada. Öpüyorum o sarı kafasından :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Bir de bu blogdan ses edeyim :) Ana ogul ikinizi de tebrik etmis olayim boylece. Bu durum yani kucakta Ilgar durumu daha guzel olmus!

    O pesinde gezme ve yetenekleri gelistirme kismi var ya, daha dur dur, neler olacak :) Bizimki buldugu herseyin uzerine cikip, bir sonraki esyaya tirmanma, atlama ve hoplama pesinde bu gunlerde! Maymundan geldigimizi mi kanitlamak istiyor anlamadim gitti :)

    YanıtlaSil