22 Mart 2010 Pazartesi

33. hafta - anneannenin vizesi

.
33. haftayi geride biraktik, kocaman 34luguz artik. Ama anne adayimiz malum bu islere yetisemiyor, yine gecen hafta neler olmus seklinde yazilacak bu yazi.
Bebek 2kg ve 43cm'ye ulasmis. Derisi burusuk gorunmuyormus artik. Kemikleri sertlesmekte imis. Kafatasi kemikleri parca parca malum. Bu kemiklerin kesisim cizgileri zigzaglar seklindedir. Bu zigzaglar kemiklerin hareket ederek kafatasinin dogum kanalina uygun sekil almasini saglar. Bazen bebeklerin koni/sivri kafali dogmasinin sebebi budur. Bu kafatasi kemiklerinin kaynasma noktalarindan birini bingildak diye biliyoruz; bir diger yumusak alan kafatasinin arka tarafinda ense kokunden yukaridaki kabartili alandadir, once orasi kapanir sonra bingildak :)

Diger taraftan gecen hafta benim icin biraz daha zorlanarak gecti. Haksizlik etmemek lazim, bunlar tipik hamile sikayetleri. Bebegin gunden gune agirlastigini hissediyorum artik. Bacaklarima gore neredeyse doksan derece aciyla one dogru buyuyen gobegimin sinirlari zorlanmakta. Derisi (sadece yuzeysel degil, derinden derinden) aciyor. Govdem ozellikle aksamlari bebegi tasimakta zorlaniyor. Yatmak da cok harika bir cozum olmuyor dogrusu, en guzeli soyle belin arkasina destek koyup egik aciyla bacaklari uzatarak oturmak. Bir de ellerimi gobegimin altinda birlestirip gobegimi tasiyor olmak cok iyi geliyor. Is yerimde patrona bir kac kere yakalandim oyle, o bile (cok sicak bir insan olmadigini soylemistim degil mi?) sevimli buluyor bu halleri :).
Bir de harika hamilelik kemerim var. Taaa ne zaman aldigim bu kemer en cok simdi isime yariyor. Ben resimde gosterilen ust bandi takmiyorum. Cok takmadim ama belime binen yuku cok hafifletiyor. Ozellikle uyuyamadigim bir kac gece karnimi tutarak rahatsizligimi azaltti. Bundan sonra sanirim sikca kullanacagim. Bazen diyorum, "E bebek! Yanlar bos birazcik yanlara yayilsan, ben de rahat ederim sen de!" diye (annenin bebekle konusmasi iyiymis ya, bizim muhabbet anca bu sekilde).

Bizim oglanin bir ismi yok hala. 34. haftadayiz, isimsiz yavrucak. Son 16 haftadir bulamadigimiz isim onumuzdeki 6 haftada bulunabilecek mi acaba? Tekne kazintisi kardescigime (benden 14 yas kucuk) ismini biz (iki abla ve bir abi ekibi) verecegiz diye bebek dogduktan sonra 6 ay isimsiz kalmisti. Bebek diye cagirdik biz de, sonra buldugumuz ismi kullandik :) Bizimkinin de akibeti boyle mi olur acaba? Kim bilir? 

Bu arada bugunun en guzel haberi ananeden geldi! Vize randevusu cok guzel gecmis, almis vizeyi! Nasil sevindim anlatamam. Daha once de yazmistim eger "Kizim bebek bekliyor, onun icin gidiyorum" derse basvurusunun 'bir Amerikan vatandasinin isini elinden alacagi' gerekcesiyle reddedilebilecegini soylemislerdi okuldan. Bu yuzden sadece tezimi yazarken yanima gelmek, mezuniyet torenime katilip donmek uzere anlatti ABD'ye gelme sebebini. Zaten Turkiye'de yasayan baska cocuklarinin olmasi da yeterli olmus. Bizim gonderdigimiz davet mektuplarinin haricinde hic bir mektubu (gelir belgeleri vb.) acmamislar. Annemin bir kac hafta sonra burada olacagini dusunmek bile ne kadar guzel!!!

20 yorum:

  1. Annenin geliyor olması çok güzel bir haber. Çok sevindim. Çok az kaldı ya :)

    Uyku ve yatak problemi nedense beni aylardır meşgul etmekte. İleriki ayları hayal edemiyorum :(
    Sırt ağrım var her daim geçmiyor. Kilo alıp göbeğim benden önde gitmeye başladığında ne olacak düşünemiyorum bile!

    Bu arada İstanbul'a bahar geldi.
    Habersiz bırakma.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Amerikan vizesi alan alabilen kişilere hayran kalıyorum .Yurtdışında doğdum okudum büyüdüm 17 yaşında koparılıp bıralara getirildim ve şimdi 12 yıllık öğretmen olmama rağmen bırak Amerika'yı Avrupaya bile vize alamıyorum.Eksik belge yok,Milli eğitim ve kaymakamdan izinli olmama rağmen.
    Annenizi ve sizi kutlarım.
    Sevgilerimle
    A.B

    YanıtlaSil
  3. Annenin yanina geliyor olmasi harika. Simdiden gozun aydin. Benim de annem bir suredir yanimdaydi, hafta sonu gitti maalesef ve bir bosluga dustum. Senin her seyini senden once dusunen birinin hamileyken yaninda olmasi cok guzel oluyor. Bolca simarabiliyosun :)

    Bebisimizin ismini biz de netlestiremedik henuz. 2 tane var aklimizda ama emin olamiyoruz. Ama senin kardesinin isim hikayesi cidden hosmus. O kadar sure de isimsiz kalmasinlar bebislerimiz yaa :)

    YanıtlaSil
  4. Ben Aslihan bu arada :)Unutmusum yazmayi.

    YanıtlaSil
  5. Vize icin tebrikler, sorun cikmamasina cok sevindim! :) Biz de annemler icin 28 nisana bilet aldik, ama daha bir ay var! 2 yillik ozlem cok birikmis, ben bunu anladim...

    Isim konusunda biz de ayni sIkintiyi yasiyoruz. :) Herhalde cok onem verdigimiz icin boyle oluyor, isim begenemiyoruz.

    Annenizle en kisa zamanda kavusmaniz dilegiyle.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Hamile kaldigim zamandan beri takipcinizim, benimki daha kucuk sizinkine gore ama yine de ayni kaderi paylasiyor olmak, ve bir sonraki asamada nelerle karsilasacagimi az cok biliyor olmak beni rahatlatiyor, gerci binbir cesit site var ama sizinkisi hayatin icinden oldugu icin daha samimi ve sicak buldugumdan SIK SIK takip etmeye calisiyorum :)
    Vize gorusmesi yazisini gorunce artik bi yorum yazmaliyim dedim :) Ben de annemin gelmesini istiyorum ama burda ne ogrenciyim ne de calisiyorum, calisma vizesi var esimin, benimde dolayisiyla calisanin esi pozisyonuna verilen H4 var, anneme daha randevu felan almadik benim due dateim temmuzda, bu yuzden zaman var nasilsa diye isleri biraz aksatiyorum gibime geldi, rahatsiz oldum, tecrube etmis biri olarak neler onerirsiniz? ya da bu konuda bilginiz varsa benimle paylasir misiniz? annem gorusmede ne yapmali? ne demeli?
    Bu arada tebrik ederim, darisi benim annecigimin basina
    selamlar
    Nuran

    YanıtlaSil
  7. Ruhdagi: Sirt agrilari icin simdiden egzersizler yapmaya calismani tavsiye ederim. Ornegin internetten de kolaylikla bulacagin prenatal yoga videolarina bakabilirsin. Esneme, gevseme hareketleri cidden cok rahatlatiyor. Gobek buyudugunde hamile kemeri cok ise yariyor. Yazida da baglantisini verdigim turden olanlar cok rahat. Turkiye'de Mothercare satiyor sanirim bu tur kemerler.
    Hamileligin surekli sikayet iceren donemini atlattin sen. Umarim bundan sonra ikinci 'uc ay' cok keyifli gecer. Eger bir saglik sorunun yoksa cok enerjik ve mutlu hissedeceksin. Aradaki mizmizlanmalar hatirlanmiyor bile :)

    YanıtlaSil
  8. RedRidingHood: Bilemedim, anlamadim karsilastigin vize sorununu. Zaten pek matah bir yer oldugunu da soyleyemem (akademik calisma firsatlari haricinde):)

    YanıtlaSil
  9. Aslihan: Sen yorum yazmadan evvel aklima geliyordun, cok zaman oldu. Nasil gidiyor hamilelik, sen ve bebek nasilsiniz? Sizinki kiz mi olacakti erkek mi (daha once soylemissen ve hatirlamiyorsam kusura bakma, unutkanlik had safhada)?
    Oyle bosluga dustugunde aklina ben geleyim. Anacigimi son 6 senedir yilda bir kere 1-2 haftaligina gorebildim. Ne guzel seninki belli ki arada bir geliyor, keyfini cikar.

    YanıtlaSil
  10. Peri: Iki yil sahiden cokmus, goz acip kapayincaya kadar gecer zaman. Fark etmissindir bu hamilelikte her sey cok hizlaniyor zaten :)

    Kendine ve bebise cok iyi bak. Saglicakla kalin!

    YanıtlaSil
  11. Nuran: Cok tesekkurler yazdiklarin icin.

    Su vize isi... Ben de burada yasayan, bloglarini takip ettigim de dahil olmak uzere pek cok arkadasimdan fikir aldim. Simdi tecrubeli biri olarak yazabilirim sana.

    Bence esin burada H1 ile calistigindan onun yazacagi davet mektubu en kritik olani. http://www.immigrationlinks.com/news/newshints66.htm bu adreste ornegi var.

    Bir de su formu ekledik ve ayri bir zarfa koyduk (davet mektubunda buradaki masraflarindan vb biz sorumluyuz yazdigimiz cumlenin sonuna bkz I34 formu gibi bir not ekledik). http://www.immigrationlinks.com/news/newshints66.htm.

    Annemin dedigine gore o davet mektubu okunduktan sonra daha fazla soru sorulmamis ve vize verilmis.

    Bebege bakmak icin gelecek dememeliymis kesinlikle. Yazmistim,Amerika'li birinin bebek bakiciligi isini elinden almis oluyormus oyle olursa. Kizimi ziyaret edecegim, su zaman da donecegim cunku ailem burada, coluk cocugum/ evim/ duzenim/ isim burada vb. seyler demesi daha iyi imis. Uzerinde tapu, banka hesabi gibi seyler varsa avantaj yoksa sizin dolduracaginiz I34 formundaki gelir durumunuzu gosteren belgeler gerekebilir.

    Aklima gelmisken Mart sonunda oldugumuzu ve konsoloslugun da Mayis'tan itibaren yogunlasacagini dusunursek, bir an once bu isi halledin derim. Hem hamileligin ilerledikce daha bir huzursuz oluyorsun "ya gelemezse" diye. Icin rahat beklemek daha guzel olur :)

    Eger baska detaylar varsa sormak istedigin cekinme.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba yeniden,

    Uzun zamandir az cok takip etsem de yazamiyordum cunku son 1 ay pek iyi gecmedi bizim icin. Her sey cok yolundaydi aslinda ama 24. haftaki kontrolde doktor hafif acilma basladigini ve dinlenmem gerektigini soyledi. 15 gun yattim. Ardindan kontrole gittigimde bebegin amniyon sivisinin coook azalmasi nedeniyle hemen hastaneye yatirdi doktorum. 12 gun boyunca serum aldim gunde 3000 cc ve de ek olarak agizdan bolca sivi. Cok zor gecti maalesef o gunler. 24 saat seruma bagli olmak bir yana, o kadar zaman gecmis, bebegime birsey olmasin diyor insan :( Cok uzucu gunler gecirdik yani ama su an iyiyiz cok sukur. Hastaneden ciktik, bebisin gelisimi de iyi gorunuyor. Amniyon sivisi da iyi diyor doktor. Hatta kendi esinin hamileliginde de ayni sekilde hep alt sinirda oldugunu soyledi amniyon sivisinin, o da biraz icime su serpti. Artik evde dinlenmedeyim, bakalim... Yine uzamanmam gerekiyor yani, ama en azindan serumdan bagimsizim :)

    Biz 28. haftadayiz su an. Erkek bebisimiz seninki gibi. Erkek bebege isim bulmak daha da zor bence. Aslinda ikiye indirdik gibi ama hala arayislar devam ediyor, insan titizleniyor degil mi?

    Sevgiler...
    Aslihan K.

    YanıtlaSil
  13. Cok cok cook tesekkur ederim yazdiklarin ve detayli aciklamalarin icin,
    Zaten ben calismadigim icin annem hem gezmek hemde beni ve ailemize yeni katilacak ufakligi ziyaret icin gelecek, umarim herhangi bir sorun yasamadan gelmesi hayirliysa nasip olur
    Simdilik aklima takilanlar bunlar, isleri birazdaha hizlandirdigimizda aklima takilanlar olursa yine yazarim
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  14. Aslihan: Bu yorumunu hastahaneden okuyorum. Bizde de her sey yolunda simdi ama biz de erken dogum riskli sorunlar yasadik. Turkiye'dekilerin haberi olmadigindan sayfaya dogrudan yazamiyorum. Gerci buyuk ihtimalle cikacagiz hastahaneden, anlatirim detaylari.
    Senin ve bebegin durumunun iyi olmasina cok sevindim. Yazdiklarin burada bize de moral oldu. Cok cok gecmis olsun.
    Ogluslara ve bizlere bol saglikli gunler :)

    YanıtlaSil
  15. Simdi Aslihan'a yazdigin cevabi gordum. Umarim ciddi bir sorun yoktur. Su anda hastanede misiniz hala? Cok merak ettim ama sakin moralini bozup stres olma pozitif dusun her sey yoluna girecek diye. Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Simdi yazdigini okudum. Umarim hersey yolundadir. Endiselendikce bebisler de endiseleniyor, lutfen sakin olmaya calis. Biliyorum cok zor ama her sey yoluna giriyor bir sekilde. Bebeklerimiz bekleyecekler daha eminim ben... Guzel haberlerini bekliyorum.

    Aslihan K.

    YanıtlaSil
  17. Arkadaslar,
    Haberler iyi. Evimizdeyiz artik. Bebek ve ben cok iyiyiz. Cok sagolun!

    YanıtlaSil
  18. Cok sevindim, gozun aydin :)
    AslihanK.

    YanıtlaSil
  19. Cok gecmis olsun... Aceleci ve yaramaz bebeklerimiz olacak galiba yahu. Biz de gecen hafta hastaneye tasindik... Orasi pek eglenceli degil herhalde ama beklesinler az daha degil mi? Pozitif dusunelim, stres yapmayalim, bir de kendimizi yormayalim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. dur simdi, dogurdun da mi iyisiniz? yoksa kucuk bey icerde kalmaya ikna oldu da mi iyisiniz?

    YanıtlaSil