14 Şubat 2010 Pazar

28. hafta - lahana

Bugun itibariyle aslinda 29. haftamiza girdik. Gunler tepelerden asagi kosan vahsi atlar misali (*) oldugundan ben yine gec de olsa bu hafta neler olmus yazayim istedim.

Bebegimizde (hala bir isim bulamadik maalesef) goz gelisimi bu haftanin gundeminde. Kirpikler kirpistiriliyor, gobekten iceri suzulen isik algilanabiliyormus. Goz - beyin gelisimi elbet paralel (biliyor muydunuz gozler beynin bir cesit uzantisidir), hummali bir calisma soz konusu beyinde. Az kaldi 3. 'uc ay'a giriyoruz, yeni dunyaya hazirliklar tam hizda. Boyu artik 38 cm, kilosu ise 1 kiloyu belki biraz askin. Hareketleri gumbur gumbur. Sanirim ben bu hareketleri cok ozleyecegim, hic yalniz hissettirmiyorlar beni. Ozellikle karanlik odada mikroskop basinda gecirdigim onca saati cekilebilir kilan tek sey o. Bebegimizin buyuklugunu Cin lahanasina benzetmis babycenter.com, bayilirim lahanaya :)

Bende ise her sey tikirinda. Sikayetim bacaklarimin kasilmasi. Bir gece iki baldirimda birden kramp ile uyandim. O gece ve sonraki gunler boyunca bacaklarimi diledigim gibi esnetemedim. Etrafimdakiler elektrolit, magnezyum ya da potasyum eksikligi dedi ama ben biliyorum ki o gun cok cok kosturmustum. Bol su iciyor, muz (Mg icin iyi bir kaynak) yiyor, daha cok dikkat ediyorum kendime. Artik kosturmadan hala bacaklarimda kalan agrilarla seke seke yapiyorum islerimi. Isler cok, iki haftaya tasiniyoruz ve en onemlisi benim yapilacak onca deneyim, yazilacak tezim.... Aman neyse!

Bunlar Pazar aksami saat 5:45te is yerimden yaziyorum. Isler bugunluk bitti, verimliydi, guzel oldu. 
Biraz ustun koru olsa da bu haftayi gecmek istemedim. Simdilik bu kadar olsun, bakalim 29. haftada nasil maceralarimiz olacak :)

*Bukowski "the days run away like wild horses over the hills"; Direc-t'in sarkisindan

5 yorum:

  1. YokKicigim,
    Bende de gece bacaklara kramp girmesi oluyordu. Bir keresinde ne yaptiysam gecmemisti de hatta gecenin bir yarisi acidan aglamaya baslamistim. Bir de restless leg syndrome denilen naneden de oluyordu. Kalsiyum,magnezyuma devam...Tezde,tasinmada kolayliklar. Yorma kendini fazla.

    YanıtlaSil
  2. Hopeforbetterdays: Merak ettim seni. Iyisindir, keyfin yerindedir umarim. Sen de hirpalama kendini olur mu?

    Anonymous: Bilmiyordum. Bukowski'yi gorunce bir an isik yandi :) Bukowski'nin bir siir kitabina adini vermis. Bense not ettigim grubun sarkisindan duymustum sadece. Siir ile aram pek iyi degildir, Bukowski'nin ise sadece bir iki kitabini okumuslugum vardi. Cok tesekkurler bilgilendirdiginiz icin :)

    YanıtlaSil
  3. Anonymous: Sana laflarim var :))) Kendi adinla neden yazmiyorsun? Bu blogun H.'si isen, neredeyse her yazida senden bahsediliyorsa, hatam varsa duzeltmeye bayiliyorsan oyle adsiz kimliklerin arkasina saklanma. E mi sevgilim :)))

    YanıtlaSil
  4. Bu arada soylemeliyim, meger H. bana bu kitaptan bahsetmis, zamaninda kitapliginda varmis o kitap. Okudugum tum Bukowski kitaplarinin sahibidir kendisi. Dedigim gibi pek siir sevmedigimden elimi surmemisim :)

    YanıtlaSil