20 Ocak 2010 Çarşamba

Ödül - 25. haftadan

Oncelikle, Babies - Bebekler diye bir sinema filmi gosterime girecek Nisan'da. Tanitim filmi cok seker, muhakkak izleyin derim:
IMDB sayfasinda ve Youtube'da izlemek mumkun.

25. haftamizdayiz. Hayatimiz aslinda hizla degisiyor; bu hiza yetisememenin sikintisi var icimde. Zaten cok olan islere yetisilemediginden bazisi erteleniyor, karnim buyuyor, ben kendimi devamli saglikli ne yesem diye dusunurken buluyorum ve her nedense bebekten daha az soz ediyorum. O oradan beni tekmeleyedursun ben isime bakiyorum, bazen sirf bu yuzden nedensiz bir sucluluk hissi bile kaplayabiliyor icimi.

Boyle zamanlarda, islere yetisemedigim ve hizlanacak yere daha da yavasladigim donemlerde yani elimi etegimi cekip her seyden kacasim geliyor. Belki de yavaslamama sebep bu kacis istegi. Aslina bakarsaniz ne kadar kolaydi bebekten once bunu yapmak. Simdi ise azicik koseye sikistirilmis (elbette bizzat kendim tarafindan) hissediyorum. Ebeveyn sorumlulugunu hisseder oldum. Bu bebek Nisan sonunda ya da Mayis'ta dogacak, erteleyemem, kacamam, degil mi ama :)))

Bebekle ilgili hazirlik diye sadece denk geldikce indirimlerden aldigim bir kac parca giysi var elimizde. Oysa yapilacak ne cok sey var. Bundan daha da onemlisi annem gelecek Nisan'da. Amerika'ya Ingilizce bilmeyen annesi/babasi gelmis olan var mi? Tavsiyelerinize cok sevinirim. Turk Hava Yollariyla ucus en guzeli olsa gerek. Diger taraftan gumrukten gecmesi, bir sorun olursa, aktarma yaptigi ucagi kacirirsa gibi sorunlar takiliyor kafama. Gerci annem gibi bir kadinin dil bilmese dahi halledemeyecegi sorun yoktur ama ABDye ilk kez uctugum vakit geliyor aklima :)

Bebek ve annem geleceginden baska bir eve tasinmayi dusunuyoruz. Ev aramaktayiz. O kadar cok ev bakiyorum ki internette sanirim evi bulduktan sonra da aliskanlik olarak devam edecek bu aramalar. Daha once buldugumuz fakat hemen tasinmamiz istendiginden cifte kira vermemek icin beklemeyi tercih ettigimiz harika evi kacirdik. Bakalim sans bir daha yuzumuze gulecek mi?


Butun bu ic karartici seylerden haric gecenlerde cok hosuma giden, guzel bir odul verildi bana :).

1. "Aaa hiç böyle düşünmemiştim" dedirtenlere
2. Okuduğumda gülümsetenlere
3. Çocuklarına oyun ve oyuncak uyduran, "çocuklar gibi eğlen"meyi bilenlere
4. Dünyayı çocukların gözünden anlamaya çalışanlara
5. Yeni şeyler denemeye açık olanlara
6. Şaşırmayı bilenlere
verilen bu odulu Evren  "kalbi, diğer çocuklara da yer açacak kadar geniş olanlara" diyerek bize de vermis. Cok tesekkurler! Ben de oncelikle cicegi/karni burnunda, yavrusu coktan koynunda olan tum annelere gondereyim odulu. Ycurl, Bahar Karlari ve (blogu olmasa da) Aslihan  hamiledaslarim olarak ayrica 2010un potansiyel en mutlu annesi odulunu alsin :)

Son olarak bilgisayarimin "L" harfi cogu zaman basmiyor. Yazi ve yorumlarimdaki "L"si eksik tum yazim hatalarim icin simdiden kusura bakmayin.


7 yorum:

  1. Benim esimin annesi geldi ama yazik oyle buyuk sanssizlik yasadi ki Londra'dan aktarmasini kacirdi. Neyse ki cep telefonundan arandik o sekilde Chicago uzerinden aktarmali bilet verdiler. Tabii geldiginde cok bitkindi. Dil bilmeden mi asla deyip durdu :) Miami'ye direk ucuslar vardi eskiden THY ama artik yok galiba. Avrupa uzerinden aktarma sanki daha iyi gibi yani sonucta dogrudan gumruge cikacaklar ama THY hostesleri yardimci olurlar o yuzden onlar icin daha rahat olur. Biz sorabilecegi sorularin Ingilizcesini bir kagida yazip yollamistik. Gerekirse kullansin diye ama sanssizlik iste basina olmadik ucak yolculugu geldi. Bence annem halleder diyorsan merak etme bir sekilde belli kelimelerin ne oldugunu soylerseniz eminim sorunsuz gelirler. Odul icin de tesekkur ederim mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle thy'yi tavsiye ediyorum, avrupa aktarmali ucus yapmasinlar, hep bir aksilik oluyor. Bizimkiler geldiginde halletmislerdi ingilizceleri var biraz, ama simdi esimin ailesi geliyor haftaya, ingilizceleri yok, tekerlekli sandalye yazdirdik,bu sekilde gelen arkadaslarimizin ailesi oldu, hic sorun cikmadan geldiler, hemde 3 aktarma yapip. Sizde tekerlekli sandalye istetebilirsiniz.
    birde ucakta dagitilan formlari indirip uzerine word programinda ne yazacaklarini oklarla gosteren sablonlar hazirladik, telefonlarini yurt disi aramaya acmalarini soyledik. birde bazi cumleleri hem turkce hem ingilizce yazip gonderdik. umarim sorun cikmaz, haftaya belli olacakise yarayip yaramadiklari :)

    YanıtlaSil
  3. Odul icin tesekkur ederiiim, cok mutlu oldum :)

    Ev arama isinin ne kadar zor oldugunu tahmin ediyorum. Kolay gelsin sana. Umarım en kısa zamanda istediginiz gibi bir tane bulabilirsiniz.

    Aslihan

    YanıtlaSil
  4. benim bilgisayarim da m leri basmiyor. Dovmem gerekiyor m basabilmek icin...

    Benim kayin annemler Delta'yla NY'a geldiler, ama JFK'de dis hatlardan ic hatlara gitmek sanirim biraz zor, bilene sormak lazim. Onlar bayagi bir zorlanmislar. Amerika'ya ilk giris yeri NY ya da Chicago olunca Allah'in emri diger ucagi kaciriyorsun eger arada yeterince vakit yoksa. NY'da Delta'nin indigi gumruk cok ufacik bir yer, yazin dondugumuzde az kisi calisiyordu 1.5 saat bekledik neredeyse... Ben kendim ucarken hep Lufthansa'yi tercih ediyorum, Boston'a iniyorsun direk Frankfurt'tan sonra... Sizin oldugunuz sehire Avrupa aktarmasi varsa (mumkunse Almanya) ben olsam onu tercih ederim...

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Yokkicim,
    Tekerlekli sandalye olayini kullanan cok kisi biliyorum, ben kullanmadim ama iyi bir seymis dil bilmeyen anne/babalar icin.

    Ben de tam Delta'yi tavsiye edecektim, cunku aktarma icin terminal degistirmek gerekmiyor. AMa iki ucus arasi biraz kisaysa o zaman biraz problem olabilir.

    YanıtlaSil
  6. Biz de tekerlekli sandalye istetmistik sanirim yararli oldu en azindan chicago aktarmasi sirasinda sorun yasamamis.

    YanıtlaSil
  7. Arkadaslar,
    Gec de olsa cok tesekkurler yorumlariniz icin. Verdiginiz bilgier cok yararli oldu sahiden.

    Sanirim tekerlekli sandalye en iyi fikir. Avrupa (ALmanya mesela) uzerinden dogrudan onu alacagimiz havalanina gelmesi en kolayi sanirim.

    New York ve Chicago'da yasayaydik hic boyle sikintilarimiz olmayacakti, dogrudan tek ucusla kavusacaktik ne guzel :)

    YanıtlaSil