24 Ocak 2010 Pazar

25. hafta - rutabaga bebe, tosbaga anne

25. haftanin son saatlerinde de olsa yazayim istedim. Bu haftamiz yogundu aslina bakarsaniz. Onceki haftasonunda Atlanta'dan gelen arkadaslarimizlaydik. Onlari ugurladiktan sonra bir baktik ki yine Cuma! "Zaman hizla geciyor, hizina yetisemiyoruz." cumlesi bu blogun en cok tekrarlanan cumlesi olmali.

Beni yapmam gereken deney ve analizlerin aksine ev bakma isleri cok mesgul etti. Sonunda bu Cumartesi gunu gonlumuze gore bir ev bulduk. Amerika'nin bu Florida kosesinde yer cok oldugundan midir bilmem evlerde oda sayisi arttikca alan da artiyor. Bizim ihtiyacimiz olan 3 odali, kucuk bir ev iken gorduklerimiz ya cok kohne ya cok luks ama illa ki cok buyuk evler oldu. Bu is ne kadar surer bilemezken guzel bir firsat olarak cikti yarin kontratini imzalayacagimiz ev. 27 Subat'a kadar vaktimiz olacak toplanmak icin. Zaten burada beyaz esyalar evlere ait odugundan bize dusen uc bes mobilyamizi toplayip, kitaplarimizi kolileyip tasinmak. Bebek odasi zaten bombos, hazirliklara baslamak icin hala erken diye dusunuyorum, yaniliyor muyum?

Bu hafta icinde bebekten yana haberlerim cok yeni sayilmaz. Hareketleri siklasti. Artik iletisim yontemi haline geldi benim itmelerime karsi aldigim tekme cevaplari :) Sadece gobege bakip bebegin hareketlerini izlemek yeni keyfim. Ben zannediyordum ki bizim bebek benim stresli olmami sevmiyor. Yok efendim, oyle degilmis! Daha once bahsetmisimdir dislerimde teller var, herhade bir sene daha olacak. Gecen Cuma gunu disci koltugunda basimda iki kisi dislerim uzerinden bana iskence yapiyorken (ben agri icinde tabii) bizimkinin keyfi yerinde -uzanmisim ya koltuga- karnima tekmeler indiriyordu. Saka bir yana disci stresinin bebege yansimamasi hosuma gitti (tabii benim varsayimim 'bebek hareketliyse keyfi yerindedir' uzerinden).

Babycenter'in dedigine gore bebek bu hafta Rutabaga denen bir tur salgam buyuklugundeymis. Neredeyse 35cm uzunlugunda, 700gr agirligindaymis. Deri altinda artik yag toplanmaya basladigindan burusuk bir bebekten normal gorunumlu bir bebege donusuyormus. Saclari cikiyormus artik.

Tabii hormonlar sadece bebegin degil annenin de saclarini buyultup cogaltiyormus. Bizim nemli Florida'da kabarik sac anlamina geliyor bu :) Penguenden yavas yavas tosbagaya donustugumu hissediyorum ben. Yavasladim iyice. Bazen gobegimi unutup fark etmeden merdivenleri ikiserli cikmaya kalktigimda nefes nefese kaliyorum. Egildigimde bacaklarima carpan gobek garip bir his veriyor. Sirt ustu yatinca yandan destek alacak yer yoksa aynen ters donmus tosbaga seklinde cirpiniyorum. Ayak tirnaklarimi kesmek bile guclesti. Son aylari gozumde canlandiramiyorum bile.

2 yorum:

  1. 13. haftamı bitirdim bugün. Hiç bir gelişme yok bende :( Önceden neyse o. 44.5 kilo düz ötesi bir karın kokulu bir evle boğuşup duruyorum.

    Artık geçeceğine dair ümüdüm kalmadı alışmaya çalışıyorum diyelim :)

    Seni okumak iyi geliyor :) Ev bulmanıza sevindim.
    Ayak tırnaklarına eğilememeyi şu an için düşünemiyorum ama sana kolaylıklar diliyorum. Bebeğe maşallah.

    Bu akşam rüyamda kendi bebeğimi gördüm. Ültrasondan gördüm yani.Ama kocamandı ağzı burnu belliydi ve doktor sapsarı saçları var filan diyordu. Bebeği özledim birden.

    İşe gitmem gerek dışarısı - bilmem kaç. Her yer kar, düşmek en büyük korkum.
    Böyle işte.

    YanıtlaSil
  2. Rug Dagi: 13. hafta yasadiklarini dusununce elbet cok, ama erken daha. Senin gibi hamile bir kadinla tanismistik hastahanede, incecikti, ayni sikintilari yasiyordu. Dusununce ben de kilo almamistim o zamanlar. 20. haftadan sonra hizlaniyor her sey. Hem zaten muhim olan bebegin gelisiminin yolunda olmasi. Muhtemelen ben dogum sonrasi kilo diye konusurken sen incecik bir anne olacaksin :)

    Ben de bebege hamile kaldigim ama fikrim olmayan gunde ruyamda gormustum onu. Iki yaslarinda kivircik kahverengi sacli bir cocuk, luleler yuzunu kapatmis. Elimi uzattim, "sen kiz misin erkek mi?" diye sordum, ruya bitti. Yuzunun detayari hala aklimda. Simdi cok merak ediyorum bebek sahiden kahverengi lule sacli mi olacak diye :)

    Dusmeden, soguk kapmadan, kokusuz bir kis diliyorum.

    YanıtlaSil