18 Kasım 2009 Çarşamba

16. hafta - avokado

16. haftanin ilk gunlerindeyiz. Zamanin ne kadar hizli gectigini herhalde defalarca yazacagim bu sayfaya. Hep ayni tekrarlayan saskinlik hissi bendeki. Bugun yarin dogum yapacak kuzenim ile telefonda bunlari konustuk. O da benzer saskinlikla dogumu bekliyor simdi. Gun gelecek koca koca teyzeler olmus "Ne zaman buyudu bunlar?" diyecegiz.

Simdilik "Ne zaman buyudu bu kadar?" demek garip gelse de sahiden buyumus bizim yavru :) Koskoca bir avokado kadar olmus. 12 cm boyu ve neredeyse 100g kilosu varmis. Kafasini daha dik tutabiliyormus artik. Kulak ve gozler olmasi gereken yeri bulmaktaymis. Kemik gelisimine devam. Ayak tirnaklari buyumekteymis bir de.  "The Pregnancy Bible"daki resimlere bakinca, anca 17. haftada soyle etli butlu bebege benzer olabildigini goruyorum. Zaten bu siralar bebegin yag dokusu gelisiyor, ensesi gozumuzun aliskin oldugu sekle burunuyor. Kalbi ise gunde 24 litre kan pompaliyormus, inanilmaz!

5 yorum:

  1. Pantalon bugun elime ulasti cok rahatmis gercekten :) Super olmus gobegin ama benimki boyle yaygin seninki gibi one dogru sivri degil. Kalcalarim genisliyormus gibi bir durumdayim. Ne kadar ilginc herkesin gelisimi farkli oluyor. 20.haftada gidiyorsun degil mi ultrasona? Cinsiyeti de ogrenirsiniz artik o zaman.

    YanıtlaSil
  2. ycurl: pantolon cidden rahat. ben bir beden buyuk almistim, simdi bolca, hic kilo almis gibi hissetmiyorum :) alisinca baska sey giyilmiyor ama.

    gobegin cikikligi, sekli anatomine gore degisiyor. ne bileyim benim kalca dogustan enine yaygin :) rahim baya geri acili/arkaya dogru mesela, bebek/plasenta simdilik rahimin alt kismina tutunmus (yer degisitirir diye umut ediyorum, iyi bir sey degil bildigim kadariyla).
    bu tur faktorler gobegin seklini belirliyor. epi topu 100 gramcik bir bebek icerideki :)
    ne kadar cok degisecegiz kim bilir :)

    bu cuma doktor kontrolum var. herhalde 18-20 hafta ultrasonuna aliriz randevumuzu. memlekette herkes cinsiyet haberi bekliyor, sonrasinda herhalde isim derdi cikacak. siz isim dusunmeye basladiniz mi?

    YanıtlaSil
  3. Gobek cikikligi konusunda haklisin zaten her vucut farkli her hamilelik farkli :) Bir arkadasima da cok az kilo almissin demisler biz de dusunduk herhalde Turkiye'de millet hamile olunca cok mu yiyor ne :)) Saka bir yana cinsiyet haberi onemli tabii doktor erken soylemem ama yuzde 100 deyince inandik. Sonra ben de bir bilim kadini edasiyla oturup erken ultrasonda yapilan calismalara baktim. Gercekten cinsiyeti erken belirleyebiliyorlar mi diye? :)Sonra bizim ultrason resimlerini inceledim. O makalelerde verilen resimlerle uyusuyordu. :)) Isim konusunda iki isim koyacagiz ilkinde anlasma saglandi ikincisini henuz bilmiyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Ahhh yerim ben o avokado çekirdeği göbeği! Sen böyle hurafelere inanmazsın, akıllısın ama kesin oğlan geliyor! :P Ay "yok ki"m benim, ne çok sevindim şu fotoyu eklemene inanamazsın! :)

    Yüzümü güldürdün gece gece. :) Çok öperim.

    YanıtlaSil
  5. Rahel: Ne guzel seni buralarda gormek!
    Yok hamileyken, baskalarinin bebeciklerini severken boyle seylere inaniyorsun, insallah-masallah-nazar uclusu en cok soyledigin seyler oluyor. Sonra "karni yuvarlakmis erkek olacakmis" ya da ne bileyim "bak bak hep borek yiyor, tuzlu-eksi kiz isi" gibi yorumlari duya duya iyice alisiyor insan :)) Ya boregi bulmusum, yemem mi :)))

    Bak yukarida yazan Ycurl'un oglan bekledigi kesin. Ama karinlarimiz cook farkliymis. Sen nasil anladin acaba, merak ettim? Bu sabah is yerimde bir kadin bana "oglun olacak, yuzunden anladim" dedi. Anlasiliyormus, aklimdan "bir tek bize ozgu degilmis bunlar, Amerikalilarda boyleyse her millette vardir" diye gecirdim. Ben kucuk bir calisma yapayim. Etrafimdaki farkli milletlerden insanlara soracagim, nedir ulkelerindeki cinsiyet tahmin ipuclari, ilginc olacak :)))

    Diger taraftan bizim de beklentimiz oglan yonunde ister istemez. Son ultrasonda belki/olabilir dendi. Bir dahaki ultrason 4 Aralikta sanirim. Heyecanla bekliyoruz :)

    Sen de beni cok sevindirdin yazmakla. Bak cenem dustu yine. Sahi senin de hamilelikte konusma potansiyelinde fark edilir bir artis olmus muydu?

    Opuyorum cok, Isik'i da! Soyle kucuk kucuk ellerinin ustunden :)

    YanıtlaSil