5 Kasım 2009 Perşembe

14. hafta - limon

Hopla, zipla, cisini yap, hatta ve hatta bas parmagini emmeye basla. Kocaman oldu bizim bebe, koskoca bir limon kadar. Govde artik kafadan daha hizli buyuyormus, govdeye dayali cene artik uzayan boyun sayesinde bagimsizmis. Kafasini cevirebiliyormus. Kollari bu haftanin sonuna dogru vucuduyla orantili uzunluga ulasacakmis, bacaklarin hala uzamasi gerekmis. Vucudunu "lanugo" denen ince kil tabakasi saracakmis. Karaciger safra uretimine baslamis, dalak alyuvar uretimine yarim ediyormus artik. Ben icimde daha cok su dalgasi gibi hissetsem de tekmelerle aktifmis bebemiz.

Dedigim gibi ben soyle gumbur gumbur tekmeleri yemeden hissedemeyecegim herhalde bebegi. Zaten az kaldi, yakinda rahat birakmaz deyip sakin takiliyorum. Bunun haricinde sis bir gobekten baska bir sey yok bana hamile oldugumu hissettiren. 4. ayin baslamasiyla patlayan bir istah soz konusu, ben de icim rahat yiyorum gonlumce. Artik bir pantolonum kaldi bana olan. Gobek cok ezilir oldu, sikinti yapiyor.

Hala is yerindekilere bir sey soylemedim. Isin komik tarafi is arkadisim post-doc kadin da benimle ayni donemde hamile kalmis. Bebekler bir iki gun arayla bekleniyor. Bugun yarin benim de patrona soylemem gerekiyor artik. Nedense huzursuz ediyor beni bu konusmanin hayali. Diger taraftan komik: labimizin en uretken senesi :)

7 yorum:

  1. Ne diyorsunnnn:))))) Holleyyyy!

    YanıtlaSil
  2. Patron konusunda şunu aklında tutmanı tavsiye ederim:) Birileri onu doğurmasa bu dünyada olamazdı...

    YanıtlaSil
  3. Benim istahim filan artmadi. Arada bir hala kusuyorum. Aslinda eskiye gore azaldi da.

    YanıtlaSil
  4. ben patrona , size bir haberim var dedim.. hemen hamilemisin dedi.. çok komik ve kolay oldu.. tabi 6 yıldır evli olup şirkette herkes çocuk yapmayacakmısınız diye sormaya başlayınca.. patronda kendini hazırlamış herhalde.. kolaydı yani..kendini kasma bence boşuna stres yapma limona:) sorun çıkmayacaktır.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Hocam bana sürekli "ben senin yaşındayken doçent olmuştum" derdi. Hamileliğimin haberini verdiğimde de dedi. Başka bir hocam da, "olur tabii onun çocuklarını karısı doğurdu" diyerek içimdeki acımayı bir nebze azaltmıştı...
    E sizin patronun da çocuklarını karısı doğurmuş olsa gerek.. Ya da Özgür'ün dediği gibi.. Birileri de onu doğurmadı mı neticesinde!

    YanıtlaSil
  6. A-aaa, cok tebrik ederim, asiyla ilgili yazini okurken farkettim ve kendimi burda buldum :))) Harika bir haber bu!!! Ne guzel Ycurlcum'le ayni donemde benzer seyleri yasayacaksiniz :)

    Beni her konuda rahatsiz edebilirsin, takipteyim seni.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ne guzel oldu, uzun suredir burada tek basima yaziyordum. Sizlerle daha guzel oldu, cok tesekkurler yorumlariniz icin.

    Bugun is yerimdekilere emaille haber verdim. Patron derste oldugundan henuz bir cevap gelmedi ama elbette olumsuz bir sey bekledigim yok :)

    Ozgur: Benim patron da farkinda tabii bu gercegin. Kendisinin 3 cocugu var, kucukler ikiz, 7 yaslarinda. Cok bagli ailesine ve farkinda cocugun insanin ne cok vaktini aldiginin.

    Ycurl: Benimse istahim hep aciktir. Senin gibi mide bulantilarim fazla olsaydi ne yapardim bilmiyorum. Ben bulantilarimi yedikce bastirdim. Umarim senin bu dertler bir an evvel sona erer, keyifli lezzetli sofralarla icin acilir.

    Seyhan: Evet bizim de epey bir zamandir 'siradaki' diye beklenen bir durumdu bu. Sasirmayacagina eminim.

    Hayal: Senin hocan cidden fenaymis. Benimki en azindan yuzume tebriklerini soyler sonra arkamdan konusur :)

    Yesil Erik: Cok sagol :) Sahiden guzel denk geldi Ycurl ile ayni zamana denk gelmesi. Tavsiyelerine, tecrubelerine her zaman acigim :)

    YanıtlaSil