30 Ekim 2009 Cuma

13. hafta - karides

13.3'teyiz bugun. Gunlerimiz pek yogun ama bende bir rahatlik ki sormayin. Sabah uyumak istedim, ise gitmedim oglene kadar. Baska zaman olsa nasil stres olurum. Oysa bugun hic bir sey yokmus gibi elimi kolumu sallaya sallaya oglen vakti geldim ise, hic bir sey yokmus gibi deneylerimi yaptim, bitirdim.
Deney acisindan yogun olmayan bir gunde yapilacak is ya tembellik yapmak ya da benim durumumdaysaniz (doktorayi bitirmenin sancilari icinde) makale okumak, tez icin bir seyler yazmaktir. Bense uyudum, guzel bir kahvalti ettim, keyifle.
Umarim bu rahatlik son derece yogun olan is programimi son dakikalara sikistirip beni ve bebegi strese esir etmez.

Bu hafta bebegin govdesinde buyume daha fazla, vucudun 3te birini olusturuyormus artik. Parmak uclari gelismis, incecik seffaf derisinin altindan damarlari gorunebilmekteymis. Eger kiz ise simdiden yumurtaliklarinda 2 milyondan fazla yumurta varmis. Boyu 8cm kadarmis, agirligi ise 28g kadar (orta boy bir karides kadar diyor kaynak sayfam).

Benim ise ilk 'trimester'in son haftasi. Bahsedilen hamileligin en guzel gunlerine az kaldi. Istahim acildi, daha iyi ve mutlu hissediyorum. Karnim epey bir buyudu, saklamak mumkun degil. Kilom 61'e vurmus durumda, ilk uc ayda 3 kilo ile ucuz atlattim diyorum. Bu kilo meselesine takilmamin nedeni bizim ailede bebeklerin cok buyuk dogmasi (hamilelik diyabeti olmadigi halde). Kuzenim bir ay sonra dogum yapacak ve hamileligi boyunca cok hizli kilo aldi. Benim bu tempoyla calisiyorken olasi bir saglik sorununa, diyete vb. tahammulum olamayacagindan korkuyorum. Ilk uc ay kritikti benim icin; yiyebildigim kadar yedim, sinir koymadim ama dedigim gibi 3 kiloyla atlatmis olmak iyi oldu.

Bu ikinci 'trimester'i (trimester'a Turkiye'de ne diyorlar?) tez yazarak gecirecegim. Umarim bebegin/hormonlarin yardimiyla kolay gececek. Stratejilerime gore tez/savunma dogumdan bir-iki ay once bitmis olacak, ben yaz boyu calismadan bebege bakabilecegim, sonbahar donemi basinda da post-doc olarak ise baslayabilecegim. Umarim her sey yolunda, planlandigi gibi ilerler.

6 yorum:

  1. öncelikle hayırlı olsun bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın.. haftalara göre sebzelere benzetme olayı çok hoşmuş çok beğendim... karidesinizi:)

    YanıtlaSil
  2. Bu blogun ilklerinden biri oldunuz Seyhan, cok tesekkur ederim :).
    Bu haftalara gore sebze/meyve benzetmelerini takip ettigim babycenter.com adresinden aliyorum, resimlerin kaynagi da o adres. Mumkun oldugunca her yazimda 'kaynak sayfam' diyerek baglanti vermeye calisiyorum.
    Bu arada karidesimiz limon buyuklugune ulasmaya tam hiz ilerliyor :)

    YanıtlaSil
  3. babycenter.com halen bir numaralı kaynak sitemdir. muhteşemdir :) sağlıkla kavuşun bebeğinize...

    YanıtlaSil
  4. banu: tesekkurler :)
    cok sevdigim bir arkadasim tavsiye etmisti babycenter'i. ben de memnunum gayet. diger taraftan detayli bilgi icin kitaplar daha cok yardimci oluyor. bir ara onlari da eklemeli kaynaklara. mira'ya benim icin opucukler :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, bebeğiniz hayırlı olsun :) Hamileliğiniz de su gibi geçsin.. Bir de www.gebelik.org var. Ben ara sıra oraya da bakardım.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sadece anne: Cok tesekkurler. Bizlere de Can kadar tatli bir bebek denk gelsin umarim :)
    Bu sayfadan da haberdardim, yine bir arkadasimin tavsiyesiydi. Onu da ekledim kaynaklar listeme. Saglicakla kalin.

    YanıtlaSil