5 Şubat 2012 Pazar

hard diskimiz dayanamadi

BIlgisayarimiz bozuldu. En son I. elinde kapagi acik laptobu diziyle durte durte kacirirken yakalanmisti. Neyse ki calisiyor derken hic bir belirti gostermeden susuverdi alet.
Kasim sonundan itibaren cekilmis videolar ve resimler bir turlu ulasamadigimiz hard diskte. Ustelik baska bir yerden kurtardigim dogum sonrasi videolar da orada. Bir umudumuz daha var, o da olmazsa uzulmemek elde degil.

8 yorum:

  1. Cok gecmis olsun! Umarim kurtarirsiniz. Biz simdi Google'dan 20GB'lik yer aldik, her seyi oraya atiyoruz.

    Bu arada banner fotosu cok guzel olmus bu arada. Hakkimizda fotosu da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evren, hic dusunmemistim bu yer alma isini. Cok iyi fikirmis. Bundan sonra oyle yapalim biz de. External hardrive bozulacak diye korkmama da gerek olmaz :-) Cok sagol. Fotograflardan ikisi de cok hosuma gidiyor. Hakkimizda resmi benim Ilgar'in buyumesine olan saskinligimi/heyecanimi yansitiyor gibi :-).

      Sil
  2. Google'in sonradan o bilgileri ne yapacagi belli olmaz :((

    Hard disk'i alip uzerine takarak okuyabileceginiz aletler var. Eger olmediyse herseyi kurtarirsiniz. Olmus olsa bile bir sekilde istediklerinizi geri getiren firmalar var ama cok fazla ucret istiyorlar bazilari :((

    Dilerim tum bunlara gerek kalmadan cozulur hersey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berceste, tamamiyla olmedi sanirim. Simdi senin dedigin yontemi deneyecegiz. Sanmam ki o firmalara yolumuz dussun :/ Bizde bu unutkanlik ve canavar parcasi oglan oldugu surece isimiz Google'a kaliyor. Aldik bile ilk 20gb alanimizi.

      Sil
  3. Aa, hadi hayirli olsun! Picasa'dan Sync yapinca Photos kismina orijinal boyutlariyla otomatik olarak yukluyor. Folder yapisini degistirebilirsiniz Picasa'da ama tarih sirasini makineninkine gore otomatik yapiyor sanirim. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sagol Evren :) Sayende bu sorundan kurtulduk. Simdi bilgisayari hayata dondurup fotograf arsivimizi yuklemek kaldi bize. Zaten hep Picasa kullanarak indiriyorduk fotograflari, hep tarihe gore isimlendirildi albumler. Otomatik yuklemesi de iyiymis. Hele su son iki ayin fotograf ve videolarini kurtaralalim, cok sevinecegim dogrusu.

      Sil
  4. Geçmiş olsun çok... Benim bilgisayarın da tuşlarını bozdu bizimki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sagol :) Bizim ikinci tus takimi yeni olmasina ragmen hasarli. Aslina bakarsan hasar goren bilgisayar ya da tus takimindan cok cocugun bu aletlere olan asiri ilgisi korkutuyor beni. Disarida cokca gordugum bir sahne var, oyle olmaktan cok korkuyorum: Anne, baba ve cocuk yemege cikmis, cocugun bakislari telefondan baska bir yere degmiyor. Hic bir iletisimleri yok.
      Hani Ilgar boyle olmasin diye sinirlarimiz cok net koymaya calisiyoruz ama kacak da olsa bir sekilde hedefi hep elektronik aletler. Dusununce ne garip, ben cocukken babaannemlerin koyunde santrale baglanarak telefonla konusulurdu, pilliydi telefonlar :)

      Sil