16 Ocak 2012 Pazartesi

21. ay dolarken

Buralarin goreceli olarak en soguk gunlerini yasiyoruz. Gece sicakligin sifirin altina dustugu oluyordu gecen hafta. Sonra bahar yuzunu gosteriyor ve tekrar soguyor hava. Turkiye'de Mart yasiyor gibiyiz yani. Isin garip tarafi gun icinde en yuksek ve en dusuk sicaklik arasinda cok buyuk fark olmasi (bugun 22-6 santigrad derece olacakmis) ve soguk dahi olsa genel olarak havanin hep gunesli olmasi. Iste boyle soguk ama gunesli bir haftasonunda Sarasota'ya sevgili arkadaslarimiz ve henuz 4 aylik olan bebeklerini ziyarete gittik. Daha evvel gittigimizde yavrucuk 4 gunluktu, buyumustu elbette. Yine de kucagimiza aldigimizda minikligine sasirmamiz ilgincti, daha gecen sene I. bu kadarcikti. Zaman ne kadar hizli geciyor, oglumuz ne kadar cok degisiyor. Insan hem bebesinin minikligine doyamiyor hem de bir an once buyumesini hayal ediyor. Garip duygusal celiskilerin agindayiz :). Sarasota'daki ikinci gunumuzde etrafi yemyesil buyuk bir cocuk parkina gittik. I. genelde park alaninda oynamaktansa ormanin icini kesifle ilgilendi. Acik havada ne kadar cok rahatlayip neselendigini gorunce insan cocugu evde tuttugu her gun icin vicdan hesaplasmasina giriyor. Oglumuz su siralar duydugu her sesi taklit ediyor. Otel odasinda uyutmaya calisirken onu, babasi hapsirinca ayni sesi cikarana kadar epey calisti ve basardi da. Bizlerin haricinde mikrodalganin alarm sesini, itfaiye arabasinin veya ambulanslarin sireni, disaridaki kus seslerini vs. taklit ediyor. Araba yolculugu sirasinda babasiyla birbirlerine "baba - oglum" diye seslenirlerken babasi ses tonunu degistirdikce o da degistirdi (arada "annei- oglum" da yapiyoruz ama baba her zaman daha oncelikli). Epey uzun suren cok neseli bir oyun oldu bu. Sanki bu hafta vokal gelisiminde atak soz konusu. Diger yandan kelime hazinesine kattigi yeni kelime sayisi cok az oldu gozlemledigim kadariyla. Etrafindaki her seyin ismini bildiginin farkindayiz sordugumuzda kolaylikla gosterebiliyor fakat cogunun isimlerini soylemiyor. Bir kac ay icerisinde cozulecek bu durum, hissediyorum :) Bir diger gelisme de renklerle ilgilenir olmasi. Ozellikle kirmiziyi cok seviyor. Genelde "yildiz, nedir ve cici" ile karistirilabilen (ben ayirdedebiliyorum biraz) ses grubunu kirmizi demek icin de kullaniyor artik :). Gecen hafta domates yerken birden elindeki domatesi kirmizili tisortune dayayip "cjizci" deyince anladik ki cocugumuz kirmiziyi biliyor. Su siralar mavi ve yesil uzerinde yogunlasmis durumda :). Son olarak, yavas yavas tuvalet calismalarina basladik. Lazimliklari oyuncak gibi kullandigindan buyuk tuvaletine adaptor edinip dogrudan normal kullanima alismasini istedim. Bir de sifon cekmek ve el yikamak gibi ilginc maceralarin olmasi cekici kiliyor durumu :). Ben ve babasi 18 aylikken bezden cikmisiz. Bakalim I. ne zaman kurtulacak bezden?

6 yorum:

  1. cok tatli Ilgar. umarim bir ara bizi de ziyarete gelirsinin =D

    YanıtlaSil
  2. ne kadar uzakta da olsanız sanki gozumun onunde dogdu ve buyudu Ilgar. Buyudukce guzellesiyor masallah! Nice aylara mutluluk ve saglikla :)

    YanıtlaSil
  3. Harika :) Birbirinden habersiz bu iki küçük arkadaş birbiriyle ne kadar paralel gelişim gösteriyorlar :) Seviyorum ikisini de :)

    YanıtlaSil
  4. Erdemim, tesekkurler :)
    Emel, ne guzel olurdu. Nevin'le de bulusurduk :)
    Benden Bizden, guzel dileklerin icin sagol. Bambino'ya opucukler :)
    Perinin S., Operim guzel oglunu! Bwlki Turkiye'ye dusecek yolumuz. Vize degistirme operasyonuna girisecegiz. Kim bilir ne zaman ama kesin gorusuruz, degil mi?

    YanıtlaSil
  5. Tabi ki! Ah ne mutlu olurum :) Haberlerinizi bekliyorum heyecanla :)

    YanıtlaSil