4 Ocak 2012 Çarşamba

20. ay hikayeleri

I. 2012'ye 20 aylikken girmis oldu. Tam da bu vakitler ulkemizde insan haklarina dair cok aci seyler yasandi. Iclerinde 19 cocugun oldugu 35 sivil bombalarla olduruldu ve butun olanlarin ardindan susmamiz, gormezden gelmemiz beklendi. Oglum, elimden geldigince sana insan sevgisini aktarmaya calisacagim. Biliyorum bu oyle ogrenilen/ogretilen bir sey degil. Fakat bazi seylere kafa yormayan, empatiden yoksun biri olmaman icin elimden geleni yapacagim. Dilerim yasadigimiz, yasayacagin dunya baris, adalet ve huzur dolu olur.

Yeni yilin bizler icin anlami tatil olmasiydi dogrusu. Ailelerimizden uzak yasamanin buruk yani boyle firsatlarda gorusememiz maalesef. Biz de sevdigimiz arkadaslarimizla bir araya gelebilmek icin Atlanta'ya gittik. Guzel insanlar, dostlarla cok keyifli zaman gecirdik. Oglum pozitif enerjisini, guler yuzunu hic eksik etmedi. Ilk iki gun hava cok guzeldi sansimiza. Parklarda kosturup durdu yavru. Bir tepecige cikip kendini ruzgara birakmasi, yapraklarin pesinden kosmasi nasil da guzeldi.


Atlanta'daki son gunumuzde dunyanin en buyuk akvaryumuna gittik. Bu buyukluk vurgusunu yapmamin nedeni oglumuzun nasil buyuk bir sevincle ve heyecanla oradan oraya kosturdugunu ve sonunda anne babasinin bacaklarini titretecek kadar yoruldugunu anlatabilmek aslinda :). Bir kez daha anladik ki bu cocugun "ya annemi babami kayberdersem" gibi bir korkusu yok, yabanci insanlardan hic korkusu yok. Bunun bazen iyi bazen kotu bir sey oldugu konusunda celiskilerim var :).


Nurturia ani defterimize gore kabaca sunlar olmus son donemlerde:

  • İlk kez: Gizlice cikolata yedi. Cikolatalari sakladigim yere gazeteleri koydugumuz sepeti kullanarak cikmis. Gordugumde elinde cikolata, surat lekeli, afiyetle yiyordu avini :)
  • İlk kez: Ne cizdigini soyledi. Ay :)
  • Artık: Parmaklikli yatagina tirmanarak sorunsuz girebiliyor ve cikabiliyor.
  • Sözlük Kelime: Aaba, Anlamı: Araba. Tekerlekli seylere ilgisi inanilmaz :)
  • İlk kez: Sabah uyanip parmaklikli yatagindan cikip bizi uyandirdi. Gun ici uykularini yataktan cikabildigini gordugu icin uyumadi. Salonla mutfak arasindaki guvenlik kapisinin ustune tirmanip gecebildi. Yaktin bizi oglum!
  • Bu aralar: "minea minea minea..." diye sarki soyluyor :)
  • İlk kez: Annesinin sacindan cikardigi lastik tokayi geri takmaya calisti. Ugrasip ugrasip en sonunda dugunce saclarinin uzerine oturtuverdi tokayi :) Simdi de her bir sac telini oksayip kikirdayarak oyun oynuyor :))



  • Artık:  ♥ I. 20 aylik. Anne babasinin da 11. yil donumu. Nicelerine hep beraber, mutlulukla girelim sevgili yavrumuz, bir tanemiz ♥
  • İlk kez: Aglamadan, bana ihtiyaci olmadigi bir durumda kucagima cikip anne dedi. Annesi agladi ama ♥ (Not: Oglum sen 20 aylik oldun hala anne demiyorsun. Gunde yuz kez baba diyorsun, bazen agzindan kaciriyorsun anneyi ama bir daha duyamiyoruz. Anne diyebiliyorken dememenin sebebini bilemedik. Gun boyu yaninda oldugumdan olabilirmis. Ama haksizlik degil mi :p ♥)
  • Bu aralar: Mini mini mini mini mini ♫ sarki soyluyor. "Mini mini bir kus" ya da "mini minicik"li sarkilari soylemeye calisiyor :)
  • Yaptı: Salondaki koca sehpayi ittirerek sominenin onune goturdun ve uzerine cikip fotograf makinesi ve ciceklerin oldugu rafa ulastin (sonunda :)).
  • Dedi: Karga mama (oyuncak kusunun agzina sulugu dayamisken) Not: bu "baba gel"den sonra ikinci iki kelimelik ifaden :)
  • İlk kez: Dunyanin en buyuk akvaryumuna (Georgia, Atlanta) gitti. Sevincten ne yapacagini sasirdi. Tam bir vahsi cocuk gibi sevinc cigliklari esliginde oradan oraya kosturdu. Sonuc: yorgunluktan bitmis bir anne baba, araba koltugunda sizmis bir yavru canavarla eve dogru yolculuk :)

2 yorum:

  1. Bayıldım fotoğraflara! Video da çok güzel! Bu cin gülüşünü çok seviyorum. Demek gizlice yedi çikolatayı ha, çok güldüm :) Bir de anladığım kadarıyla yandınız siz, artık çok zor tutarsınız... en iyisi boşuna uğraşmayın :)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler Evren :)
    Aslina bakarsan biz cok zaman evvel biraktik onu durdurmak icin ugrasmayi, gereksizmis hem oyle bir caba. Cocugu ozgur biraktigimizda daha mutlu. Mumkun oldugunca iki tarafin da gonlu olacak sekilde hareket etmeye calisiyoruz. Biz onlemlerimizi alalim, yine de o cikolataya ulasabiliyorsa helal olsun diyoruz :))

    YanıtlaSil