13 Aralık 2011 Salı

kus kafeste

Son haftalarin gundemini oglumuzun parmakliklari oldukca yuksek yatagindan disari cikabilmesi olusturdu. Onun icin cok basit bir egzersizmis gibi giriyor, cikiyor, bana misin demiyor. Baslarda neseli bir oyunken, ciddi bir soruna dondu bu. I. uyumuyor, o yatagin disina cikiyordu. Yatagindan cikabilmek varken uyumamayi tercih edecegine adim kadar emindim ama belki diyordum, umut iste...

I. normalde yatagini cok sever. Gun icinde orada kitaplarina bakar, yapistirdigimiz balik resimlerini inceler, 3 aylikkenden beri cok sevdigi donencesiyle oynar vs.. Dislerinin sikintilari bitti biteli uykusu duzeliyor gibiydi. Yatagina koydugumuzda kendi rizasiyla orada durmaya alismisti. Ama simdi gece uykusundan uyanip disari cikiyor, geri koydugumuzda yine disari cikiyor, kahkahalar icinde yine cikiyor, yine cikiyor... Yandik, cok fena hem de. 

Sonra internette cocugu bizim gibi olan ana babalarin cozumlerini arastirdik. Bazisi butun uykular gitti ve bir daha da geri gelmedi diyordu. Bazisi ise yatak cadirindan bahsetmisti. 

Hic bir zaman asla dememeliymis. 
Bana daha once cocugun yataginin uzerine cadir kuracaksin deseler "Ben gelemem oyle seylere, ne o kafes gibi?" vb. konusurdum. 

Ama simdi kusumuz kafeste ve hic sikayet etmeden uyuyor.

*Bu arada yer yatagi, birlikte yatmak, cocuga yatip uyumasi gerektigini anlatmak, yatagin parmakliklarini 10cm'den cok yukseltmek vb. yontemlerin ise yaramadigini belirtmeliyim.

14 yorum:

  1. Amanın! nasıl çıktın, nasıl tırmandın, ilk nasıl atladın değil mi? Sizin Ilgar'ı bizim Kerim takip ediyor. Biranda karşına hiç beklenmedik bir atraksiyonla çıkıyorlar işte.. tipleri de benziyor.. saçlar hele:)

    Ama yavrum o tenteden sonra nasıl da sinmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Deli Anne: Siner mi sipa? Oradan oraya atilirken cekemedim fotografi, bu dustugu an cekilen :))
    Kol gucuyle cekiyor kendini yukariya, sonra bacagi ativeriyor. Bizimodumuz kopuyor izlerken, o ise cokegleniyor :)

    YanıtlaSil
  3. Tam akrobatik hareketler! yureginiz agznizda sizin de tabii! ama cadir olayi cok iyi olmus. her derde deva var yani!

    YanıtlaSil
  4. Meryem bizim bebek karyolamiz kucuk geldigi icin toddler yatagina gectik. Tabii oradan kalkip bizim yataga gelebiliyor artik o yuzden sabahlari birlikte uyuyoruz :) Masallah kendisi yeni alarmim. Oglenleri de babaannesinin yataginda uyuyor. bence toddler yatagina gecebilirsiniz siz de.

    YanıtlaSil
  5. Kus kafeste lafina cok guldum :) O kusun baska bir cikis noktasi bulacagina eminim ama!

    Arkadaslardan benzer hikayeler dinledikten sonra hic yatak alma girisimim olmamisti. 1 sene kadar hatta cok yuksek ve tehlikeli bir durum olusturmayinca biraz zorlayip 2'ye ciktik biz, Park Yatak ile idare ettik. Sonrasinda da Ikea'dan kucuk ama buyuyebilen alcak bir cocuk yatagina donduk. Yanlardan hafif yukseltmeleri var. Istedigi gibi iniyor, cikiyor. Buyudukce boyunu da uzatacagiz. Bu kuslar pek kafes tanimiyor!

    YanıtlaSil
  6. Emel,evet sansliyiz boyle bir urunbulabildigimiz icin. Dedigim gibi sozden anlayana, buyuk yatakta yatabilene kadar idare etse yeter bize :)

    Ycurl, ne guzel sizinki yataginda duruyormus. Bizim sorunumuz serbest olunca uyumak disinda her seyi yapiyor olusunda. KAc gundur uyumadik, belki normal cocuk yatagina gecebiliriz diye. Cocuk 23:45te uyanip sabaha kadar uyumadi. Gunduz uykularinin hepsi iptal oldu. Ben cokca yorgun dusup ucukladim :) Yani Ilgar'in senin dedigin gibi acik yatakta uyumasina daha var :)

    Berceste: O cikis noktasi bulana kadar idare etse bu cadir raziyim :) Mesela Ilgar 9 aylikken yurumeye basladi, mumkun degildi oyle park yatakta yatmasi. Acik yatakta uyumuyor anlattigim gibi. Mecburen sinir koyduk yani :)

    YanıtlaSil
  7. O zaman size sart olmus dedigin gibi. Hayirlisi...

    Bak burada http://zeytinagaci.blogspot.com/2011/11/la-speziacinque-terre-vezzano-ligure.html

    baska amacla kullanilan bir besik kafesi var! Simdi senin yazinin uzerine gorunce haber etmeden duramadim!

    YanıtlaSil
  8. Berceste :) Kacirilmamasi ve oldurulmemesi icin demek! Of yazik o analara! Yalniz nasil istah acici bir sayfaymis o :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, gorunce yazmadan duramadim. Benim de simdi 23 aylik oglum, Ilgar kadarken tirmanip atiliyordu yatagindan. Cok dusundum bu kafesi almayi ama biraz daha arastirinca guvenli olmadiklarini ogrendim. Hatta bircok marka Allah korusun cocuk olumlerine neden oldugundan geri cagirilmis. Sonra toddler bed'e gectik. Alismasi uzun surdu ama simdi sorunsuz uyuyor. Aklinizda olsun

    YanıtlaSil
  10. Uyuyor mu böyle bari? Bence siz ona güvenli bir şekilde tırmanacağı aletler alın. Çocuğun içinden geliyor tırmanmak, belki hevesini onlardan alınca yatağa bulaşmaz. Hem de yorulmuş olur, daha rahat uyur. E ana baba dağcı olunca, çocuk ne yapsın, tırmanma güdüsünü doyurmak için her yolu deniyor. İşiniz zormuş, kolay gelsin valla. Öpüyorum küçük tırmanıcıyı :)

    YanıtlaSil
  11. Evren, cok sevdi hem de. Eski duzenine dondu, uyuyor. Hemen evimizin yakininda park var, orada yasindan buyuk islere kalkiyor. Tirmanma konusunda ne kadar iyi oldugunu cok kere gormus olduk :) Fakat yataga ya da dolap raflarina tirmanmanin zevki baska olsa gerek. Vaz gecmiyor. Operim ben de :)

    YanıtlaSil
  12. Nihan, sagol yorumun icin :) Bizim bu aldigimiz urunun guvenlikten yana bir sorunu olmamis, geri cagrilma olsaydi zaten satilamazdi. O yuzden icim rahat.
    Acik yatakta yatsa hemen bugun edinirdim. Zaten odasina koyduk acik yatak, daha cok ziplamak icin kullanildi.

    Ama soyle bir sey yapmayi dusunuyoruz: Acik yatagi mevcut yatagiyla bir arada tutalim, zamanla alissin acik yatakta yatmaya. Fakat su anki yataktan diledigi gibi cikabiliyor diye cektigimiz sikinti anca gorulurse anlasilabilir. Ben hasta dustum, yuzumde ucuk cikti. Oglumun gozleri mor halkalarla cevrelendi, son derece asabilesti. Gunde 3-5saat uykuyla durmaya calisti. Fakat cadirdan sonra eski duzeninde uyumaya basladi. Bu yuzden bir sure bununla idare edecegiz.

    YanıtlaSil
  13. Kalici bir cozum bulmak adina olasiligi varsa biraz da beyin firtinasi yapmak adina sormak istedim... En iyi kosulu siz ev ahalisi bileceksiniz elbet. Ama bu minik cin adam buradan da kurtulacak bir sure sonra eminim :) Neyse... Simdi soruyorum :)

    Odasini tamamen bosaltip, kapiyi da atlayamayacagi sekilde yukseltseniz. Montessori egitiminde oldugu gibi sadece bir yer yatagi kalsa! Gene uyumamak icin cozum yolu bulur mu bu bidik?

    YanıtlaSil
  14. Berceste, sagol :) Odada sadece yatagi birakmak zor. Diger yandan yaptik diyelim, cocugu uyumasi icin sadece bir yatagin oldugu bos bir odaya kapatmak fena geldi.
    Dedigim gibi Ilgar yatagini cok seviyor. Gun icinde tamamen keyfi olarak yatagina girip oynuyor. Uyumasi icin onu yataginda biraktigimizda oyunlar oynayip, kitap karistirip keyif icinde uyuyor. Yatak uyku arkadasi gibi bir sey onun icin. Hal boyle olunca kolay kolay vaz gecmeyecektir. Zaten bu cadiri taktik takali eski keyfine devam etti, hic bir uyku sorunu olmadi.

    Odasina yer yatagi koyup uyumasi icin odasindan ciktigim andan itibaren kapinin dibinde agladi. Bunu bir daha yapmam. Buyuk yatagi edinip su ankinin yanina koyup alistira alistira yeni duzene gecmek cok daha uygulanabilir geliyor bana.

    YanıtlaSil