14 Şubat 2011 Pazartesi

itiraf

Dusundum de bloglarda yazilan itiraflardan yazmak icin bundan iyi firsat olmaz. Hemen baslayayayim:

    * Bugun Sevgililer Gunuymus. Bilmiyordum. Dogrusu bugunun ayin 14'u oldugunu bilmiyordum, dun zannediyordum. Yatmadan once H. ile didisip kafami yastiga koydugumda aklimdan "Vay be ne ilginciz, millet sevgililer gununu opuse koklasa yasar, bir de bize bak. Her zamanki gibiyiz." dediydim. Bir sansimiz daha varmis meger...

    * Madem H.'den basladim, H. ile devam edeyim. 10 yildir birlikteyiz. Ne zaman iyi anlastik bilmiyorum. Didisip durmak birbirini cok sevmeye engel degilmis. Bu arada gonlumuzun istedigi zamanda kavga edip sevisememek kotu be!

    * Elif'in dun aksamki su yazisini gorunce cok eglendim. Ben de evlenme teklifini dugun tarihi ve yeri belli olduktan sonra almistim. Isini saglama almadan hareket etmez benim sevgilim :)

    * Bir donem her seye sogukkanli yaklasabilirken yavrumuz dogduktan sonra daha sulugozlu, daha panik bir insan oldum. Tabii daha yorgun ama daha mutlu bir insan oldugumu da soylemeliyim.

    * Oglumu acil sezaryenle dogurdum. Dogum heyecanim maksimum 35 dakika surmustur, sonrasini hatirlamiyorum. Doguma sahit olamamis olmanin huznu var hala. Ama en cok dogumla birlikte yavrunun benden ayrilmasina uzuldum, lohusalik melankolimin ana konusu oldu bu.

    * Yavru dogar dogmaz bir tane daha istedigimi biliyordum. Kesinlikle ikinci cocugu istiyorum. Hatta yasimin ve sagligimin izin verdigi bir vakit ucuncuyu de yapmak istiyorum. Kucuk kardes keyfinin bambaska oldugunu biliyorum cunku.

    * Emzirdigim donemin ilk 3 ayi benim icin cok zor ve aci dolu oldu. Emzirmeden alinan keyfin 3. aydan sonra basladigini gordum. Ilgar buyudukce daha da artiyor bu keyif. Eskiden kocaman bebeklerin gelip meme istemesi bana cok 'garip' gelirdi. Simdi ise "oglum memis istiyor musun, ac misin?" soruma kosarak gelen yavru icimi mutlulukla dolduruyor.

    * Sut pompalamaktan nefret ettim. Pompaladigim butun sutler dondurucuda bozuldu. Belki de bozulmadi ama tadi cok acayip oldu; yavruya tazesi varken vermedim, hepsini attim. Bu arada evet kendi sutumun tadina baktim, hafif sekerli soya sutu gibi bir seymis.

    * Cift olarak pek disari cikan insanlar degildik. Evimizde bol bol parti verirdik ama. Yavrunun gelmesiyle bir bu degisti. Yine parti yapmadik degil, yavru da misil misil uyudu. Fakat eski tadi kalmadi partilerin. Az olan gece gezmelerimiz bitti zaten. Hala minik bebekle gidilmeyecek yerlerde yemek yemeye gidiyoruz ama. Los, sik lokantada oyuncaklarini etrafa atan yavru garipseniyor fakat genel olarak yavrunun cok uyumlu oldugunu soyleyebilirim. Etrafi izlemek, garsonlarla musterilerle muhabbete girmek cok hosuna gidiyor yavrunun. Seviyorum bu huyunu.

    * "Annenin de uykuya ihtiyaci var...", "anne dinlenmis olacak ki..." turunden sozlere "bencillik" diye karsilik veren insanlara sinir oluyorum. Tum dinlenmemis ve uykusuz halimin verdigi saldirganligini onlar uzerinde giderebilirim.

    * Son olarak, yavruyla oyun oynamanin hastasiyim!

12 yorum:

  1. Cok sekersiniz siz. Bu arada didisen ciftler grubuna biz de dahiliz :) Uyku onemli kim ne derse desin. Bosver baskalari ne diyorsa desin kulaklarini tikamak en iyisi. Biz de Ates 3 aylik gibi bar benzeri bir pizzaciya gitmistik epey garip karsilanmistik ama pizzalar cok lezzetliydi ne yapalim yani yemek icin cocuksuz mu olmak zorundayiz :)

    YanıtlaSil
  2. Biraz daha rahatladım. Biz de pek didişir olduk, ama haklısın, insan hem sever, hem didişir, değil mi?

    YanıtlaSil
  3. Ycurl: :)) Kulak tikamak istemiyorum dogrusu. Herkes kedni yasadigini bilir. Kendi tecrubeleri uzerinden diger annelere bencil vb. demek saygisizlik, haksizlik.
    Cocukla istedigim yere giderim diye de devam ettireyim hircinligimi :) Guzel yemek herkesin hakki, bizim de :)

    Blogcu Anne: Bence insan en kolay sevdigiyle didisir. Cunku bilirsin seni sevdigini, seni gercekten kirmak istemeyecegini. Daha rahatsindir yaninda. Nasil ki duygularini kontrol etmeden, bastirmadan seviyorsan onu kavga da edebilirsin icinden geldigi gibi :)

    YanıtlaSil
  4. ben de bu mavis oglanin hastasiyim. masallah diye diye bakiyorum fotolara ama bir gercegini bulsam affetmem minciklar yerim:)
    bizim tanisikligimiz 10 seneyi gecti, didismesek bunca yildir bayariz sanki, sonucta omrun ucte birini birlikte gecirmisiz:)

    YanıtlaSil
  5. Mor Koyun: Bu minciklayip yeme isini biz abarttik, simdi o da bizi oyle seviyor. Cok fena :))
    Evet didismek tadimiz tudumuz olmus. Bak hic oyle dusunmemistim, omrumuzun ucte biri...

    YanıtlaSil
  6. Sutunu atmak yerine donate etsene? Lactivist bir arkadasimdan boyle bir seyin mumkun oldugunu duydum ama detayini bilmiyorum. Google'da breastmilk donation diye aratirsan bir seyler bulabilecegine eminim. Yerel hastaneler de organize ediyor olabilir boyle bir seyi. Yazik, sagilmis dondurulmus anne sutu, sen kullanmak istemesen de sutu yetersiz bir annenin bebegi icin kullanilabilir belki. Sut anne olursun :)

    YanıtlaSil
  7. didismeden olmuyor ki:) Ilgarin hastasiyim ya cok seker masallah:))

    YanıtlaSil
  8. Cilgin Sapkaci: Bozuktu sutler, hic bir sekilde tazesi gibi degildi. Insanin midesini bulandiran bir tat birakiyordu agizda. Ilgar da icmeyi reddetti. Yavruya icirmedigim sutu baska yavrulara icirmek anlamsiz.
    Ama senin dedigin sekilde biraz sut pompalayip Turkiye'de biraktim. Tanidik bebelere yedek olmasi icin :)

    Ozge: Dusununce ben kimseyle iyi gecinmedim. En yakin arkadasimla, annemle, kardeslerimle muhakkak didismisizdir. Sevgiliyle dip dibe yasarken sahiden de olmuyor didismeden :) Derin'e opucukler benden :)

    YanıtlaSil
  9. Meryemcim, seni (ve baska bloglari da) epeydir okuyamiyordum, ozlemisim...

    1-Ilgar cok ama cok tatli!
    2-Biz de didisen ciftlerdeniz :)
    3-Biz de zati pek disari cikmaz ev partileri verirdik.
    4-Biz de Deniz'i alip canta gibi yemekli yerlere daha cok gidiyoruz :)

    Valla cok ozlemisim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Ha bir de,

    5- Ben de pompalamaktan nefrete ettim
    6- Benim de sutlerim bozuldu ve cogunu atmak zorunda kaldim :(

    YanıtlaSil
  11. Yesil Erik: Hosgeldin! Cok ozlettin kendini. Kirpicik'ten haberlerini bekleriz.
    Yavruya opucukler, sevgiler.

    Bu arada ben bu canim gulum diye koklasan ciftleri hic anlamadim zaten. Nasil yapiyorlar, sahi(ci)ler mi kestiremiyorum :)
    Atilan sutleri dusundukce icim ciz eder hala. Pompalamktan nefret ettigim kadar atmaktan da nefret ettim.

    YanıtlaSil
  12. Çok keyifle okudum Meryem'im.. çok samimi yazmışsın üstüne üstlük.. Didişme kısmı bizde de fazlasıyla mevcut. Tanıdıkların dediğine göre ikimizde baskın karaktermişiz ondanmış didişlmelerimiz..ve bir ömür boyu süreceğe benzer.. ve dediğin gibi kavgayı da edemiyoruz istediğimiz gibi sevişmeyi de ehue

    YanıtlaSil