25 Ocak 2011 Salı

Nar Bülbülü

Ogluma hamileyken daha yeni tasindigimiz evimizin bahcesi bu kuslarla doluydu. Robin, Kizilgerdan, Nar Bülbülü imis adi. Renkli bir kus gormenin heyecaniyla baslamisti kuslara olan merakimiz. H. isi ileri goturup durbun ve cesitli kus kitaplari almis, kus gozlemine baslamisti. Balkonda saatlerce oturup elim gobegimde bebegimde o kuslari izlerdim. Gocmen kuslar bunlar, sicak havayi seviyorlar. Bu sabah donmusler bahcemize. Eski bir dostu agirlar gibi hissettim. Baharin geliyor oldugunun habercisiydiler ustelik. Ah buranin en cok sevdigim ozelligi, sicacik olmasi. Bu kis uzun surdu, yetti bize. Coktan hazirim gunese. Diger taraftan buranin en iyi bilinen ozelligi kasirgalar var :) Kasirga degil ama bir firtina var su an. Gokten kovayla bosalircasina yagmur yagmakta ve simsekler cakmakta. Perdeler acik, disariyi izliyoruz Ilgar'la. Ezginin Gunlugu cok yakisti bu havaya.

Dun gece uyumadik. Ilgar sanirim dis cikarma evresinde yine. Uyumadi, uyutmadi. Benim zaten agriyan basima hic bir agri kesici etki yapmaz oldu. Boyle uyusmus, agir bir gun yasiyoruz. Muzik sakinlestirdi yavruyu, kendi kendine oynuyor.




Fotografin kaynagi

10 yorum:

  1. Nar bülbülü mü? ne de güzel isim.. Nar rengi, bülbül sesi.. bayıldım.. Sizin oralar neresi, nokta tespiti yapayım, havalar da ısınıyormuş hem..

    Dişler için de kolaylık diliyorum, aynı dertten muzdarbiz.. şükretmedim üstüne bir de hastalık geldi..

    Ezginin günlüğü de çok iyi geldi..

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Dinledikçe dinliyorum ve uyanan oğlumu uyutuyorum bu müzikle.. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. ama ama ...siz de kI$tan sikayet ederseniz biz ne yapalim? duymamis, pardon okumamis, farzediyorum. Buralar (Delaware) sifirin altinda seyrediyor uzun zamandir. daha cok var bahara...

    Ezginin gunlugu her derde devadir.keyfiniz ve uykunuz bol olsun.

    YanıtlaSil
  4. Deli Anne: Ne guzel degil mi? Ben de cok sevdim. Cok guzel kus isimleri var Turkce'de, duydukca sasiriyor insan. Bizim oralar ABD'nin Florida eyaletinin bir koyu desem :) Nisan'da yaz gelir buralara, yazin disari cikmak istemezsin ama ben cok severim sicagi.
    Dis ve hastalik konusunda sizlere de kolayliklar :)

    HFBD: Cok fena imis sizin oralar. Buyrun bu taraflara :) Sahi sizin Turkiye'ye donme planlari ertelendi mi?
    Sizlere de bol uykulu, keyifli, sicacik gunler!

    YanıtlaSil
  5. TR ye donme planlari ertelenmedi, hatta kesinlik kazaniyor yaza dogru...Siz buralarda kalici misiniz?

    YanıtlaSil
  6. Ah benim de sevgilim Kizilgerdanlar. Tontis, yumusacik tuyleri. Fluffy terimi tam onluk :) Bulamadim tam karsiligini :) Dogayi Kesfederken'de yazdigim zamanlar(artik yokum o ekipte) Kizilgerdancigimi da yazmistim :) http://dogakesif.blogspot.com/2010/10/dunyalar-sekeri-kuscagzm-kzlgerdan.html

    Senin fotograftaki turune denk gelmemistim. Amerikali imis megerse minnos :)
    Dislerde kolayliklar. Hepinize hem de.

    YanıtlaSil
  7. HFBD: Ah ne guzel! Bol sans size. Peki isleri ayarlayabildiniz mi? Nerede yasayacaksiniz? Aslinda sen yazsan ya bunlari bloguna, oksuz kaldi o taraf :) Ben simdi postdoc'a baslamayi biraz erteliyorum. Bilmiyorum iyi mi yapiyorum ama yavruyla bir daha boyle bir firsat bulamam diye korkuyorum. Postdoc burada olacak. Yani bize Turkiye yollari hala cok uzak. Kalici degiliz ama kolay kolay donemeyecegiz sanki :(

    YanıtlaSil
  8. Berceste: Ben Robin yumurtasi renginin bu renk oldugunu bilmiyordum. Cok guzelmis. Yalniz bandanayi anlamadim :) Bizimki Amerikali evet :p Disileri daha sutlu kahve rengi oluyor, erkekleri boyle suslu.

    Cok tesekkur ederiz :) Siz de saglicakla kalin.

    YanıtlaSil
  9. Yokkicigim, yavruyla bir daha boyle bir firsat bulamazsin, haklisin. Postdoc icin acele etme zaten Ilgar dogdugundan beri doktorayla ugrastin, ancak birlikteliginizin tadina vardin. Tamzamanli anneligin tadi baharda ve yazin daha guzel cikiyor. gerci size havalar hep guzel ya;))
    Biz Izmir'de yasayacagiz. Isleri ayarladik sayilir. Hopeforbetterdays'i oksuz biraktim uzun zamandir. acinca icimi burkuyor artik ayni yazilar, ayni sayfa...yazasim var, anlatacagim cok...du bakalim.

    YanıtlaSil
  10. Izmir demek! Netlesti her sey yani. Ikiniz de isleri ayarlayabildiniz mi? Kesinlikle yazacak cok seyin var :) Blogun goruntusunu degistirmek artik cok kolay, bir baslasan yazmaya devami gelir bence. Kisa kisa yazarak basla mesela :)

    Is konusunda acele etmek istemiyorum ama cok beklersem iyi firsatlari kacirmaktan korkuyorum. Dedigin gibi baharda cok daha zevkli olacak her sey. Soyle gunesli havalarda, sularin icinde ne cok egleniriz :).

    YanıtlaSil