9 Eylül 2010 Perşembe

Istanbul'dan yolculuk haberleri :)

Carsamba ogleden sonrasi vardik. Simdi sabahin 6si, herkes uyurken yazayim dedim. En cok da aklimdan sen geciyorsun YC, olur da su siralar Turkiye'ye gelecek olursan, bazi detaylari yazayim dedim. Ucusumuz bizim sehirden Atlanta'ya, sonra Paris ve Istanbul'aydi.

Ucuslarda yavrum cok guzel idare etti. Ucaktaki iki uc yaslarindaki cocuklarin devamli aglamasindan anladik ki kucuk bebekle bu isler daha kolay oluyor. Kalkis ve inislerde kulak agrisi icin agri kesici vermemizi onermislerdi, ben ilk aktarmada bir deneyelim deyip vermemistim. Isabet olmus, emzirmek gayet ise yaradi.

Aldigimiz e-biletin yavru icin yeterli olmayacagini, infant grubundakiler icin kagit bilet gerektigini ve bunun da ekstra odeme gerektirdigini ogrendik ilk duragimizda (bebek icin ayri bilet yoktu ama kendimizinkileri alirken kucakta bebek var diye belirtmistik, hic bir sekilde kagit bilet konusunda uyarilmadik).

Yanimiza bir suru yedek kiyafet ve bez almistik. Gerek yokmus. Iki kere aktarma yaptigimiz havaalaninda, bir kere de ucakta bez degistik. Kiyafeti temiz kalmisti, gerek kalmadi baskasina. Bir tek uzun bacakli bir pijama bulundurmustum yanimda, cok iyi olmus. Hareketli bebek serin ucakta usumemis oluyor.

Kesinlikle bebek arabasini yanimiza almamiz iyi olmus. Aktarma sirasinda kostururken hem bebek rahatti hem de biz yanimiza aldigimiz gerekli gereksiz bir suru cantayi arabanin bir yerlerine ilistirerek tasimada kolaylik yasadik. Gerci Air France Atlanta'da Istanbul'da teslim etmek uzere (ki bir tek araba gelmedi, bu sabah yollayacaklarmis) elimizden aldi arabamizi.

Son olarak kesinlikle bebek yatakli koltuk istemeli. Bizim oglan cok sevdi, oyle normal uykusunun hepsini olmasa da 4-5 saat uyudu. Air France'in agirlik ve boy limiti vardi yatak icin. Bileti almadan once sormali boyle bir limit var mi diye. Bana once cocugun uzun oldugunu soylediler, bir daha aradigimda tam sinirda deyip kabul ettiler.

Son olarak emzirmenin rahatligini yasadim resmen. Ne yedirecegim derdi olmadan, yavruyu memeden ayirmaksizin emzirmek bebegi de rahat tuttu bence. Ucaktaki yastiklarin haricinde bizim boyun yastiklarini da emzirirken destek amacli kullandim, pratik oldu. Cam kenarinda oturunca meme gorundu derdi de olmadi. Zaten insanlar bakmiyor oyle, baksa ne olacak rahatligi emzirmeye basladim baslayali var zaten :)

Burada gun dogdu sonunda. Hava serince (Paris soguktu), az once bir sivri sinek tarafindan ayaklarima hosgeldiniz karsilamasi yapildi. Bu arada bebegin uyumasi icin yere bildigimiz yayli yatak attik, etrafini yastiklarla sardik. Kocaman yatagin icinde donup durarak uyudu yavrum. Gayet pratikmis.

Simdilik aklima gelenler bu kadar. Herkese iyi bayramlar!

4 yorum:

  1. Yolculugunuzun rahat gecmesine sevindim Meryem:) tuh bak infant icin bilet gerektigini soleseymisim sana, hic aklima gelmedi, bana da telefon actigim Delta yetkilisi solemisti sanirim...
    Istanbul'un tadini cikarin, iyi bayramlar!

    YanıtlaSil
  2. aman cok sevindim- aklimdaydiniz, merak ediyordum. Bak bu kagit bilet hikayesini bilmiyordum, iyi oldu dedigin...

    Hadi iyi bayramlar, tadini cikarin, guzeldir simdi Istanbul...

    YanıtlaSil
  3. Cok sagol Meryem. Tecrubelerinden yararlanacagiz :) Iyi bayramlar. Kardesine yeniden gecmis olsun. Ilgar zaten herkese iyi gelecektir simdi :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. yolculuğunuzun rahat geçmesine sevindim.

    YanıtlaSil