7 Eylül 2010 Salı

apar topar yolculuk

Kardesimin rahatsizligini ogrenir ogrenmez bizim oglan icin pasaport basvurusunda bulunduk. Pasaport cikti, isler ayarlandi, ucak biletleri alindi. Cok yogun gunler geride birakildi ve sonunda yarinki yolculuk icin hazir sayiliriz. Maalesef haziriz diyemiyorum, daha valizler hazirlanacak. Bir iki makine camasir yikanmayi bekliyor ayrica. Paris uzerinden gidecegiz Istanbul'a. Sonradan ogrendik ki grev varmis Paris'te, Carsamba sabahi bitecekmis. Biz Persembe ogleden sonrasi varmis olacagiz oraya; umarim  yolculugun en son ve en yorucu kisminda bu grev derdiyle ugrasmak zorunda olmayiz. Zaten Turkiye'de kalacagimiz sure kisacik. Babanemi ziyarete gidemeyecegiz, ailelerimize sadece bir kac gun ayirabilecegiz. Simdiden gorusemeyecegim arkadaslarimiz kusura bakmasin.

Turkiye'ye giderken yanimizda ne goturmeli basli basina iyi hesap gerektiren bir soru. Ucakta yanimiza kullanmadigimiz halde emzik, kundak, oyuncaklar, battaniye, islak mendil, kagit havlu, bez, tek kullanimlik (havalani ve ucak tuvaleterindeki alt degistirme masalarinin temizligine guvenmiyorum) alt degistirme ortusu, termometre, ates dusurucu... Baska, baska ne almali? Bir de ucakta bebek yatagi olan koltuk rezervasyonu yapmaya calistim, oldu dediler ama garanti vermediler; havaalaninda kesinlesecek. Yavru sadece 20 dakika uyudu, simdi uyandi. Isler ve bebek beni bekler.

6 yorum:

  1. Harika cok sevindim kisa sureligine gidebilmenize. Sorunsuz gidin sorunsuz gelin iyi yolculuklar...

    YanıtlaSil
  2. Iyi yolculuklar. Ne guzel, kisa bir surede olsa sevdiklerin oglunu gorebilecekler.

    YanıtlaSil
  3. Donuste ucak inanilmaz soguktu ve bizimki cok agladi, sakinlestirmek cok zor oldu. IK da hareketli bir bebekse ve battaniye vs uzerinden atiyorsa ucakta uzerine giydirmek uzere kalin birseyler (hirka vs) alin. Bir de ucakta emzirmek cok zor, koltuklar cok dar, IK da sereserpe emmeye alisiksa cok sIkilacaktir, benm ustum basim sut olmustu huysuzlugundan. Kendine yedek tisort almani oneririm.

    Biz bebek esyalarini carry-on a doldurmustuk, hepsini yanimiza almak uzere, cok da mantikliydi. Sonra carry-on standartlari biraz degismis mi neymis ve o cantamiz Air France almadigi icin hoop checked baggage a gitti (ozellikle unlu bir markanin carry onlarinin hepsi checked baggage a gidiyor). Saskinlikla elde 3 bezle 14 saatlik yolculukta kalakaldik... Bez cantasina yine 7-8 bez atilmali bence her ihtimale karsi...

    Besik mutlaka ayarlanir merak etme... Bize giderken yok, hepsi verildi dedikleri halde kalkistan biraz sonra ellerinde besikle gelip duvara monte ettiler.

    Iyi yolculuklar. Kolaylikla gidin gelin, kardesine cok gecmis olsun, sifalar diliyorum.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bir de ilgisini ceken tercihen sesli oyuncaklar tabi... Cani cok sIkilirsa birer birer cikarirsiniz. Bazen ise yariyor bazen yaramiyor tabi ama denemekte fayda var.

    Umarim korkutmamisimdir, giderken yolculugumuz harika gecmisti, sadece donerken kabus gibiydi.

    Aklima geldi, bizimki oyle ememedi ki dar koltukta, en son gidip kenarsiz hostes koltuguna oturup emzirebildim.

    Sorunsuz bir yolculuk dilegiyle.

    YanıtlaSil
  5. Cok gecmis olsun canim, iyi yolculuklar diliyorum ve kardesinden iyi haberlerini bekliyorum. Sn

    YanıtlaSil