13 Nisan 2010 Salı

Beklenen 19 gun - kisa kisa

Artik hamilelik maceramizin son gunlerindeyiz anlasilacagi gibi. Bizlerin (ben ve bebek) bu son gunlerden cok haz ettigimizi soylemem. Artik sancilar huzursuz edici, agrili, duzensiz... Bir anda keyifler yerindeyken degisiveriyor her sey. Enerjim mi az yoksa vucudum olan enerjimi mi kullanamiyor bilemiyorum. Daha cok yemeliyim diye dusunurken yiyemez oluyorum. Dun cok siddetli olmasa da agrili ve keyifsiz bir gun gecirdim. Zavalli bebecik kasilmalarda iceride sikisiyor iyice. Huzursuz bir duygu. Bir de oturup kalkmak, yatmak vb. iyice zorlasinca... Hasta olmaktan nefret ederim, yediremiyorum gururuma bu halleri :)

Butun bunlarin yaninda ben koltukta uzanmis yatarken bana destek olmak icin etrafimda donup dolasan annem var. Insan nasil huzurlu hissediyor. Bebegin tum kiyafetlerini, esyalarini yikadi. Deste deste utuyle ugrasiyor simdi. Bebegi hayal ediyor giysileri utuledikce, o keyiflendikce ben de keyifleniyorum.

Aslinda hala eksiklerimiz var. Ama benim cikip alisveris yapacak gucum yok. Aslina bakarsaniz korkuyorum. Daha onceki iki hastahane ziyaretimiz benim fazlaca yoruldugum gunlerin ertesine denk geldi hep. Bugun doktor "vucudun izin verdigince yuruyus yap" dedi. Bu benim icin 15 dakika demek. Bebek bekleyen arkadaslara tavsiyem alisverislerini, hazirliklari vb. son aya birakmamalari. Onceden yapin her seyi. Sonrasinda zaten cikiyor eksik bir seyler :) 

Bir de deneylerim var. Hucrelerim var son bir deneyde daha kullanmak istedigim. Haftaya eger dogurmazsam o deneyi de yapmak istiyorum. Ise bu hafta bir gunde bir gideyim diyorum. Guya evdeyken de makale, tez icin bir seyler yazarim diye planliyorum ama olmuyor. Elime bilgisayari alabildigim vakitler cok az. 

Bir de havalar isindi burada. Ben tam anlamiyla "kanli canli" bir hamile insan oldugumdan klima bile yetmiyor beni serinletmeye. Yaniyorum, sicak, sicak! Dizlerime kondurdugum laptop da sagolsun sicacik :) Elime almak istemiyorum.

Simdilik bu kadar. Bakalim bir sonraki yazida neler anlatiyor olacagim. Cok inanasi gelmiyor insanin, az bir zaman sonra, hayir her an, hayatim cok guclu bir sekilde degisecek ve benim aslinda fikrim bile yok nasil olacagina dair...

6 yorum:

  1. tamamıyla aynı duygular içindeyiz bizim de 14 günümüz kaldı. Uyumak imkansız gibi özellikle de geceleri herhalde kendimi gece doğuracağım diye şartladım nasıl şartlamayayım ki okuduğum çoğu doğum hikayesi gece başlıyor:)))

    YanıtlaSil
  2. Bu günler ne güzel günler:) Ne güzel bir bekleyiş...

    YanıtlaSil
  3. Annenin yaninda olmasi cok rahatlatici bir duygu olsa gerek, cok sanslisiniz :)
    Insallah cok rahat bir dogum olur, pozitif dusunun pozitif olsun :)
    Takipteyim!
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Şimdi hiçbirşey düşünmeden, hiçbirşeyi kafaya takmadan fırtına öncesi sessizliğinin tadını çıkartma zamanı. Bu güzel, biraz ekşi ama bolca tatlı heyecan öyle birşey ki hayatta bir kere yaşanıyor.

    Biz de merak ve heyecanla bekliyoruz haberlerini.

    Bebeğin ismi belli oldu mu? :)

    YanıtlaSil
  5. Evet hayatın tümüyle değişecek, o kadar mutlu edecek ki bebeğin seni, inanamayacaksın. Ondan önce nasıl yaşamışım diyeceksin. Bir şey bu kadar mı çok sevilir, bu kadar mı güzel olur diyeceksin. Yani, ben böyle diyorum.

    YanıtlaSil
  6. Missred: Merakla bekliyorum yeni yazini. Heyecanli geciyor bu gunler ama kendini uykusuz birakma :) Umarim keyfiniz yerindedir.

    Ozgur: Herhalde ben de ozleyecegim bu gunleri ama simdi bebekle ilgili merakim daha agir basmakta. Bir an once gorebilmeyi ister oldum :)

    Benden Bizden: Cok tesekkurler. Yillardir annemle cok kisa sureler icinde gorusebiliyorduk. Cok ozlemisim ayni evin icerisinde misafir gibi hissetmeden yasamayi. Heyecanimiz ortak ve cok keyifli.

    Senem: Bu firtinadan hic korkmuyor olmam normal mi? Acayip bir sakinlik geldi bana. Eskisinden de sogukkanli bekliyorum bebegin gelisini. Sikayetler bir yana dedigin gibi tatli bir heyecan bu.
    Maalesef isim konusunda hala fikirler gelip gidiyor. Henuz bir netlik yok. Bebegi gormeden ismini koymak cidden zormus.

    Banu: O kadar guzel olacak demek? Heyecanla bekliyorum. Sizlerin de mutlulugu daim olsun :)

    YanıtlaSil