31 Mart 2010 Çarşamba

35. hafta ve oncesi hastahane maceralarimiz

Ozenle yazacagim derken erteledigim seyler arasinda iki onemli eposta ve tabii ki blog var. Mikroskopi yapmaktan portlemis gozlerimle cok ozenli olmasa da olur dedigim su yaziyi yazayim hele.

Artik Babycenter'i referans gostererek yazmayayim diyorum. 34. hafta haberlerini buraya aktarma firsatim olmadi. Kisacasi hayatinda hastahanede hasta olarak kalmamis biri olarak dogum yapacagim ve hep merak ettigim  hastahaneyi tanima sansim oldu. Gecen hafta "aaa nisan dedikleri bu mu?" diye karsilastigim manzara bildigimiz kanama olunca durumun plasentanin bir kisminin ya da hepsinin kopmasi olabilecegini ogrendik. Iki gun hastahanede kaldik bu yuzden. 

Bu surec icinde devamli monitore bagli olarak bebegimizin kalp seslerini dinledik. Normalde bu vakitte cekilmeyecek ultrason sayesinde bebegi (yanaklarini!) gorduk. Butun bunlar isin keyifli kismiydi. Sanirim en endiseli animiz anestezi uzmaninin gelip bizimle tanistigi zamanda oldu. Bebegin acil sezaryenle alinmasi olasiligina karsi gelmis, gerekli aciklamalari yapti (hasta bilgilendirme cok guzel isliyormus burada, gormus olduk).

Neyse ki simdi normal hayatimiza donmus durumdayiz. Bebek hala iceride ve dogmasi gereken zamanda gelmesini bekliyoruz. Kanamayi fark ettigim ilk dakikadan itibaren ogrendigim cok sey oldu. Kendim ve H.'nin boyle bir durumda nasil davrandigimizi gordum. 
Sogukkanlilik ve pozitif dusunce! Isin sirri buradaymis. En kotusu bu bebek sezaryenle o gun dogacakti . Gelisiminin en kritik donemlerini gecmis bir bebekti nasilsa. Henuz bir kac gun oncesinde Blogcu Anne'nin 35 haftalik dunyaya getirdigi yavrusu da bizim icin buyuk motivasyon oldu. Icimden gecen his ya da inanmak istedigim dusunce "buradan hamile bir sekilde ayrilacagim" idi her zaman. Oyle de oldu.

Bir diger guzel tecrube de hastahaneyi, doktorlari ve hemsireleri tanimis olmak oldu. Odamiz konforluydu , mis gibi uyuduk :) (luks degil kast ettigim). Doktor ve hemsireler bana ve H.'ye karsi son derece nazik ve aciklayiciydilar. Dogum oncesi dogum yapacagim yerde kalmak kisacasi cok yararli oldu. Bu arada benle ayni sehirde yasayan arkadaslar, kesinlikle tavsiye ediyorum bizim S. hastahanesini.

Simdi 35. haftamizdayiz. Artik zamanin hizli gecmesini isteyen benim. Bir an once gecsin ki zaman, bebek en sorunsuz sekilde geliversin aramiza. Gelmek demisken annemin gelisi de kesinlesti. Bir aksilik olmazsa haftaya Carsamba Gunu burada :) Seviniyorum cok! Diger taraftan iyice agirdan aldigim islerim birikti. Bebek dogmadan evvel bitiririm dedigim isler yetismeyecek. Bebek dogduktan sonra zor olacak eminim. Buluruz bir caresini deyip geciyorum :/ . 

Bu arada biz hastahaneye giderken iki sey vardi aklimizda sorun diye: bebegin ismi ve cantasi. Ikisi de hazir degildi. Donuste cantayi hazirlamak sorun olmadi ama hala isim konusunda uzlasamiyoruz. Calismalara devam :)

Sonradan eklenmis resim uzerine: Gordugunuz gibi her tur sartta bilgisayarimdan ayri vakit geciremeyen bir insanim ben :)

8 yorum:

  1. yorma artik kendini... hadi bakalim bebek bey biraz daha otur icerde sen...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bolugunuzun yeni ziyaretcisiyim. Tebrikler ve hayirli olsun. Onceki kayitlardan sizin bir mikrobioloji labinda calistiginizi gordum ve acabe dedim ayni okulda miydik? Bne ODTUdeyim.Ortak seylerimiz var gibi geldi ben de doktora ogrencisiyken bebegimi dunyaya getirdim simdi buyutuyorum. Sizinle tanismak isterim dogrusu. Cok cok kolayliklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun. Dediğin gibi sizin için doğum öncesi deneyim olmuş. Bebek çantasını hazırlaman için alarma geçirmiş seni :)

    Fazla yorulmamaya çalış olur mu?, annende geliyor ne güzel.
    Lütfen kendine dikkat et.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. İyi olduğunu bilmeme rağmen elim ayağım buz kesti okurken!

    Zeynep'in annesi Ayşegül, ikinci bebeği Ali'yi 35. haftada dünyaya getirdi (2.200 gr), şimdi 3 aylık 7 kg bir tosuncuk oldu. Endişelenecek bir şey yok yani. Yine de istiyorum ki her şey kolay olsun, gönlünce olsun, annen gelmeden olmasın en azından. :) Çok sevindim vize işine de. Darısı başımıza. :)

    Aklım sende yok ki'm.. Adsız Tatarcan'a ve kendine iyi bak, olur mu?

    YanıtlaSil
  5. 35 hafta oldu mu yahu? Ne kadar da çabuk geçiyor zaman? Nerdeyse gelmek üzere demek bebek bey? :) Heyecanla bekliyoruz. Sağlıkla, kolaylıkla doğar inşallah. Annen de geldikten sonra artık şöyle bir ayaklarını uzat otur derim ben naçizane. Dinlenip enerji toplamanın tam zamanıdır şimdi.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ayse: Ben bebekten sonra dinlenecegim :)) Uslu degil ama hala iceride, zaten onun niyeti yoktu ki gelmeye :)

    OErdem: Merhaba! Kulaga cok guzel gelse de doktorayi yaparken cocuk yapmak birazcik zormus (gerci bilmiyorum ne zaman daha az zor), degil mi? Ben mikrobiyolojide degil de sinirbilim - neuroscience alaninda calisiyorum ve maalesef Turkiye'de degilim, ABD'de yasiyorum. Ama buradan oraya iletisimin en kolay yollarindan biri bu blog dunyasi. Tanisalim elbet :)

    Ruhdagi: Cok sagol :) Benim gibi degil de, bir sekilde dogum yapacagin hastahaneyi tanimani tavsiye ederim sana da. Iyi geliyor. Cok yorulmuyorum artik, merak etme, bir kere gozum korktu :)

    Rahel: Buz kesmesin ellerin! Aysegul de harika bir ornekmis :) Ben ne olur ne olmaza yemek isini biraz arttirdim. Sanki eskiden az yermis gibi simdi daha cok yiyorum. Yeter ki bebek biraz daha besili gelsin :) Annem de her telefon gorusmemizi "ben gelmeden dogurma sakin" diye bitiriyor. Gelecek, cok guzel olacak her sey. Sahiden, darisi basiniza. Bizimkiyle (yavrum, adsiz sahiden) Isik'in oynayacagini canlandirmaya calistim, bir garip oldum bak :)

    Opuyorum cok :)

    Senem: Sahi, zaman ne hizli geciyor degil mi? Guzel dileklerin icin cok tesekkurler. Simdi okulun en guzel zamanlari orada, baharda kampus disina cikmak istemezdim. Benim icin de keyfini cikar :)
    Neva'ya opucukler!

    YanıtlaSil
  7. Bulunuyor çareler, sen hiiiç merak etme. Hem de öyle hızlı çalışıyor ki beyin, sen bile şaşırıyorsun buna :) Bu arada bahar gelmiş bloguna, çok güzel olmuş içim açıldı valla. Tamamdır artık, anladım ben, sen hazırsın anne olmaya :)))

    YanıtlaSil
  8. Evren: Degil mi ya, caresiz derdimiz olmasin :)
    Ben de sevdim blogun bu yeni halini, daha ferah dedigin gibi.

    Sahi hazir miyim dersin :))

    YanıtlaSil