17 Mart 2010 Çarşamba

32. hafta - bebek partisi

.
Tempomuz daha da hizlandi. 33 haftalik koca gobegimle yazayim gecen haftanin gelismelerini. 
Yaklasik 1.7kg agirliginda, 43cm  boyunda aktif/dinamik bir oglan cocugu iceride buyumekte. Bugunki doktor kontrolunde de emin oldugum uzere kafa asagida, sirt sol tarafa donuk, kol ve bacaklar sag tarafa dogru cesitli vurus egzersizleri yapti durdu hafta boyunca. Midem yandi (reflu), kasiklarim acidi, kaburgalarim ezildi. Evet ya! Sahiden boks macinda gibiyim, henuz bitmesine daha zaman olan. 

Haftada almamiz gereken yaklasik yarim kilonun yarisi bebege gidiyormus artik. Dogum kilosunun neredeyse yarisini onumuzdeki 7 hafta icinde alacakmis, her gecen gun tombiklesiyormus. Bizde ise hamileligin basindan beri kan hacmimiz %40-50 artmis durumdaymis. Rahimin diyaframi itmesi, mideyi sikistirmasi nedeniyle mide yanmalari ve nefesin kesilmesi normalmis. Sirt agrisi, hormonlar yuzunden gevseyen eklemler yuzunden yurumek, oturmak, ayakta durmak, yatakta yon degistirmek (geriye bir sey kalmadi zaten) agrili ve zor olabilirmis.

Tabii sikayeter artti artmasina ama isin keyfi de baska. Bebek buyuyor. Yakinda yaninda olacagini dusunmek guzel (hehehe elbette geceleri benle uyuyan, sutunu emen (sutunu veren ben de olacak elbet), hic aglamayan bir bebek hayali soz konusu). Annemin vize randevusu 22Mart'ta; her ihtimale karsi cok hayal kurmayayim diyorum ama annemle olacagimi dusunmek de guzel. Bebekle ilgili hazirliklar yapmak ise en keyiflisi.

Bu hazirliklarin en onemli bolumu Ahu Teyze'nin (:p) bizim icin organize ettigi bebek partisi oldu. Yari Turk, yari Amerikan geleneklerini karistirarak henuz bahar gelmis kucuk sehrimizde gol kenari piknik partisi yapmis olduk. Yerli yabanci (yerli derken Turkleri, yabanci derken diger memleketten insanlari kastederiz hala :)) arkadaslarla upuzun, bol hediyeli bir gundu. Sagolsun herkes, isimize yarayacak cok guzel seyler getirmisler. Hediyeleri acmadan evvel (bkz fotograflar) dugunumuzdeki gibi hissettim, utaniyor insan, mahcup hissediyor.


Gunler cabuk geciyor derken saatin geceyarisina geldigini fark etmemisim. Uzun bir yazi oldu.



2 yorum:

  1. ehheh :)) evet, daha da yazayim mi? Hediyeleri acma islemine gelince soyle bir sagina soluna bakindin, "ya birileri yardim etsin" der gibi, sonra da "arkadaslar bunlari birlikte mi acsak?" tarzi birseyler soyledin. Oldu canim, herkes kendi getirdigi acsin bir zahmet hatta :)) Neyse ki "wohoo, go Meryem" cigirislari ve bebek elbiselerinin guzelligi karsisinda bir onemi kalmadi, eglendik biz :)

    YanıtlaSil
  2. SN,
    Sen misin? O cigirislarin en esaslilari SN'den geldi cunku >:( Neden isimsiz yaziyorsun hem?

    En zor kismiydi oraya oturup herkesin gozu onunde hediye acmak. Dedigin gibi hediyeler oyle sevimli olmasa daha da zor olurdu herhalde. Eglenin siz zaten :)))

    YanıtlaSil