24 Şubat 2010 Çarşamba

30. hafta - lahana bebe

40cm boy, 1400g agirlik! Oyle diyor Babycenter. Bizimki hizla buyuyor, zaman hizla geciyor. 30. hafta bitmek uzereyken geriye sadece 9 hafta kaldigini dusunmek garip hissettiriyor insani. Yetisememe duygusu sariyor heyecandan once. Bebekten once yapmak istedigim, yapmam gereken o kadar cok sey var ki!

Oyle gorunuyor ki ben son haftaya kadar ise gidip gelecegim (sagligimin izin verdigi sartlarda elbet). Su basimin belasi makale ve tez yazilacak. Tez yetisir mi bilmiyorum ama makaleyle birlikte bir yuk kalkacak uzerimden. Savunmamdan onceki komite toplantim yapilacak, aslinda savunmadan daha onemli bu toplanti. Annem gelecek arada, hala vizeye basvurmadik, endise yapar oldum. Bir an once halledilse bu da. 
Bu Cumartesi Gunu tasiniyoruz. Her sey agir agir toparlandi, paketlendi. Hala toplanacak mutfak var, o da son aksama kaliyor artik. Tasinma fasli arkadaslar sagolsun kolay olacaga benziyor. Yine de zaman ve enerji alan bir sey elbet. 

Diger taraftan buralara bahar gelmeye basladi. Agaclar cicek aciyor, her yer yeseriyor yeniden. Ici aciliyor insanin. Kis mevsimi ruhumu karartiyor resmen. Kisa dair hafizam da karanlik, belli belirsiz goruntulerle dolu. Oysa gunesli tum zamanlar capcanli, huzur ve nese dolu oluyor!

Ne denir bundan sonra? Herkese gunesli, ferah gunler :))

10 yorum:

  1. Merhaba, biz de asagi yukari ayni durumdayiz (Amerika, doktora, 26 haftalik bebek) ve annemler yarin vize gorusmesine giriyorlar. Umarim vize randevusu almissinizdir, cunku en az 2-3 hafta sonrasina veriyorlar randevuyu. Tasinmanizda ve islerinizde kolayliklar dilegiyle...

    YanıtlaSil
  2. 4te 4 :-) Çevremizdeki dört hamile hatunun dördü de taşınıyor, artık bir doğa kanunu olduğuna ikna oldum, size çok kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  3. Perinin Sectikleri: Cok sevindim! Insanin kendine yakin donemde hamiledaslarinin olmasi iyi geliyor, klubumuze hosgeldin havasindan herhalde. Sayfana da yazdim, annenin vize gorusmesi umarim iyi gecer. Haberdar et olur mu?

    Ani: Nesting instinct diye bir sey varmis insanlarda da. Tum hayvanlarda doguma yakin bir hazirlik surecinin oldugunu biliyordum, kendim de deney hayvanlarindan gozlemleyebiliyorum. Mesela tavsanlar tuylerinden yolup pufidik bir yuva yapiyorlar yavrulara. Fareler de kafeslerindeki kecemsi pamugu didikleyip pamuk gibi yapiyorlar, orada dogumu bekliyorlar.

    Bizim tasinmamizin bir sebebi kontratimizin bitiyor olmasi. Diger taraftan ev fiyatlarinin cok dusmesine ragmen bizim kirada bir azalma olmamasi, ucuncu bir odaya ihtiyacimiz olmasi (malum bebek ve annem gelecek) gibi sebepler de var.

    Gecenlerde bebek odasi icin poster/resim aldim. Mobilya degil de boyle seylere merakim var daha cok. Sanirim benim yuva yapma hevesim de boyle cikiyor ortaya :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ilk, yine ben! Haberleri vereyim dedim: Annem ve babam vizeyi almislar! Onlarin randevusu Istanbul'daki konsolosluktaydi, randevu saat 9'daydi. Izmit'ten gittikleri icin kopru trafigi vs. ye takilmayalim derken 8 de oradaymislar. Hemen iceri alinmislar. Saat 9:10 da guzel haberi aldik. Hersey cok kolay olmus, goturdukleri destekleyici dokumanlara, davet mektuplarina hic bakmamislar, sadece neden gittiklerini, ne kadar kalacaklarini, bizim burada ne is yaptigimizi, onlarin gelir durumlarini ve benim diger kardeslerimin nerede yasadigini sormuslar (Turkiye'deler). Cok olumlu insanlarmis. Ustumuzden buyuk bir yuk kalkti. Biraz uzun sureli bir vize verilmesi icin seneye de gelebileceklerinden bahsetmelerini soylemistik, daha ne kadarlik vize verildigini bilemiyoruz, onu da pasaportlar gelince anlayacagiz. Yasasin! :) Darisi basiniza!

    YanıtlaSil
  5. Perinin Sectikleri: Harika haberler bunlar! Cok sevindim sizler icin! Kolayca kavusursunuz umarim :)

    Neden gittiklerini acik acik soylemisler mi? Burada bazi arkadaslar 'kizimizin bebegi olacak o yuzden gidiyorum' gibi seyler soylemememizi tavsiye etti. Birilerinin vize basvurusu geri cevrilmis "bakim icin gidersen orada calisabilecek birini isinden etmis olursun" diyerek. Sadece gezmeye, cocugumuzu gormeye vb. seyler soyleyin diyorlar. Bilemedim, endisem de bu yuzden artti.

    Dedigin gibi, darisi basimiza! Cok sagol haber verdigin icin. Gozunuz aydin!

    YanıtlaSil
  6. Bizimkiler "dogum oncesi gidiyoruz, 4 ay kadar kalacagiz hem bebek hem de kizimizin yaninda olmak icin" demisler. "Seneye de ihtiyaclari olur, cagirirlarsa yine gidebiliriz" demisler bir de. Zaten davet mektubunda da ben acik acik yazmistim, bebegim Haziran'da geliyor, sizi su su tarihler arasi bekliyoruz diye. Sanirim belirsizlikten hoslanmiyorlar konsolosluktakiler. En azindan gorusmede ve formlari doldururken net (ve tercihen 6 aydan kisa) tarihler vermek gerektigini arkadaslarim soylemisti bana da. Tabi bu tarihler birebir tutmak zorunda degil. Onlar geldikten sonra gerekirse kalis suresi uzatmaya da basvurabiliriz diye dusunduk biz (boyle yapan pek cok insan var). Bu konuda baska sorularin da olursa her zaman yazabilirsin. Endiselerini cok iyi anliyorum, ve kolayliklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Cok net, guzel oldu bunlari ogrenmek. Ben de rahatladim. Annem yalan soyleyemez, hemen ele verir kendini cunku :) Doguma gelecek, mezuniyetime katilacak ve donecek. Bu kadarcik!
    Cok tesekkurler tekrar :)

    YanıtlaSil
  8. Benim esimin annesi gecen yil gelirken buraya 10 yillik vize vermislerdi. Genelde sorun cikarmiyorlar ama ben de duydum torunumuza bakmaya gidiyoruz diyenlere sorun cikardiklarini ama yeni bebek doguyor arti mezuniyetin de var o yuzden bir sorun cikmaz merak etme.

    YanıtlaSil
  9. Bizimkiler kızımızın doğumuna gidiyoruz demişler ve 10 yıllık vize almışlardı. Ayrıca ben okuldan davet mektubu çıkarttırmıştım, doğum yapacağım, okuyorum, annem yardıma gelecek, vs. diye. Amerika'ya giriş yaparken göstermiş ve sonuç olarak vizeyi 6 aylık almıştı. Yorumları okuyunca şaşırdım.

    Çok heyecanlı haftalar! Keyfini çıkar :-)
    Ama tabii makaleyi de aradan çıkarsan iyi olabilir ;)

    Sevgiler, Evren

    YanıtlaSil
  10. Ycurl: Gereksiz endise etmenin anlami yok artik. Dedigin gibi bebek ve mezuniyet de mazeretten sayilmayacaksa 'n'apalim' dememkten baska caremiz olmayacak. "Pozitif dusunce kazanir" diyeyim :))

    Evren: Bizim okuldan davetiye cikardim ben de. Ama dogumu gerekce olarak gostermememi tavsiye ettiler. Sadece normal bir ziyaret gibi gostermem daha iyiymis. Bu yuzden endise yapiyordum, artik vazgectim :) Olur elbet!

    Evet bu makale aradan cikmali, yoksa acisi benden cikacak :)

    YanıtlaSil