7 Şubat 2010 Pazar

27. hafta, karnabahar yavru

.
27. haftamiz bugun son bulurken yine gec kalmis anne olarak bebekteki ve bendeki son gelismeleri aktarayim :)

Bebegimiz 37cm boyunda ve yaklasik 1 kilogram agirliginda bir cengaver artik. Iceride uyuyor, uyaniyor, taklalar atiyor, artik acip kapayabildigi goz kapaklariyla kirpiklerini kirpistiriyor ve parmaklarini emiyormus. Gunden gune beyin gelisimi daha da karmasik ve yogun sekilde ilerlerken akcigerleri henuz tam gelismemis olsa da bugun dogsa yardimla nefes alabilecek yapiya ulasmis. Ritmik hickiriklarini duymam mumkunmus ama bizimkinden henuz oyle bir sinyal gelmedi.:)

Bende ise boy ayni uzunlukta kalirken kiloda hizli bir artis soz konusu. Gobek capini duzenli araliklarla olcsem artik diyorum cunku her seferinde 'cok buyudu' bu dusuncesiyle aynaya bakarken buluyorum kendimi. Neyse ki yukaridakiler buyumeyi durdurdu. Sut verme zamani geldiginde yeniden buyurlerse ben one dogru devrilirmisim gibi geliyor. Sikayetlerime gelecek olursak bel agrisindan baslayabilirim. Geri kalani onemsiz seyler, hani halledilir ama bel agrisi gecenlerde bir gun isten eve donup sadece yatmami gerektirecek kadar ciddi olabiliyor. Bilgisayar basinda uzunca bir sure oturmak mumkun degil artik. Aileden gelen cikik elmacik kemiklerimin alti, millette yanak deniyor hani, bende hala bos. Bu kadar kilo alip hala yanak yapamamis olmak dert oldu icime. Aslina bakarsaniz aksine elmacik kemiklerimin ustu doluyor, slikonlu arkadaslara donuyorum. Derdimiz bu olsun :)

Bunlarin haricinde asagidaki yazinin yorumlarindan da anlasilabilecegi gibi  bebek alisveris dunyasini kesifteyim. Bilmedigim ne cok detay varmis, sasirdim kaldim. Sonunda bebek icin bir yatak ve alt degistirme masasi edindik. Subat sonunda tasinacagimizdan alisverise anca Mart ortalarinda vakit ayirabilecektim, erken davranip icimize sinen bir seyler bulmak rahatlatti beni. Bu haftasonunda Cumartesi gunu labda calistigimdan "bugun tez icin ne yaptin" muhasebesini bir kenara birakip bir film izlemeyi kendimde hak goruyorum.

Gorusmek uzere!

5 yorum:

  1. Selam!
    Sizin gobek su anda ne kadar bilmiyorum ama gobek cevresi falan demissiniz aklima su geldi. Benim bir arkadasim hamileligi boyunca her hafta ayni kiyafetle (altta tayt ustte sportsbra turu bir sey) duz duvar onunde yan donup poz verip fotografini cektirmis. Fotograf fotograf o gobegin buyumesini ve en sonunda kucakta bebekliyi ve sonra da o gobegin yokolusunu sira sira izlemek superdi. Siz bayagi yol almissiniz ama simdi baslasaniz bile guzel bir hatira olur bence!

    YanıtlaSil
  2. Cilgin Sapkaci! Ben seni taniyorum! Yani yuz yuze tanismasak da FF (An.,Oz., Mus., Ark.) grubuna yazdigin yorumlardan taniyorum :)

    Bu yandan fotograf cekme projesi en basindan beri aklimizdaydi. 9. haftada basladik, aksadi. Iki haftada bir falan derken iyice duzensizlesti. Her halukarda firsat oldukca yandan fotograf cekiyoruz. Oldugu kadar artik :)

    YanıtlaSil
  3. Bir göbek pozu alalım lütfen. Meraktayım :)

    Benim göbekte tık yok. Yarın 16. haftaya başlıyoruz. Düm düz bir karın hiç inandırıcılığı yok :)

    Hangi filmi izledin? :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de bu bloga Mus ya da Ark'in blogundaki linklere basa basa gelmistim galiba. Tahmin edebilecegim zaten bir kisi var olabilecegin, FF'de hic gecmedi bebek konusu, biraz surpriz oldu. E tebrikler o zaman! :)

    YanıtlaSil
  5. Ruhdagi: Gobek pozlarima baktim ama buraya koymaya musait olan bulamadim (hep kendimize cektigimiz acik fotograflar). Fark ettik ki gunu geldiginde cocugun arkadasina gosterecegi (isi olmaz diye tahmin ediyorum ama) fotograf yok :). Yakinda daha duzgun fotograflar cekip koyarim.

    Ben de sana hep bekle diyorum ama sahiden 20. haftadan sonrasini bekle, sasiracaksin. Bebekte ilk basta temel yapilar gelisiyor daha sonra bebegin buyuklugu artmaya basliyor, yag dokusu dolmaya basliyor derinin altina. O zaman sen de goreceksin gobegi. Sonra kipirtilar baslayacak, sanki icinde bir seyler dalgalaniyor gibi. Sonrasinda tekmeleri hissedeceksin. Zayif oldugun icin tekmeleri herhalde cok daha kolay hissedeceksiniz. Bu acidan avantajlisin citir anne olmakla :)

    Film Man of Honor idi(http://www.imdb.com/title/tt0203019/). Robert De Niro cok her zamanki gibi iyi, Charlize Theron her zamanki gibi cok guzeldi.

    Cilgin Sapkaci: Sagol :)
    Dogrudan isim vermeyeyim ama hatirlarsin gecenlerde A ve M bize gelmislerdi, FF'de menu muhabbeti yapmistik. Bir ara Friendfeed'den selamlasiriz zaten :)
    FF'de soylememize gerek olmadi bebek haberini. Zaten ben daha cok okuyucu olarak takiliyorum. Cok aktif oldugumu soyleyemem.

    YanıtlaSil