31 Ocak 2010 Pazar

26. hafta, 'hothouse' hiyarim

Babycenter der ki, gectigimiz haftada bebegin kilosu 750gram, boyu ise nerdeyse 36cm olmus. Halihazirda 27 haftalik olsak da azicik geriden giden annenin kusuruna bakmayip 26. hafta gelisiminden bahsedelim kisaca. Bebekte ozellikle isitme duyusu gelismekteymis su siralar, seslerimizi duyabiliyor ve tepkiler vrebiliyormus. Akciger gelisimi icin onemli olan nefes alma egzersizleri yapiyormus. Erkek bebeklerde testisler karin boslugundan testislere olan yolculugunu tamamlamak uzereymis.

Bense artik bebegi sahiden gercek bir bebek olarak dusunebiliyorum artik :) Karnimda devamli hareket eden, benim iteklemelerime tekmelerle karsilik veren bir sey var icimde. Uzun zamandir ultrason cektirmedigimden neye benzedigini anca hayal edebiliyorum. Oldukca buyudugunu soyleyebilirim. Onceleri gobek deligime yakin yerlerde dolasirdi hep. Simdi ise bir bakiyorum ki, sag karin boslugum ve sol yanim ayni anda itekleniyor. H. endiseleniyor dogrusu, bebek hareket etmeye basladiginda bir iteklemece oyunu oynuyoruz. H.'nin endisesi bebegi rahatsiz edebilecek olmam :). Bana ise guclu bir iletisim oyunu gibi geliyor. Uzun sure tekrarlamadigimizdan sanmiyorum ki bir zarari var. Hem ben durunca o devam ediyor tekmelerine :)
En komigi de artik benim herkesce bilinen (allerji nedenli) hapsiriklarima tekmeyle karsilik almam. Benden ust uste iki hapsirik, bebikten 3 tekme :)

Bunlarin haricinde ben agirlasiyorum. Eminim daha once de yazdim. Eminim diyorum aslinda hatirlamiyorum. Her sey cok havada benim icin. Her bilgi, her haber. Bazen ilk kez duydum zannettigim seyleri biliyormusum megersem (bugunlerde Firat okuyorum, Turkcem iyice degisti :)).
Agirlasmak diyordum, her anlamda agir. Duygusal olarak da bedenen de. Yoruluyorum ama bu yorgunluk sanki gercek degil. Bir atak yapip kendimi ise kaptirinca gucsuz kaliyorum. Yemegi aksatirsam benzini bitmis bir araba gibiyim. Su icmemek gibi bir secenegim yok artik, aninda carpiyor beni.

Bu sabah erkenden kalkip deney yapmaya gitmem gerekti. Aksamdan ekmek makinasini kurmustum zaten, donuste yol ustunde markete ugradim taze kahvaltilik almak icin. Hava serince, ben nasil dincim! Her seyi aldim almasina ama eve nasil geldim bilemedim. Nasil bir yorgunluk! N'oldu, az once cok iyiydim?! Tabii beni sadece eve dondugum vakitler goren H. icin hep ayni sahne. Yorgun, hep yorgun! Kendime mi uzuluyorum, H.'ye mi, yoksa H.'nin beni bu halde gormesinden dolayi yine kendime mi? Bunlar da benim hamilelik sikintilarim, duygusalliklarim olsun. Boyle yazinca ne komik gorunuyor insana. Yazmaya degmez!

Kahvalti yaparken kendime geldim elbet. Ben neselenince bebegin tekmeleri artti. Ne guzel dedim "anne mutluysa bebek de mutlu". Sonra dusundum, bir tek hamileyken bu kadar kontrol edebilecegiz bebegimizin mutlulugunu. Kafana takmamak yeterli. Taze salatalik, sicak ekmek ve beyaz peynir bulmus olmak yeterli... Oysa kendi cocuklugumdan iyi bilirim ki anne baba ne yapsa yaranamayabiliyor cocuguna, mutlu etmek giderek guclesiyor.


Salatalik demisken Babycenter, bebegimizin buyuklu icin burada satilan Ingiliz 'hothouse' hiyarlari kadar demis. Gozume pek bir celimsiz geldi dogrusu .

6 yorum:

  1. rahat birsk cocugu, itekleme o kadar :)
    bol bol muzik dinle simdi tam zamani.
    yorgunlugun son ayda daha da artar, kesinlikle tuz yeme,
    salatalik boyundadir o ayol, eninde degildir ne yaptin :))

    YanıtlaSil
  2. aaa `hothouse` hıyar lafını şimdi anladım, görünce ha dedim sera salatalığı almış kahvaltı için, onu diyor galiba! hahahaha, şimdi anladım. göbüşte sıcak sıcak duran minnoştan bahsediyormuşsun hahahah

    YanıtlaSil
  3. Evet nicin itekliyorsun bebisi :) Bizimki tepik attiginda babasi elini koyuyor o zaman sakinlesiyor. Ilginc degil mi? :) Evet boyu uzamis olmali cunku iki noktadan hissetmeye basladim ben artik.

    YanıtlaSil
  4. Acalya: Peki sen hic mi iteklemedin, bir tekben miyim bundan cok eglenen? :)))
    Salatalik eninde degildir herhalde canim, yoksa aldigim bu kilolar ne icin?

    :))) Kahvalti icin aldigim salatalik muhtemelen sera salataligi ama bizimkiler gibi ufak olanlardandi. Zor onlardan bulmak, taa nerelere gitmek zorunda kalmistim bulabilmek icin (aserme degil bi benim istah hirsim).

    Ycurl: Ayni soru sana da gelsin? Sen iteklemiyor musun hic? Cok guzel hissetmesi :))
    Benzer sekilde benim de karnima birisi elini koysa duruyor bebek. Sanki bizi dinliyor da oyun yapiyor gibi :))

    YanıtlaSil
  5. Hayir iteklemiyorum niye itekleyeyim :)) O tur salataliklari costco ya da sams' clubta bulabiliyorsun persian cucumber olarak satiyorlar bu arada ;)

    YanıtlaSil
  6. Senden ilham aldım, ben de pıt pıt karşılık veriyorum hareketlerine :) Cok zevkli haklısın valla... Henuz 21 haftalık benimkisi, ilerleyen haftalarda eminim daha eglenceli olacak :)

    Aslıhan

    YanıtlaSil