2 Aralık 2009 Çarşamba

18. hafta - gezi - cinsiyet


Son gunler oldukca yogundu. Nereden baslasam... Sirayla gitmeli.

26 Kasim burada Sukran Gunu idi ve bizim icin tek anlami tatil olmasiydi. "Happy Turkey Day" (Mutlu Turkiye/Turk Gunu diye ceviriyoruz biz) kutlamalari icin eski arkadaslar California'da bulusmaya karar verdik. Los Angeles'ta baslayan gezimiz, kiraladigimiz minubusle gittigimiz Joshua Tree Park ile devam etti. Bu dogal park bildigimiz col/kum, Joshua denen agac-kaktus karisimi bitki ortusu haricinde bir kac cesit ota rastlamak mumkun. Etrafinin daglarla cevrili olmasi benim gibi yillardir Florida'da yasayan biri icin gercekten ilginc. Buralarda gokyuzune uzansan dokunacak gibi hissedersin; oyle duzdur, tepe yoktur.

Jashua Tree Park'ta kamp atip yapabilenlerin (malum benim gobek ve bebek musait degil) kaya tirmanmasi planimizdi. Ilk kez colde kamp yapacaktik, ilginc olacakti. Oldu da. Eminim orada yazin kamp yapmaktan daha iyidir ama cidden cok guclu ruzgar vardi, insanin icine icine esen. Ruzgara, yaktigimiz atesin dumaninin/kumun gozlerimize saldirmasina ragmen keyifli bir gece gecirdik. Ben arabada uyudugum icin sabaha kadar esen ruzgarin sesinden baska bir dert yasamadim. Belki de yaptigim en konforlu kamplardandi.

Ertesi gun uzerimize sinmis duman kokulariyla (Smoked Turkey olduk, misss!) San Diego'ya gittik. Harika okyanus ve sahil, muhtesem manzara, ilik ruzgar. Harikaydi! Ziyaret ettigimiz 'arkadaslarin arkadaslari' o kadar lezzetli borek yapmislardi ki buraya yazmam lazim unutmamak icin. Digerlerinin de hakkini gasp ederek tika basa borek yedim. Hah bir de Etiyopya lokantasinda yediklerimiz, harikaydi. Zaten bu gezinin en vurucu sorusu "senin icinde kurt mu var?" idi. Boylece bizim bebegin bir lakabi da kurt oldu :)

San Diego'dan tekrar Los Angeles'a donus hizliydi. Hepimiz yorgunluktan dokuluyorduk. Gece 1:30'da baslayan yolculugumuz ertesi gunun ogleninde son bulmustu. Nasil bir mutluluk, huzur ve huzun! Ne arkadaslari ne de ertesi gunu dert etmeden yasamayi birakmak istedim. Ama hayat boyle. Carsamba gunu (bir kac saat once yaptigim) bir bolum sunumu amaaaa ondan onceki gun sabirsizlikla bekledigimiz ultrason randevumuz vardi.

Evet 1 Aralik gunu bebegimizi bir kez daha gorduk. Bizler dahil herkesin sabirsizlikla merak ettigi cinsiyetini de gorduk/ogrendik. Rahelcim, kesinlikle haklisin! Oglumuz oluyor!



Kuzenimin bebegi dogdugundan beri nasil duygusalim anlatamam. Bilmem bununla mi alakali. Bebegin erkek oldugunu ogrenince, ilk kez bir ultrason sirasinda duygulandim. Bir anda bir kimlik oturuverdi bebege, daha gercek, daha bizim gibi geldi. Benden 14 yas kucuk erkek kardesim var. Elimde buyudu yani. Oyle guzel bir bebekti ki, biz karga kardeslerin en guzel kuzgunu olmustu. Iste onun bebeklik gunleri geliyor gozumun onune. Cok heyecanlaniyorum :)

Tabii bu haberden sonra bugunki sunumu pek ciddiye alamadim. Yine de iyi gecti dogrusu. Kisa sureli de olsa huzurluyum. 15 Aralik'ta esas buyuk sunum var, komite toplantimda verilerimin mezun olabilmem icin yeterli olup olmadigina karar verilecek. Cok calismam lazim, cok!

5 yorum:

  1. Tebrikler Yok Ki!
    Demek yakisikli bir oglus annesi oluyorsun. Gerc sen kardesine de bir nevi annelik yapmissin ama bu bambaska olacak.
    Haklisin, cinsiyeti belli olduktan sonra hersey daha bir gerceklik kazaniyor. Kasini gozunu hayal etmeler, erkek bebeklere cocuklara gulumseyerek bakmalar baslayacak (belki de coktan basladi;)
    Ha bir de degisik cap ve ebatta sebze meyvelerdense Turk hafizasinda yer etmis en bi komik erkek isimleri takmaca sezonu baslayabilir. Iyi eglenceler, mutlu huzurlu bekleyisler...
    HPBD

    YanıtlaSil
  2. Walla yazinin gezi kismini okumadan ultrason kismaina atlayiverdim meraktan. Tebrikler Yokkicim ve de welcome to the boys club :)

    YanıtlaSil
  3. Hopeforbetterdays: Tesekkurler :)
    Kendime sectigim kullanici isimlerinden bellidir herhalde, kisa rumuzlardan yana tercihim, sana cevap yazarken Hope desem olur mu? Isim olarak da severim hem :)

    Kas goz hayal etme kismi bizde yillar onceden baslamisti. Ailelerimiz 10 yildir bu gunleri bekliyor ve bu surec icinde bebegin kime benzeyecegi, olasi boyu posu vb. her olasilik hesaplanmis durumda :)
    Komik isim takmak cidden eglenceli. Ama bu isim verme isi gercekten zor olacak gorunuyor :)

    Yesil Erik: Cok tesekkurler sana da. Biz yine Ycurk ile pisti yapmis olduk :)
    Ailem erkek bebek haberini onceden almis oldugundan once gezi ayrintilariyla basladim. Daha cok onlara anlatir gibi oldu yani :)

    YanıtlaSil
  4. İşte bir damat adayı daha! :P Bu aralar hep yanıldığım için tahminde bulunmaktan pek hoşlanmıyorum aslında, ama bize geldiğinde -hatta daha seni görmeden taa oralardan hamileyim dediğinde- içimden öyle geçmişti: bir oğluş! Ah canımın içi, nasıl sevindim anlatamam!

    İki husus daha ekleyeyim, göbeğim şişmesin :): 1. Sana kimse hamileler atlamaz zıplamaz demedi mi! -Zor biliyorum ama- uslu dur, aaa.. :P

    2. Bu koşuşturmalar yakında hayatına gelecek olan hareketin yanında solda sıfır kalır kuzum. Üniversiteye başladığımda ilk sınavlarda "böyle çalışsaydım üniversite sınavının tüm hazırlığını 2 haftada tamamlardım." demiştim. Okul bitip işe başladığımda "böyle çalışsaydım okulu iki senede bitirirdim" demiştim. :)) Valla annelik bu konuda son nokta! :D

    Endişe etme, sen her şeyin üstesinden gelirsin..

    YanıtlaSil
  5. Rahel: Yanilmadin iste, sahiden de oglus :))
    Sismesin gobegin, icin de rahat olsun arkadasim. Ziplamayacagim artik. O zamanlar henuz kucukmus gobegim, bir haftada kocaman oluverdim. Artik penguen gibi yurur oldum. Ziplayamam gayri :)

    Universiteye basladigimda ben de ayni seyleri demistim. Annelik konusunda da tecrubeye inancim sonsuz. Geliniyor degil mi oyle her seyin ustesinden gelinecek kivama? Bendeki de ne gozu karaliksa? Cok pis surtecek bu burun, hissediyorum :)

    Opuyorum cok! Senden ve Isik'tan yeni haberlerinizi bekliyorum!

    YanıtlaSil