5 Aralık 2009 Cumartesi

18. hafta - dolmalik biber


18. hafta hakkinda yazmaya en azindan son gununde  yetismis olayim. Bu haftanin en onemli olayi bebegimizin erkek olacagini ogrenmemizdi. Diger bir onemli haber ise dun aksam bilgisayar basinda iyice rehavet havalarindayken bebegin tekmelerini hissetmem. Oyle haftalar once bebek sandigim turden bir hareketlenme olmadi bu. Sakin sakin tekrarlamasini bekledim, bir iki bir iki, harika bir ritm tutturmustu bizimki. Tek basina olmam babacigin talihsizligiydi; birlikteyken beklediysek de o siddette hareketler yapmadi bebek. Ben devamli karnimda pitir pitir bir hareketlenme hissediyordum ama dunki gibi net olmadi hic biri. Bugun "de acaba?" dedirten bir seyler oldu. Hala bekliyorum :)

Baby Center'in anlattigina gore bu hafta bebek buranin bell, bizim oranin dolmalik biberi buyuklugundeymis. Agirligi 200g, boyu 15cm imis. Hissettigim ve ultrasonda gordugumuz uzere, bol hareketi gunlere gecmis durumda. Incecik derisinin altinda damarlari hala gorunur durumdaymis. Kulaklari artik olmasi gereken konuma yerlesmis. Dogumdan sonra da devam edecek olan sinir hucrelerinin myelin ile kaplanmasi baslamis. Bu demektir ki daha hizli sinir iletisi, daha hizli refleksler gelisecek.

Bende ise acilan istah soz konusuymus. Ne zaman kapanabildi ki? Daha da artacakmis. Her hafta yarim kilo almam normalmis. Bu sabah 64.4kg cikti kilom; gobegim ve goguslerimde toplanmis durumda su ana kadar aldigim 6 kilo. Azicik da yuzume, yanaklarima gitse o kilolardan pek sevinecegim.
Goruntumle ilgili derdim var nedense. Su yasimda dislerimde teller var, cirkinler dogrusu. Daha bir yil daha onlardan kurtulus olmadigi icin baska 'cirkin' seylere yoneliyorum ben de :) Eylul'de Turkiye'deyken saclarimi kestirmistim. 'Modern bir kesim' yapan kuaforum simdi beni kat kat, puskul puskul saca mahkum etmis. Burada iyi kuafor bulmak zor, buldugun kuafore ise servet odemeden cikmak daha zor. Hem ben eski kirmizi saclarimi da ozledim. Bakalim, belki yarin su saclara, en azindan kesimine, bir cozum bulurum.

Istahin haricinde artan kardiyovaskuler yukten dolayi olusacak dusuk tansiyon yuzunden bas donmesi normalmis. Bilmedigim bir sey de artik sirt ustu yatilmasinin onerilmedigi. Sirt ustu yatinca rahim buyuk toplardamarlardan birine baski yapip kalbe donen kan miktarini azaltabilirmis. En azindan hafif yana donuk yatmak tavsiye ediliyor.

Bu arada bu haftanin haberlerinden biri de benim postdoc yapmak istedigim hoca ile gorusmus olmamdi. Ben birine cikma teklif edecekmis gibi heyecanlandim dogrusu. Kac gundur -aslinda adamla aram gayet iyi olmasina ragmen- cesaret edemiyordum konusmaya. Sonuc adamin para durumunun Subat'ta belli olacagi, o zaman benim de net bir haber alacagim yonunde. Guzel olan "param olsa hemen tabii ki derim" demesiydi. Ben de ona cok acelem olmadigini Sonbahar 2010'a kadar vaktimiz oldugunu, o vakte kadar fonlara basvurabilecegimizi vs. soyledim. Vaktimizin olmasinin gerekcesini, bebegi, soyledigimde ise bekledigimin aksine cok mantikli bir strateji yaptigimi soyleyip tebrik etti beni. Bir sevindim ki anlatamam!
Umarim isler yolunda gider, bizi uzmeden tatli bir sekilde sonlanir.

Son olarak, sablonu degistirdim. Ben bir turlu sade olmayi beceremiyormusum, yine fark ettim. Tabii bir hafta sonra olan komite toplantima calismak yerine kendime oyalanacak baska bir mazeret diye bu sablon isini cikarmis olmam ayri sorun. Bazen ben cocuk gibiyim, nasil cocuk buyutecegim diye sormuyor degilim kendime!

2 yorum:

  1. Evet ben de hissediyorum artik. Hatta gecen gun UB40 dinliyordum bir hareketlendi inanilmazdi. Saclarimi kestirdim ben de gecen hafta ama kimse anlamadi bile kesildigini :) Bu sefer internetten arastirma yaptim ve gittigim yer cok makuldu fiyat acisindan. Kesimi de guzel yapti kesinlikle :) O yuzden internetten bir arastir benim gittigim yer boyle sac klinigi gibi bir yerdi. Ufak ufak ofisler ve hepsi kuafor-doktor ofisleri gibi- Eminim sizin orada da vardir buna benzer bir yer. Yelp.com epey yararli oluyor. Bu arada evet su funding durumlari olmasa :(( Neyse her sey yoluna girer nasil olsa degil mi?

    YanıtlaSil
  2. Ycurl: Bugun uyandigimda benzer sekilde oradan oraya uctu bizimki. Keyifliydi ama paylasmayi cok istiyorum. H. de hissetse harika olacak :)

    Galiba bizim bu donemlere ozgu sac kestirme/degisim istegimiz. Ben Pazar gunu 15 dolara kestirdim sacimi. Zaten puskul puskul olan katlardan kurtulmak icindi, kisaltmak istemiyordum. Yine de verdigim para cok geldi. Cesaretim ola kendim de oyle kesebilirdim.

    Galiba senin basini agritan tatsiz surpriz 'funding' ile ilgili. Uzme kendini. Kendime de bunu tekrarliyorum hep, bizim her yerde her kosulda is bulmamiz mumkun. Her seyin yolunda gidecegine de eminim. Olabilecek ama olmamasi da mumkun olan senaryolar yuzunden kendini uzmeye degmez.
    Bence her sey cok guzel olacak, ogluslarla daha da guzel :)))

    YanıtlaSil