11 Kasım 2009 Çarşamba

15. hafta - elma

Garip garip hesaplar var kafamda. Simdi 15 hafta goz acip kapatincaya kadar gecti. Boyle bir 15 hafta daha eder 30 hafta, e zaten gebelik 40 hafta. Amanin, her sey ne kadar hizli ilerliyor!

Hala hamilelikle ilgili pek bir sey hissettigimi soyleyemeyecegim. Herhalde o kadar cok gozumde buyutmusum ki daha var diyorum gercek hamile gibi hissetmeye. Gobegim kocaman oldu bence, asla katlanamiyor, ezilmeye gelemiyor. Artik pantolonlarin hepsinin beli dar gelir oldu. Dun internetten bir hamile pantolonu ismarladim sonunda. Bakalim nasil olacak. Tisortlerden yana da derdim var, artik buyuyen ust beden yuzunden cok dar ve kisa geliyorlar. Buraya henuz kis gelmedi, 30 C derecelerde hava. Artik buyuk tisortlere gecis yaptim.

Karnim diyordum, cidden komik. Yemek yiyince (genelde tek seferde bitiremiyorum tabagimi, ara vermem gerekiyor) o kadar cok sisiyor ki gobek, hamile havam artiyor yemek sonralarinda :) 15. haftada aldigim toplam kilo 3.5 kilo kadar, gayet iyi bence. Cok yemek yiyorum, buldugumu yiyorum demek daha dogru, her zamanki gibi yani. Merak ediyorum bu sislik hissi bebek diyaframa dayanacak kadar buyudugunde nasil bir sey olacak, bu gobek ne kadar daha buyuyebilecek?

Diger taraftan bebegi net bir sekilde hissettigimi soyleyemem. Devamli karnimin icinde dolasan bir kelebek varmis gibi geliyor ama onu bebekmis gibi algilayamiyorum. Daha cok iceride dalgalanma hissi bu, o dalgalanmayi bebek yapiyordur herhalde fakat ben bebegi hissetmek deyince "Tekme atti! Acaba kolunu mu, bacagini mi hissettim?" gibi seyler geliyor aklima. Az kaldi elbet, onu da goruruz.

Bu arada is yerimdekilere emaille haber vermistim gecen Cuma gunu. Bir tek benim patrondan cevap gelmemisti. Pazartesi gunu H1N1 asimi olmus, ise gec kalmis gidiyorken patrona rastladim. Ilk tepkisi isaret parmagiyla gobegimi gosterip gulumsemek oldu. Ne tebrik etti ne de kotu bir sey dedi. Daha cok nasil oldugumu, hangi doktora gittigimi vb. sordu. Ve bu bahis kapandi, artik labda hamile degilmisim gibi davraniliyor :)

Bu hafta hamileligin 15. haftasi. Babycenter'dan ozetle 10-11cm, 71g olmus bizim cengaver. Elma boyutlarinda imis. Amniotic siviyi burun ve ust solunum yollarindan soluyarak akciger gelisimine yardim ediyormus. Bu hafta bacaklar uzuyormus, kollarindan daha uzun olacakmis bizim kurbaga bacaklar.Butun eklemlerini hareket ettirebiliyormus.
Iste bu cok heyecan verici! Goz kapaklari kapali da olsa isigi hissedebiliyormus. Isik tutarsam uzaklasmaya calismak amacli hareket edermis! Dilinde tat tomurcuklari gelisiyormus, henuz tad alabilme asamasinda degilmis. Cinsiyet iyice netlesmis artik. Fakat biz 20. hafta civarindaki ultrasona kadar bekleyecegiz ogrenebilmek icin.

Bende ise artan hormonlar ve kan hacmi yuzunden burun tikanikligi, burun kanamasi gorulmesi normalmis. Bu haftasonu biraz da allerjilerimi suclayarak oda nemlendiricisi (buhar ufleyen bir alet basitce) edindik, biraz ise yaradi aslinda. Fakat ozellikle geceleri tikali bir burun epey zorluyor. Zorlugumuz bu olsun gerci, ben kendimi bildim bileli allerjik sumuklu, yeni bir durum degil bu bana :)

Son olarak H1N1 asisi, hic bir yan etki yapmadi. Onceki grip asisi daha cok hirpalamisti, bunda sadece ilk gun hissettigim kirikliktan baska bir dert olmadi. 

4 yorum:

  1. Ben buraya yorum birakmistim ama meger farkettim mi post etmem gerekiyormus. Hatta inatla iki kere yaptim. Unutkanlik dedikleri bu muydu? Yoksa saskinlik mi?

    YanıtlaSil
  2. "Comment as" diye bir secenegi var bu sablonun. Belki de bu yuzden, bir kere post ediyorsun, sonrasinda "select profile"i unuttugunu fark ediyorsun.
    Boyle unutkanliklarin/saskinliklarin en normal karsilanacagi yerlerden bu blog :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Yok Ki,
    O gobek o kadar cok esneyecek ki sasirip kalacaksin. Buraya kadarmis daha da buyurse patlarim dedikten sonra 1 ay falan daha yolu var:))Mide yanmasi falan var mi? Kiloyu hic takma kafana. Dogumdan sonra kolay veriliyor falan demeyecegim, bunyeye gore degisir;) Ben hamileligimin son haftalarinda kilo kaybetmistim. Bebekte buyuyecek yer kalmadigindan kilo alma ya duruyor, ya da vermeye donuyor.

    YanıtlaSil
  4. Hopeforbetterdays: Anlasilan basima gelince anlayabilecegim sismenin siniri neymis :)

    Mide yanmalari bitti artik. eskiden beri sorunumdur, stres yapinca hele artar. Ama ilk 10 hafta daha coktu, sonra birdenbire kesiliverdi :)

    Kiloyu kafama takmiyorum cunku her zaman bogazina duskun biri oldum. Hele simdi hic engelleyemem kendimi. Iste bu yuzden kilomu ilgiyle takip ediyorum, bakalim neler olacak merakiyla. Eger anneme benzersem dogum sonrasi gider gibi geliyor aldigim kilolar.
    Bilmiyordum son donemlerde kilo verilebilecegini, ilgincmis :)

    YanıtlaSil