8 Haziran 2011 Çarşamba

Mayis 2011'den

Oglum uyuyorken yazayim. Haftaya gidiyoruz Turkiye'ye. Orada bizi guler yuzler karsilayacak elbet ama yine de nasil bir sahneyle karsilacagim konusunda endiseliyim. Son yazimdan beri gecen zaman icinde yuregimizin pirpir ettigi anlar oldu, moraller dustu, yeniden toparlandi. Simdi bir sakinlik soz konusu. Her seyin guzel olacagina dair inancim yuksek.

Azi dislerini cikarttiktan sonra biraz rahatladi sanki. Daha huzurluyuz simdi. Gecen haftasonunda buradaki egitim-hayvanat bahcesine gittik. I. iguana ve yilan oksadi. Opebilirdi de, bilmiyorum buyuyunce cesareti ayni olacak mi?

Artik hoppidik hoppidik horon tepiyor yavru :) Bir keresinde horon videosu izletmistim ona, uc gun sonra karsimiza gecip tepinmeye basladi. O gun bugundur epey ilerletti becerisini, artik ileri geri giderek adimlar atip zipliyor. Zaten I.'i baska turlu bir dans paklamazdi. Harmandali vb. ona gore degil, hamsi usagum benim :)




Sominenin icine girmesin diye onune koydugumuz koltugu tirmanma duvari olarak kullaniyor, sominenin ustundeki rafa cikmaya calisiyor. Boylece ev suslerini koyabildigimiz tek noktayi da temizlemek zorunda kaldik. Evimiz yeni tasinilmis gibi, bombos :)
Eskiden markette vb. gordugu insanlarla israrli goc kontagi kurup ilgi cekmeye calisirdi. Simdi bunu ilerletti, el salliyor ve sesleniyor. Babasinin spor gunlerinde sahaya birlikte gidiyoruz bazen. Sahanin icine deli gibi bir kosusu var ki gormelisiniz. Yapraklari yiyor, kopeklerin agzina kolunu dirsegine kadar sokuyor, baska cocuklarla top pesinde kosturmaya calisiyor, spora gelen diger amca ve teyzelerle muhabbete oturuyor, onlarin sularini icmek icin her seyi yapiyor vs. :)




Kisaca I.'la hayat giderek daha renkli, daha heyecanli ve tabii ki daha yorucu hale geliyor. Oglumun pamuk bebeklik gunlerini ozluyorum elbet ama benle konusarak akil yurutmesini, hayaller kurup anlatmasini iple cekiyorum.

I.'la ikimiz ilk kez basbasa yolculuk yapacagiz. Yaklasik 14 saat nasil sabir tutarim yavruyu bilemiyorum. Yolluk atistirmaliklar, yeni oyuncaklar, kitaplar, yedek olarak telefona yuklenmis kisa videolar ile hazirliklarimi tamamladim. Stresliyim dogrusu. Korkuyorum :) Umarim I. son derece sakin, mumkunse bolca uyuyarak gecirir yoluculugunu.

4 yorum:

  1. Allah yardımcın olsun Meryem.. ama iyiye odaklan.. çok stres olunca sahiden de çocuklar hepten çığrından çıkıyorlar.. İnşaallah iyi geçer yolculuğunuz ve sağlık konusunda da iyi haberler alırsınız..

    Bir de Kerim'le ne kadar benzer haller içindeler.. Ben de bugün yüksekteki ıvır zvırı topladım:) göz kontağı meselesi felan.. Ilgar hep önde gerçi maşallah..

    YanıtlaSil
  2. Simdiden iyi yolculuklar... 1 yas civari uzun ucak yolculugu biraz daha zor (bebek veya daha buyuk cocuga gore) ama cocuguna gore degisir tabii. Giderken gece uykusu oldugu icin daha rahat. Ben de bir yas civari tek basima goturmustum bizim yumurcagi, gec de olsa uyudu ve masallah sabaha kadar uyumustu sonra.

    Donus gunduz oldugu icin ve orta koltuklarda oldugumuz icin daha zordu, iki kisi oldugumuz halde. Bir turlu uyuyamayip ariza cikarmisti. Yan tarafta ayni yaslardaki bir cocuk hic sorun cikarmamisti ama. Pencere kenarinda ikili koltuklarda donerseniz biraz daha "privacy" olacagi icin daha rahat edersiniz.

    Kendine ve yumurcaga 2-3 kat yedek giysi unutma ;-)

    Internette faydali listeler tavsiyeler cok:
    http://mydearlizzy.wordpress.com/2007/07/22/my-flying-with-a-toddler-checklist/


    Iyi yolculuklar tekrar...

    YanıtlaSil
  3. iyi yolculuklar simdiden, sag salip gelip donun...
    ben buyudukce biraz kolaylasir diye umuyordum, zira bizimki yurume calismalari yapiyor ve inanilmaz hareketli ilgar gibi :)
    yolculuk icin daha once gormedigi yeni oyuncaklar almani oneririm, degisik gelince biraz oyalanir.

    YanıtlaSil
  4. Meryem'cigim cok cok gecmis olsun, iyi haberlerinizi bekliyoruz.
    Yolculuk konusunda endiselenme, onlarin cok iyi bir onsezileri var senin senin endiseli oldugunu hissediyor ve sakinlesiyorlar. Karan ilk yolculugunda 18 aylik filandi, cok hareketli bir cocuk olmasina ragmen cok uyumlu davrandi yol boyunca.
    Tekrar iyi yolculuklar.

    YanıtlaSil