1 Mart 2010 Pazartesi

tasindik

.
Bu hafta evimizde internet olmayacak maalesef. Cumartesi gunu, 30. haftamizin sonunda ev tasidik. Internet baglantisini kuracak kisiler evimize gelmis ama bizi bulamamislar dediklerine gore. Hal boyle olunca son havadisleri is yerinden vermek dusuyor bana. 
Tasinma sirasinda anladim ki sadece elimizde ikiser valiz geldigimiz ABD ellerinde yillar gectikce elimize gecen her esyayi (cogu buralari terkeden arkadaslarimizdan kalma) saklamis/biriktirmisiz. O kadar cok ivir zivir varmis ki cogunu atmak pek fark yaratamadi. Cok esyamiz yok diye dusunurken yanilmis olmak, bir de bu esyalari gonullu arkadaslarinin tasimasi insani utandiriyor.

Arkadaslarimizin beni ne kadar cok duygulandirdigini soylemeliyim. Biz gurbetcilerde -tanidigim insanlarla ilgili genelleme yapiyorum- bir hassasiyet olur. Geride birakilan ailenin, sosyal cevrenin boslugu bizi melankolik yapar. Bu bosluk buradaki arkadaslarla doldurulmaya calisilir ki cogu zaman hayal kirikligi yasanmasi kacinilmazdir. Buradaki 6. yilimda gordum ki ailem oluvermis arkadaslarim. Tasinirken beni "sen niye ayaktasin?", "sakin ona dokunma!", "otursana sen!" gibi cumlelerle samar oglanina cevirseler de :) gozlerimin onunde inanilmaz bir hizda isleri bitiriverdiler. Bense sadece ayakta durmak yuzunden kalca agrisiyla atlatmis oldum o gunu. Mumkun degildi arkadaslar calisirken benim oturmam, sirf huzursuzluktan bebege zarar verirdim ama tekrardan anladim ki ben koca gobekli,  oyle azicik ayakta durmaya bile gelemeyen bir kadin olmusum. Ah bebek, alacagin olsun!

Evimiz cok guzel. Guzel ev derken benim icin mutfak ve banyonun guzelligi soz konusudur. Bir de balkon oldu mu tamamdir! Simdi tek katli, kocaman balkonlu ve guzel manzarali bir evimiz var. Ben simdiden dikecegim cicekleri hayal ediyorum. Bebegin o balkon ve bahcede oynayacagi fikri cok hosuma gidiyor. Bebek odasina alt degistirme masasini ve hala parcalarini birlestirmedigimiz yatagini koyduk. Olan giysilerini magazadan alindiklari halleriyle astik. Annem geldiginde eksikleri tamamlayip her seyi yikayip hazirlayacagiz. Cok sirin oldu. Sonunda kendimde annelik heyecani belirtileri goruyorum! Yok hani, hep heyecanliydim ama o odada bebegin uyuyacagini dusunmek mutlu ediyor, kast ettigim bu.

Bugun ise gelmek zor oldu elbet. Boyle yavassss yavassss ev isi yapip yapip hic bir seyi bitirememek ama yine de yorgun olmak celiskide hissettiriyor. Yasli teyzeleri cok daha iyi anliyorum simdi, bu siyatik denen ne illet bir seymis! Kalcamdan bacagima uzanan agri, beni topallayarak yurutuyor. Ah hamilelik nelere kadirsin :))

Not: Fotograf patronumuz tarafindan cekildi. Tesadufe bakin ki, H. de benden bir hafta geride hamile. Sanirim patronu (uc cocuk babasidir kendisi) bize karsi sempati dolu yapiyor hamileligimiz. Yakinda aranizdan sandalye gecmeyecek diyerek sevincle cekmisti bu resmi :)

7 yorum:

  1. Taşınma işini halletmene çok sevindim. Sevdiğin bir evde oturmak gibisi olamaz. Hele bu eve gelecek yeni bir bebeğin keyfi :)
    Çok heyecanlıyım hamile olan herkes için heyecanlıyım :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hayirli olsun yeni eviniz :) Tasinirken tanidiklarin olmasi ne kadar iyi oluyor degil mi? Ama son 2-3 tasinmamizda bizim oyle bir sansimiz yoktu :( O ivir zivir konusunda ne kadar haklisin. 2 bavulla gelip ben bu kadar esyayi nasil biriktirmisim diye sok oluyor insan. Bak mesela ben hala atiyorum :))
    Ben de artik yorulmaya basladim. Bir hafta bile farkediyor. Gecen hafta bir iki dukkana girip alisveris yapabilme gucum artik kalmamis bu haftasonu onu farkettim. Eksikler bitecek gibi degil sanirimama ilk basta alinmasi gerekenler onemli. Biz de karyolayi kurduk simdi carsaf filan ayarlamam gerekli. Bir de hepsini yikamam gerekli. Ben de annemi istiyorummm :((

    YanıtlaSil
  3. hem gecmis olsun, hem hayirli ugurlu olsun. Gule gule oturup. Ailecek, anne, baba ve bebis olarak mutlu mesut gunler dolsun evinize.
    Siyatik icin masaja gitmeni tavsiye ederim. Etrafinda pregnancy massage dan anlayan bir uzman bulursan, agrinin 45 dakikalik bir masaj sonrasi gecmesi isten bile degil.

    YanıtlaSil
  4. Hadi hayirli olsun yeni eviniz. Bebek gelmeden buyuk bir yukun altindan kalktiniz.

    Siyatik bende de oldu maalesef. Hatta dogumdan sonra kirk gun kadar devam etti, yuruyus yapmakta cok zorlandim. Ben bir sey yapilabilecegini bilmiyordum, ama bak masaj yaptirilabiliyormus. Ne gusel :)

    YanıtlaSil
  5. Ruhdagi: Bebegin "dogdugum ev" diyecegi yerin burasi olmasi cok ilginc geliyor. Ne kadar daha burada yasariz bilmem ama simdiden cok ozel oldu bizim icin. Heyecan artik hayatimizin bir parcasi oldu degil mi :))

    Ycurl: Sagol canim. Arkadaslara karsi cok mahcup hissettim ben o birikmis gereksiz seyleri gordukce. Utandim resmen. ama bakinca hepsi lazimmis gibi :) Alisveris bana da cidden zor geliyor. Eksikler tamamlanir elbet, yavas yavas, cok yorma kendini.
    Sizlerin yaninda birileri olabilecek mi, annen gelemiyor anladigim kadariyla?

    Pratik Anne: Cok tesekkurler :) Masajdan haz etmiyorum ama sanirim sonlara dogru ihtiyacim olacak. Ayakta kalabilme surem iyice kisaldi, cok komik yuruyorum o zaman, gormelisin :) Isin ilginci, annemde de ayni sey olurmus. Cok daha anlamli ve derin geliyor annemle benzesmemiz :)

    Yesil Erik: Sen de cok sagol :) Cidden buyuk bir yuktu, hem maddi olarak hem de alan olarak bize daha uygun bir yer simdiki. Simdilik cok memnunuz.

    Dogumdan sonra devam etmesi kotuymus bu agrilarin. Ben de soyle hafifleyip zip zip yuruyebilecegim gunleri ozler olmustum :)Masaj isine girmek lazim demek ki!

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı uğurlu olsun!
    Resim çok tatlı, bayıldım :)))
    Göbek/bebek dışında pek bir kilo yok anlaşılan...

    YanıtlaSil
  7. Evren: Cok tesekkurler! Gobek/bebek disinda kilo olmaz mi? Tombilik bacaklarim var, goguslerden hic bahsetmeyecegim :) Bebekten sonra geriye nasil bir sekil kalacak merak icindeyim :)

    YanıtlaSil